Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Temat: Kilka pytań co do GT 3.2 V6

Drewisz
    Gość

Domyślnie Kilka pytań co do GT 3.2 V6

Witam wszystkich mam do was kilka pytań odnośnie alfy gt 3.2 v6 chciał bym taką kupić więc wolę się rozeznać w temacie ^^

1. Jakie są wasze opinie na temat tego auta ?
    2. Na co zwracać uwagę przy zakupie ?? (jaki max przebieg ?)
    3. Jak z naprawą tego auta co się najczęściej psuje i ile to kosztuje ??
    4. Ile kosztuje wymiana rozrządu ??
    5. Czy jest wersja czarna z czarnym wnętrzem ?? Bo sprawdzam po aukcjach i nic nie widzę takiego ;/
    6. Jakie ma osiągi ? W ile dochodzi do 100 i 200 XD
    Autka szukam do 40000 zł znajdę coś interesującego w tych pieniądzach ??

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    AR 166, 2004r. 2.4 JTDm 175KM

Domyślnie

1. GT to bardzo fajne coupe. Bardzo fajnie się prowadzi. Busso pod maską też jest bajeczne, ten dźwięk jest niepowtarzalny, żadne nawet i V8 nie da Ci aż takich wrażeń akustycznych :p

2. Przebiegiem się nie sugeruj, bo może być i 5x kręcony. Patrz na mechanikę, stan wnętrza, spasowanie elementów. Popatrz też na zawieszenie - jego remont nie należy do najtańszych.

3. Od razu uprzedzam - Alfy psują się tak jak każde inne samochody, może nawet mniej. Jak się psują, to głównie pierdółki. Nie są to jakieś poważne sprawy. Najczęściej przy takich przebiegach wymiany wymagają przepływomierze powietrza, bo mogą już być trochę zużyte. Można wymienić samą wkładkę, co nie jest jakimś ogromnym kosztem. W TS'ach problemem są jeszcze panewki, ale V6-tek to nie dotyczy. Jak ten silnik ma tylko dobry olej (polecany to Selenia Racing 10W60), który jest wymieniany co 10kkm razem z filtrami i dobre paliwo to jest prawie nieśmiertelny. Trzeba tylko dbać o stan oleju i nie wlewać byle syfu z marketu (typu Lotos City choćby).

4. Rozrząd zależnie od części, w każdym razie okolice 1000zł. Wzmocniony pasek Gates'a plus wszystkie napinacze i pasek to koszt 1100zł na allegro, do tego dolicz jeszcze to co zapłacisz mechanikowi (tylko znajdź takiego, który robi typowo Alfy, a nie partacza od golfów. W Alfie trzeba wymieniać rozrząd z ogromną precyzją, bo potem jak oddasz do mechaniora od 1.9 TDI będą problemy z falującymi obrotami itd.).

5. Osobiście Ci polecam wersję czarna z zewnątrz i beżowa w środku. Bajecznie wygląda takie połączenie. A czarno-czarne też są, bodajże forumowicz Maciey taką ma. Tyle że był to czarny welur.

6. Osiągi są bardzo przyzwoite. Wg danych katalogowych -
    3.2 V6 6,7 s 243 km/h 12,3 l/100 km
    Jak Ci mało, to możesz sobie dorzucić kompresor rotrexa, i dłubnąć parę innych rzeczy. Był taki projekt na Alfaclubie, tyle że była to 156 GTA.

Za 40.000zł myślę że znajdziesz fajny i godny uwagi egzemplarz. Polecam Ci też rzucić okiem właśnie na 156 GTA oraz Alfę GTV. GTVki poliftowe z takim samym silnikiem można kupić za około 25.000zł, tyle że zobacz czy podoba Ci się taka bryła nadwozia.

Pozdrawiam.

Drewisz
    Gość

Domyślnie

o takie wnętrze ci chodzi http://www.autoscout24.pl/Details.aspx?id=214222091 i to autko jest warte uwagi ?? no muszę powiedzieć że chyba ładniejsze jest ^^ ale jeszcze mam czas do namysłu. Powiedz mi jeszcze jak jest z opłatami w Polsce jak bym to chciał zarejestrować bo na pewno kupie to autko w Niemczech bo jest raczej bardziej pewne że nie ma jakiegoś cofania bo jak by było to mogę tu sprzedawce zaskarżyć XD i się boją

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto

Domyślnie

Tak, o coś takiego mi właśnie chodzi . Autko wygląda całkiem przyzwoicie, ale oczywiście jak każde - do weryfikacji na miejscu. Najlepiej znajdź kilka GT które Ci odpowiadają w niemcowni i po prostu oglądaj po kolei. Jak trafi się odpowiednia to wtedy weź.

P.S - Ta z ogłoszenia to klekot, czyt. diesel

Drewisz
    Gość

Domyślnie

no wiem że to diesel tylko chodziło mi o wnętrze no nic będę szukał czegoś takiego lub czerwonego bo czarny na zdj dziewnie wygląda no ale się zobaczy a co do pytania to ile kosztuje taka rejestracja w polsce jakie to koszta ??? 3-4tysiące wystarczy ??

DZG
    Gość

Domyślnie

kolego jeśli chcesz powyżej 2.0 to akcyza jest chyba 18.9% wartości auta wiec sporo do tego reszta to już standardowo.

Drewisz
    Gość

Domyślnie

czyli było by 10 tyś ?? hmm no chyba że bym ugadał i wpiszemy tam 3tyś euro na umowie co nie to by było wtedy z 2tys akcyzy ?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Litrowy
    Mieszka w
    Wawa, Brodnica,Uć górna
    Auto
    156 3.0 v6 Q-DISTINCTIVE sw 04r LUCI DI BOSCO

Domyślnie

nie nie nie ma tak łatwo urząd celny bierze ci cene z audatexu lub eurotaxu, nie interesuje ich cena na umowie jezeli jest zanizona ,ja np zrobiłem wycene rzeczoznawcy i zamiast 4 tys zapłaciłem 2 ale to były kombinacje alpejskie
    Moja cwaniara BY LITROWY 3.0v6SW QTRONIC http://www.youtube.com/watch?v=hJHuK...ature=youtu.be
    http://www.forum.alfaholicy.org/nasze_belle/70296-litrowe_ar156sw_2_5v6_q.html

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto

Domyślnie

Niektórzy np. wyjmują silnik i sprowadzają jako 'uszkodzony'. Wtedy się dużo mniej płaci :p

Drewisz
    Gość

Domyślnie

to ile mi mogą dać max ?? nawet te 8 tys ??