Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 33 z 33

Temat: Światła do jazdy dziennej af147

Grzegorz147
    Gość

Domyślnie

Z tego co pisałem z kolegą od tej przerobionej beli, to owszem cos mu sie tam przytopiło... ale przy zwykłych żarówkach, wiec jest jakaś nadzieja
    no nic trzeba zakupić jakies kierunki do testów, myśle że efekt może być ciekawy niewielkim kosztem.
    A przy ksenonach to efekt bomba

Użytkownik Znawca Avatar wheelerwasp02
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6TS 120KM

Domyślnie

Ale co dokładnie mu się przytopiło ? bo nie bardzo rozumiem co ktoś miał na myśli przez wkłady ?

I czy może mówił coś dokładniej ? co on tam włożył ? i jaką metodą ? czy poprostu zrobił otwór i włożył "jakiś" typ diody led większej czy rozklejał kierunkowskazy i wtedy coś rzeźbił ? bo reszta instalacji to już dość prosta sprawa..

Z tego co znalazłem to kolega ma nick shrek2oo7 ale nie będę jako kolejny pisał do niego skoro Grzegorz147 się do niego odezwał, bo po co mu spamować.. w sumie najlepiej jakby się w temacie odezwał..
    Pozdrawiam Kuba

Pomogłem kliknij "Podziękuj"

Grzegorz147
    Gość

Domyślnie

pozwole sobie zacytować fragment wiadomosci od kolegi:

" Tak to moje dzieło, w sumie dużo czytałem o tych światłach, ale nikt nie doprowadził tego pomysłu do końca, wyglada to tak ze wyciełem zwykła oprawie W20W ze świateł przeciwmglowych kupionych po 7 zł sztuka, wyciem dziurę w oprawce pod kierunkiem i wkleiłem na klej epoksydowy. początkowo wrzuciłem tam konwencjonalne żarówki, jednak oprawie zaczęły sie topić i zmieniłem na LED. Sterownik kupiłem na Allegro najprostszy, elektryk mi to wsztko popodlaczal i działało... "
    owszem kolega ma nick shrek2oo7 i jest z nami na forum, kto wie moze sie udzieli w temacie, ja poprosilem go jesze o foto relacje z przebudowy jak ma... zobaczymy co odpisze....

pozdrawiam