Napisał QBUS
Sprawdziłem ja mam przepływomierz 5 pinowy z oznaczeniem >PBT- GF30< wiec powinien kosztować kolo 300zł zobacz jak to bedzie wyglądało w praktyce![]()
Napisał QBUS
Sprawdziłem ja mam przepływomierz 5 pinowy z oznaczeniem >PBT- GF30< wiec powinien kosztować kolo 300zł zobacz jak to bedzie wyglądało w praktyce![]()
BOSCH NIE MA TAKIEGO OZNACZENIA JAK PISZESZ...MUSI ZACZYNAC SIE OD 0280... W TWOIM PRZEPADKU KONCOWKA CHYBA 019.BOSCH 5 PINOWEGO KUPISZ PONIZEJ 4 SETEK.Napisał winiarz
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
To ten numer musi być pewnie albo z drugiej strony przepływki albo pod spodem
Qrcze też mam podobny problem tylko na dodatek oprucz strzelania i niewkręcania sie, gaśnie zaraz po odpaleniu i tak kilka razy
kurcze moze mi ktoś podać namiary na przepływomierz o numerze 0 280 218 001 to jest przepływomierz 5cio pinowy tanszy niz 500zl ??
a czy moge dopasować przepływomierz od innego auta np Opel albo cos w tym stylu ?? robil juz ktos takie eksperymenty ??
Tylko orginalny BOSCH. Oczywiście są podróbki jednak zwykle po trzech miesiącach nadaje sie do kosza. Słyszałem też jeszcze jedną opinie - że jeśli przepływka lub krokowy to tylko orginalne BOSCH ,ale kupiona w ASO sygnowane Ricambi Orginali Alfa Romeo ,bo niby ta sama jednak ,ale Alfa kładzie wysoki nacisk na kontrole jakości i tylko taka bedzie w 100% spełniać swoje zadanie. Głupot bym nie pisał, wiem to od p.Nagórskiego. Właściciela serwisu, świetnego fachowca, kolekcjonera Alfa Romeo. Tak czy inaczej nigdy podróbki,a zamiana np. od Opla jak kolega wcześniej pisał już w ogóle nie wchodzi w gre.Napisał winiarz
Pozdr. Tiga
Łatwo Ci mówić że oryginalny z symbolem Alfy sobie najlepiej kupić, ale do mojego silnika taki kosztuje prawie 2500, a BOSCH kupiony jako czesc akcesoryjna 800 zł, a do Ciebie przepływomierz kosztuje marne grosze w porównaniu do mojego. Dlatego decyduje sie na Boscha w pudełku Bosch a nie Alfa.Napisał Tiga
Źle mnie zrozumiałeś. Nikomu nic nie nakazuje kupic. Pisze co słyszałem. Ja też pewnie bym sie zdecydował na BOCH bez Ricambi Orginali właśnie ze wzgledu na koszty. To tylko taka drobna sugestia z mojej strony. :wink:Napisał Lesio
Fakt troszke inaczej to odebrałem, sorry.Napisał Tiga
ops:
Ale ja mam jeszcze jedną sugestie co do szarpania. Nie wiem jaki to ma wpływ na to no ale (może to tylko jednostkowy przypadek). Pękła mi rura pomiędzy obudową filtra pow. a przepływomierzem. W serwisie jakoś nie byłem, kupiłem na allegro. Stan idealny. Sprzedający wspaniałomyślnie dodał mi czujnik (chyba temp. powietrza, ten ktory jest przed przepływką ), ja nie ufając mu wywaliłem go i wstawiłem swój. No i oczywiście znow szarpanie dławieni się. Wstawiłem ten który dostałem z rurą i po małym zaadoptowaniu Alfie znów wróciła siła. Nie wiem jaki on ma wpływ (ale skoro jest to chyba ma) na jazdę, ale sugeruje też go sprawdzić w przypadku w/w objawów.