Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: [156] tarcze jakie wybrać do EBC green stuff

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kraków

Domyślnie

Polecam zimemanna podwojnie wentylowanego ja do swojej v6 spisuja sie na prawde swietnie jak na mozliwosci oczywiscie alfy 156 bo nie jest zadna tajemnica ze hamulce to najslabszy punkt alfy niestety ...twutloczkowe zaciski cudow nie zdzialaja mnie udalo sie nieznacznie poprawic fabryke i to bez zmiany zaciskow czyli calego ukladu jest maximum nic wiecej sie nie zdziala koszt zimermana do v6 500 zl komplet na przod . 7326260 TO NR GG GOSCIA CO MA SKLEP INTERNETOWY GDZIE JE KUPILEM - polecam i sklep i goscia bo na prawde wie co jest grane a nie jakis tam filozof grecki.POZDRO

Lukasz1983
    Gość

Domyślnie

a co myslicie o klockach black stuff??

b.pawelek
    Gość

Domyślnie

to sa zwykłe klocki jak seryjne.

mojax
    Gość

Domyślnie

Tacka, a jakie założyłeś do tych tarcz klocki?
    Co do EBC mam je z tyłu i przodu na zwykłych tarczach.
    Z przodu mam redy a z tyłu greeny. Jeżeli chodzi o wygląd tarcz to wyglądają fatalnie, jest na nich masę rowków, ponoć to normalne ale jeżeli chciałbym wymienić same klocki to przetoczenie jest niestety konieczne. Niestety to efekt zastosowania ceramiki w hamulcach. Szczerze to mnie podoba się to co widze na innych samochodach - idealna gładź
    Jeżeli chodzi o skuteczność hamowania to jest gorzej niż w serii, mam je już 2 lata i o dziwo dopiero teraz mam wrażenie że się dotarły!
    Fakt ździerają się wolno ale zwykłe tarcze niszczą niesamowicie a do tego hamowanie nie jest idealne.
    Prawda jest taka - jeżeli kupujesz sportowe, półsportowe klocki musi iść za tym dobra tarcza, najlepiej od tego samego producenta. Inaczej osiąga się tylko półśrodki a na dodatek pogarszasz osiągi w stosunku do serii.
    Pozdrawiam!

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kraków

Domyślnie

Prawda wyglada nieco inaczej niz sie powszechnie przyjelo...a wiec tak lepiej zalozyc do lepszych czyli pol sportowych czy sportowych tarcz zwykle standardowe klocki niz na odwrot.Czesto jesli do standardowych tarcz zalozysz usportowione klocki efekt jest gorszy niz zwykle a i nawet tarcze potrafia sie niszczyc.W ALFIE najlepiej sie sprawdza kombinacja typu dobra tarcza a miekki klocek np zwykly fabryczny ew ferodo premier np. Ja mam z przodzie zimermana podwojnie wentylowanego a z tylu brembo w podstawowej ze tak powiem wersji i na obu osiach ferodo premier zmienilem tez plyn z wyzszym dot-em.Efekt- polepszylem nieco fabryczne hamowanie no i bardzo wazne jak najwiecej zbijac predkosc biegami bo w ALFACH na prwde nie trudno zagrzac i pogiac tarcze a juz ebc gniesz w moment jeszcze lepiej wiem ze sprawuja sie tarcze taroxa ale duzo drozsze POZDRAWIAM

mojax
    Gość

Domyślnie

W pełni się z Tobą zgadzam i dzieki za odpowiedź, moja technika jazdy powoduje że własnie nie używam hamulców zbyt często, dlatego mechanicy mówią mi że i tarcze i klocki są w świetnym stanie, co nie zmienia faktu że zrobiłem źle ładując EBC na zwykłe tarcze. Cieszę się że jesteś zadowolony z Ferrodo, ja też o nich myslę, Cysio takie założył i czekam na jego opinię, ja jednak spróbuję jeszcze ewentualnie poszukać Textara bo słyszałem dobre opinie.
    Pozdrawiam!

mojax
    Gość

Domyślnie

W pełni się z Tobą zgadzam i dzieki za odpowiedź, moja technika jazdy powoduje że własnie nie używam hamulców zbyt często, dlatego mechanicy mówią mi że i tarcze i klocki są w świetnym stanie, co nie zmienia faktu że zrobiłem źle ładując EBC na zwykłe tarcze. Cieszę się że jesteś zadowolony z Ferrodo, ja też o nich myslę, Cysio takie założył i czekam na jego opinię, ja jednak spróbuję jeszcze ewentualnie poszukać Textara bo słyszałem dobre opinie.
    Przykro mi to pisać ale B.Pawełek chyba bedzie miał zgrzyt ze swoim kompletem, ale oczywiście mu tego nie życzę.