Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Wersja wyposażenia

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Maikel
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    ALFA ROMEO 159, ASTRA II

Domyślnie Wersja wyposażenia

Wiecie może co wchodziło w listę wyposażenia EXCLUSIVE wersja włoska z 2006 r.

Użytkownik Znawca Avatar mariuszoles
    Auto
    Porsche Panamera 4S

Domyślnie

Exclusive to jest zdaje się coś wyżej niż distinctive, ale dostępne tylko na niektórych rynkach. Jeżeli się mylę, to proszę mnie poprawić.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Maikel
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    ALFA ROMEO 159, ASTRA II

Domyślnie

A czy da się sprawdzić co wchodziło w jego wyposażenie np. ile miał poduszek ,klimatronic itd....pytam ponieważ pan od którego jakiś czas temu zakupiłem
    Belle nie wiele o niej wiedział, tak naprawdę nie za bardzo znał się na alfach a opis wyposażenia który mi przedstawił na pewno nie był pełny bo sam znalazłem parę
    opcji których on nie wymienił np. HILLHOLDER Elektrycznie składane lusterka itp. chciałbym wiedzieć czy może jest coś więcej w niej czego właśnie nie wiem np.dodatkowe dogrzewanie ...czy coś tam takiego.....

Użytkownik Znawca Avatar Paweł_
    Auto
    Giulietta

Domyślnie

hillholder to "chyba" wszystkie 159 miały, z tą ver wyposażenia to różnie jest, zawsze przy kupnie można sobie było doposażyć auta w dodatki jakie się chciało, sam mam parę takich które w mojej ver teoretycznie nie powinny być

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Sprawdź poprzez VIN pojazdu w ASO. Jak się ładnie uśmiechniesz to dostaniesz informacje na temat wersji Twojej Alfy, historię serwisową (o ile ją ma) i kody dodatkowego wyposażenia wraz z opisem, ale w języku włoskim.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Alfa i Omega Avatar ryki67
    Mieszka w
    Spod Wawy
    Auto
    159 2.4 JTDM 210KM

Domyślnie

Witam
    Panowie jak najprościej sprawdzić czy auto ma hillholder ???

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Była 156 SW JTDM 1.9 2003 140 KM, jest 159 SW JTDM 2.0 2009/10 170 KM Distinctive

Domyślnie

Najprościej to ruszyć pod górę... Hamulec wciśnięty, sprzęgło, jedynka, puszczasz hamulec i przez chwilę auto nie stacza się w dół... Wg VIN raczej nie da sie tego sprawdzić. U mnie w Alfie jest hillholder a z opisu wg VIN takie info się nie pojawia.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar ryki67
    Mieszka w
    Spod Wawy
    Auto
    159 2.4 JTDM 210KM

Domyślnie

Cytat Napisał Twonk Zobacz post
    Najprościej to ruszyć pod górę... Hamulec wciśnięty, sprzęgło, jedynka, puszczasz hamulec i przez chwilę auto nie stacza się w dół... Wg VIN raczej nie da sie tego sprawdzić. U mnie w Alfie jest hillholder a z opisu wg VIN takie info się nie pojawia.
    No właśnie myślałem że może jest jakiś przycisk który mozna włączyć/wyłączyć tą funkcję, lub jakiś komunikat ale z tego co mówisz to nic???
    czyli jak puścisz hamule to auto ma stać w miejscu? przez jaki okres czasu? a jaki czujnik podaje informacje że auto nie stoi w tym czasie na prostej powierzchni a na pochylonej?

Auto
    Była 156 SW JTDM 1.9 2003 140 KM, jest 159 SW JTDM 2.0 2009/10 170 KM Distinctive

Domyślnie

Jak puszczam hamulec to auto stoi w miejscu może jedną sekundę (może chwilę dłużej).
    Wg instrukcji (strona 112):

"SYSTEM HILL HOLDER
    (dla wersji/rynków, gdzie przewidziano)
    Jest częścią integralna systemu VDC i ułatwia ruszanie pod górę. Uaktywnia się automatycznie w następujących przypadkach:
    ❒ jadąc pod górę: samochód zatrzymany na drodze o pochyleniu większym od 6%, silnik uruchomiony, pedały hamulca i sprzęgła naciśnięte i skrzynia biegów na luzie lub włączony
    bieg różny od biegu wstecznego;
    ❒ jadąc z góry: samochód zatrzymany na drodze o pochyleniu większym od 6%, silnik uruchomiony, pedały hamulca i sprzęgła naciśnięte i włączony bieg wsteczny.

W fazie ruszania centralka systemu VDC utrzymuje ciśnienie hamowania w kołach do osiągnięcia przez silnik momentu koniecznego do ruszenia lub przez czas około 1 sekundy, umożliwiając
    przesunięcie nogi w prawo z pedału hamulca na pedał przyspieszenia.
    "

Co do czujników, to musi się wypowiedzieć ktoś bardziej technicznie uzdolniony...

Mieszka w
    Jaworze
    Auto
    AR: 75 Busso/159 1,9Jtdm/ Fiat Coupe 2,0

Domyślnie

Jak w aucie jest VDC (wtedy jest wyłacznik systemu obok lewarka) to jest automatycznie Hil Holder (tylko bodajże wersja Impression tego nie miała)