mam na myśli,że WD40 może wejść w reakcję z gumą i może ją szybciej wykończyć.Napisał alces1
mam na myśli,że WD40 może wejść w reakcję z gumą i może ją szybciej wykończyć.Napisał alces1
... a to moja historia AR : 155 2.0 TS, 164 3.0 V6, 166 2.4 JTD
Rozumiem...Napisał Garos
Psiknąłem jednak WD-40 i działało zaledwie 2 dani!
Czym i jak można skuteczniej wyeliminować to trzeszczenie, bo kurcze wahacz nowiuteńki TRW, a takie rzeczy się dzieją...
Pozdrawiam.
- Rafał
najlepiej smarem do łańcuchów motocyklowych... są takie co nie wchodzą w reakcje z gumą bo są łańcuchy motocyklowe, które posiadają też uszczelnienia z gumy (czy jakoś tak nie znam sie tak dokładnie) można też silikonem w sprayu.
WD40 jest dobry ale na bardzo krótką metę dlatego ze on wypłukuje bardziej niż konserwuje dlatego może też być po prostu niemiła niespodzianka bo zamiast poprawić to może zepsuć :| :| :|
A ze skrzypią normalnie to właśnie chodziło o to że kupuje sie nowy i on po 3-4 miesiącach już skrzypi, wydaje mi się że pozostaje albo smarowanie silikonem w sprayu, smarem w sprayu albo tak jak kolega andro34 poradził tylko koniecznie użyć smaru który nie wchodzi w reakcje z gumą.
... ztym trzeszczeniem jest tak brzmi troche jak stara kanapa troche jak krzeslo wiem ze to dosc irytujace ale to juz taki urok a wlasciwie nieurok tuleii ktore sa zastosowane w naszych wahaczach i szukanie nic tu nie da bo to krotko mowiac jest pierwszy objaw ze wahacz zaczyna a dokladnie jego tuleje byc jak dorosly powoli zacznie sie starzec a jak juz bedzie podstarzaly pojawi sie lekkie pukanie i dopiero wtedy bedzie mozna zlokalizowac dokladnie ktory to wahacz i ktora tulejka ale do tego jeszcze daleka droga od 1000 do 5000km zalezy jak i gdzie i ile dziur zostanie zaliczonych trzeba to brzydko mowiac olac i jezdzic az zacznie popukiwac wd 40 dziala ale przyspiesza nadejscie smierci tulejki.POZDRAWIAM WAS I KOCHAJCIE SWOJE ALFY NAWET JAK TRZESZCZA
Chyba sobie jaja robisz...Napisał Tacka
Zakupiłem nowy wahacz TRW, nie przejechałem nawet 1000km, a Ty mówisz, że nadchodzi jego kres? Śmieszne raczej...
Pozdrawiam.
- Rafał
Panowie recepta jest taka poliuretanynp http://www.carhard.pl/ , lub jak kto woli powerflex(maja ladny kiolorek)
PRZECZYTAŁ, OBADAŁ I ZBADAŁ NOI ZATWIERDZIŁ MAjESTIC
Nie tania to recepta. Nie dość, że trzeba nowy wahacz (TRW 160zł), to jeszcze powerflex, który też nie mało kosztuje :/Napisał MAJESTICAR156
Pozdrawiam.
- Rafał
TO NIE JA SOBIE JAJA Z CIEBIE ROBIE TYLKO TWOJ WAHACZ JAK JUZ TAK ZE MNA ROZMAWIASZ TO PO PIERWSZE A PO DRUGIE JAKBYS CZYTAL DOKLADNIE TO BYS NIE SKAKAL MI DO GARDLA Z HASLAMI TYPU - jaja sobie robisz i typu smieszne - bo to nie jest pojedynek na slowa tylko dzielenie sie informacjami -to raz a dwa napislaem wyraznie ze taki urok i budowa tulejek
Nie odbieraj tego w ten sposób, podszedłem z ironią do tego co napisałeś i tylko dlatego, że mój wahacz jest nowy, nie przejechał nawet 800km i zaczął skrzypieć. I nie jest to jakieś no name made in China, ale TRW.Napisał Tacka
Owszem wspomniałeś o "uroku" tulei wahacza, ale zaraz potem
i dalej:Napisał Tacka
Tak więc jak widzisz, mam nowy wahacz i skrzypi, a Ty wyskakujesz mi z tekstem, że maks za 5.000km będzie do wymiany(?)Napisał Tacka
Nie walczę z Tobą na żadne słowa, ale reasumując to co napisałeś i odnosząc do mojej sytuacji, to kupiłem nową, ale zużytą część i to właśnie jest dla mnie śmieszne...
Pozdrawiam.
- Rafał
P.S.
"caps lock" Ci się zablokował.
Nic sie nie dzieje ale tez i nic mi sie nie zablokowalo ...powiem inaczej zrobilem juz troche kilometrometrow zreszta niewazne moj przyjaciel ktory zrobil kolo 170 tys 156 v6 a teraz trzaska kolejne km gta przy tym kocha alfy i prowadzi od lat komis przy polinarze czyli salonie alfa i fiat powiedzial mi gdy dzialo sie to u mnie daj sobie spokoj to oznacza tylko tyle ze wahacz nie jest juz nowy tylko uzywany i mimo ze mialem do przejechania pare dni pozniej 3000 km i mam zonke i mala coreczke pogonil mnie i mial racje bo do pierwszych luzow zrobilem kolo 5000tys a tak swoja droga nie znam sie moze ale 160 zl za aluminiowy wahacz to jakas smiesznie mala cena ...wiec skrzypi...POZDRAWIAM