Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Temat: [156] Trzeszczenie w okolicahc amorów.

Użytkownik Romeo Avatar Garos
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Opel Astra III 1.7CDTI Caravan

Domyślnie

Cytat Napisał alces1
    Co znaczy niemiłą niespodziankę?
    mam na myśli,że WD40 może wejść w reakcję z gumą i może ją szybciej wykończyć.

... a to moja historia AR : 155 2.0 TS, 164 3.0 V6, 166 2.4 JTD

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Garos
    Cytat Napisał alces1
    Co znaczy niemiłą niespodziankę?
    mam na myśli,że WD40 może wejść w reakcję z gumą i może ją szybciej wykończyć.
    Rozumiem...
    Psiknąłem jednak WD-40 i działało zaledwie 2 dani!
    Czym i jak można skuteczniej wyeliminować to trzeszczenie, bo kurcze wahacz nowiuteńki TRW, a takie rzeczy się dzieją...
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

mrutyś
    Gość

Domyślnie

najlepiej smarem do łańcuchów motocyklowych... są takie co nie wchodzą w reakcje z gumą bo są łańcuchy motocyklowe, które posiadają też uszczelnienia z gumy (czy jakoś tak nie znam sie tak dokładnie) można też silikonem w sprayu.
    WD40 jest dobry ale na bardzo krótką metę dlatego ze on wypłukuje bardziej niż konserwuje dlatego może też być po prostu niemiła niespodzianka bo zamiast poprawić to może zepsuć :| :| :|
    A ze skrzypią normalnie to właśnie chodziło o to że kupuje sie nowy i on po 3-4 miesiącach już skrzypi, wydaje mi się że pozostaje albo smarowanie silikonem w sprayu, smarem w sprayu albo tak jak kolega andro34 poradził tylko koniecznie użyć smaru który nie wchodzi w reakcje z gumą.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kraków

Domyślnie

... ztym trzeszczeniem jest tak brzmi troche jak stara kanapa troche jak krzeslo wiem ze to dosc irytujace ale to juz taki urok a wlasciwie nieurok tuleii ktore sa zastosowane w naszych wahaczach i szukanie nic tu nie da bo to krotko mowiac jest pierwszy objaw ze wahacz zaczyna a dokladnie jego tuleje byc jak dorosly powoli zacznie sie starzec a jak juz bedzie podstarzaly pojawi sie lekkie pukanie i dopiero wtedy bedzie mozna zlokalizowac dokladnie ktory to wahacz i ktora tulejka ale do tego jeszcze daleka droga od 1000 do 5000km zalezy jak i gdzie i ile dziur zostanie zaliczonych trzeba to brzydko mowiac olac i jezdzic az zacznie popukiwac wd 40 dziala ale przyspiesza nadejscie smierci tulejki.POZDRAWIAM WAS I KOCHAJCIE SWOJE ALFY NAWET JAK TRZESZCZA

Mieszka w
    Żegocina
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Tacka
    bo to krotko mowiac jest pierwszy objaw ze wahacz zaczyna a dokladnie jego tuleje byc jak dorosly powoli zacznie sie starzec a jak juz bedzie podstarzaly pojawi sie lekkie pukanie i dopiero wtedy bedzie mozna zlokalizowac dokladnie ktory to wahacz i ktora tulejka ale do tego jeszcze daleka droga od 1000 do 5000km
    Chyba sobie jaja robisz...
    Zakupiłem nowy wahacz TRW, nie przejechałem nawet 1000km, a Ty mówisz, że nadchodzi jego kres? Śmieszne raczej...
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar MAJESTICAR156
    Mieszka w
    Leszno/Wrocław
    Auto
    AR 156 1.8

Domyślnie

Panowie recepta jest taka poliuretany np http://www.carhard.pl/ , lub jak kto woli powerflex(maja ladny kiolorek)
    PRZECZYTAŁ, OBADAŁ I ZBADAŁ NOI ZATWIERDZIŁ MAjESTIC

Mieszka w
    Żegocina
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał MAJESTICAR156
    Panowie recepta jest taka poliuretany np http://www.carhard.pl/ , lub jak kto woli powerflex(maja ladny kiolorek)
    Nie tania to recepta. Nie dość, że trzeba nowy wahacz (TRW 160zł), to jeszcze powerflex, który też nie mało kosztuje :/
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kraków

Domyślnie DO ALCES 1

TO NIE JA SOBIE JAJA Z CIEBIE ROBIE TYLKO TWOJ WAHACZ JAK JUZ TAK ZE MNA ROZMAWIASZ TO PO PIERWSZE A PO DRUGIE JAKBYS CZYTAL DOKLADNIE TO BYS NIE SKAKAL MI DO GARDLA Z HASLAMI TYPU - jaja sobie robisz i typu smieszne - bo to nie jest pojedynek na slowa tylko dzielenie sie informacjami -to raz a dwa napislaem wyraznie ze taki urok i budowa tulejek

Mieszka w
    Żegocina
    Auto

Domyślnie Re: DO ALCES 1

Cytat Napisał Tacka
    TO NIE JA SOBIE JAJA Z CIEBIE ROBIE TYLKO TWOJ WAHACZ JAK JUZ TAK ZE MNA ROZMAWIASZ TO PO PIERWSZE A PO DRUGIE JAKBYS CZYTAL DOKLADNIE TO BYS NIE SKAKAL MI DO GARDLA Z HASLAMI TYPU - jaja sobie robisz i typu smieszne - bo to nie jest pojedynek na slowa tylko dzielenie sie informacjami -to raz a dwa napislaem wyraznie ze taki urok i budowa tulejek
    Nie odbieraj tego w ten sposób, podszedłem z ironią do tego co napisałeś i tylko dlatego, że mój wahacz jest nowy, nie przejechał nawet 800km i zaczął skrzypieć. I nie jest to jakieś no name made in China, ale TRW.
    Owszem wspomniałeś o "uroku" tulei wahacza, ale zaraz potem
    Cytat Napisał Tacka
    krotko mowiac jest pierwszy objaw ze wahacz zaczyna a dokladnie jego tuleje byc jak dorosly powoli zacznie sie starzec
    i dalej:
    Cytat Napisał Tacka
    a jak juz bedzie podstarzaly pojawi sie lekkie pukanie (...) od 1000 do 5000km zalezy jak i gdzie i ile dziur zostanie zaliczonych
    Tak więc jak widzisz, mam nowy wahacz i skrzypi, a Ty wyskakujesz mi z tekstem, że maks za 5.000km będzie do wymiany(?)
    Nie walczę z Tobą na żadne słowa, ale reasumując to co napisałeś i odnosząc do mojej sytuacji, to kupiłem nową, ale zużytą część i to właśnie jest dla mnie śmieszne...
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    P.S.
    "caps lock" Ci się zablokował.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kraków

Domyślnie

Nic sie nie dzieje ale tez i nic mi sie nie zablokowalo ...powiem inaczej zrobilem juz troche kilometrometrow zreszta niewazne moj przyjaciel ktory zrobil kolo 170 tys 156 v6 a teraz trzaska kolejne km gta przy tym kocha alfy i prowadzi od lat komis przy polinarze czyli salonie alfa i fiat powiedzial mi gdy dzialo sie to u mnie daj sobie spokoj to oznacza tylko tyle ze wahacz nie jest juz nowy tylko uzywany i mimo ze mialem do przejechania pare dni pozniej 3000 km i mam zonke i mala coreczke pogonil mnie i mial racje bo do pierwszych luzow zrobilem kolo 5000tys a tak swoja droga nie znam sie moze ale 160 zl za aluminiowy wahacz to jakas smiesznie mala cena ...wiec skrzypi...POZDRAWIAM