zawsze mi się wydawało, że B6 są usportowione, ale nie do sportowych zawieszeń (jak np. B8), ale może się myle.
pytanie z innej paki - montował ktoś takie amortyzatory delphi? dadzą radę na naszych pieknych polskich drogach?
zawsze mi się wydawało, że B6 są usportowione, ale nie do sportowych zawieszeń (jak np. B8), ale może się myle.
pytanie z innej paki - montował ktoś takie amortyzatory delphi? dadzą radę na naszych pieknych polskich drogach?
Ostatnio edytowane przez Centrino ; 13-01-2012 o 10:19
Billstein B6 i B8 mają praktycznie taką samą charakterystykę twardości, tylko że B6 można/powinno się montować do zawieszeń standardowych i maksymalnie obniżonych do -30mm, a B8 od -30 do "gleby"![]()
Powiedzcie mi , nowo założone amory ile powinny mieć sprawności w % wjeżdzając na przegląd, --- 65-70??? a ile % klasyfikuje je do wymiany
Nowe: Wszystko zależy od ogólnej sprawności zawieszenia, ciśnienia w oponach itp. Średnio 70-80%.
Zużyte: 50% i w dół.
Pozdrawiam!
Ostatnio edytowane przez Nika ; 27-01-2012 o 20:01
Dzięki na info![]()
No to teraz na mnie przyszedł czas by odświeżyć posta
Posiadam Alfę 156 Sportwagon 1,9 JTD 04 r. produkcji. Szykuję się do wymiany amortyzatorów. Czy do SW amortyzatory Bildsteina B6 pasować powinny czy też jakieś inne?
Może ktoś kto ma SW wymieniał już amorki i mógłby mi poradzić/polecić coś?
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Witam
Jestem szczęśliwym posiadaczem AR 156 FL . Lecz niestety jak wiemy nasze drogi nie są najlepsze i z okazji przeglądu Pan diagnosta stwiedził że amortyzator przedni od strony kierowcy jest sprawny i posiada 26 % a od strony pasażera amortyzator jest pusty i ma 0% skuteczniści.
Szukam i szukam i nie wiem na co kupić.
Proszę o pomoc cena do 250 zł szt
Na allegro zauważyłem aukcje z oryginalnymi Alfa Romeo teleskopami za 200 zł sztuka, bądź planuje zakup teleskopów firmu MaXgEaR co myślicie o tym ??
Pozdrawiam.
Piotrek
ja dokońca bym sie nie sugerował diagnostami. W moim poprzednim aucie (Rover 214i) miałem na stacji 60-80% amory, a tak naprawde jeden był wylany z rok i bujał![]()