pomuc czyli co ??
pomuc czyli co ??
??>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<?????????????
Albo sie w swoim miescie dogadasz z jakims mechanikiem zeby wyjal ci walek ssacy wraz z wariatem i poslesz do mnie po czym ci go zzrobie i odesle.
Nastepnie mechanik zlozy to do kupy i tyle.
Chyba ze masz po drodze do mnie w co watpie bo do samej wrocy mam 205km wiec zalezy gdzie mieszkasz ale jednak jest troche,a ja musze miec auto na jeden dzien i tu jest problem
jaki bedzie koszt naprawy tego wariata
koszt elementów do naprawy to 30-40zł i jak ktoś jest wprawiony do max 40minut pracy wraz z dokładnym wymyciem i wyczyszczeniem (nie licząc demontażu i montażu w samochodzie)
60zl sam wariator,do tego koszty przesylki ewentualnie
ile on pochodzi
czegoś nie rozumiem najpierw chciałeś pół silnika robić zapobiegawczo a teraz w regenerację wariatora chcesz się bawić żeby zmniejszyć koszty ?? z tego co czytałem na tym forum to nikt nie poleca regeneracji
no bo wymiana całego wariatora to akurat zbędny wydatek. Skoro elementy zużywające się występują jako części zamienne to oznacza, że w zupełności ich wymiana wystarcza do prawidłowej pracy.
idą tokiem myślenia z wyminą całego wariatora to tak jakby wymieniając filtr oleju wymienialibyśmy całą pompę olejową. Wiem jak ktoś chce to jego wolna wola.
Regeneracja a regeneracja...
Jak sobie ktos chce zrobic dobrze sama sprezyna i podkladka to powodzenia,do tego trzeba widziec stan tego co sie bedzie probowac naprawiac bo potem sa historie ze sie nie da naprawic.z reszta historyjek jest mnostwo a najlepsza z zaworkiem zwrotnym w glowicy ktory zatrzyma olej w wariatorze