Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: Klimatyzacja dmucha ciepłym powietrzem

Użytkownik Romeo Avatar blackalfa166
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 166 3.0 V6 1999; AR 166 3.0 V6 2002; JEEP Grand Cherokee V8 5.9 1998; Cadillac Seville STS

Domyślnie

maly_swd, ubawiłem się :-) serio - dziękuję za poprawienie humoru ...

Cytat Napisał kmito
    Uwierz przyczyn takiego zachowania może być kilka.
    nie kmito maly_swd, nie uwierzy :-D

woli ponownie zapytać
    Cytat Napisał maly_swd
    jak odszukac silniczek sterujacy nawiewem(klapkami czy czym stam - wyczytane we wskazanym posice)
    maly_swd, podobno jesteś z nami na forum już długo ... to pewnie czytałeś to i owo ... i pewnie troche moich postów też ...
    Nie wiem dlaczego się tak uniosłeś ale nic do ciebie nie mam ... zapytałes opisując problem a jak konkretnie i treściwe odpisalem - że opcja szukaj pomoże a najlepiej to EXAMINER - wkurzyłeś się dlatego że ktoś ci powiedział żebyś sobie wpisał coś w wyszukiwarkę ? Przepraszam cię ale jeśli jest kilka wątków w temacie a ktoś zaklada kolejny to najlepszą podpowiedzią jest opcja szukaj.
    Ponadto tak czy siak cokolwiek tu będziesz pisał i czytał to tak jak ci napisałem pojedziesz sobie na EXAMINER - ale najpier emocje ci trochę opadną koledzy powiedzą ci wszystko co można powiedzieć w temacie i okaże się że i tak i tak sam nic nie zrobisz. W tym ustrojstwie jest tyle czujników że na macanta nic nie zdiagnozujesz. Ja rozumiem inne części mechaniczne ... gdybiś pytał o nie opisując stuki puki drżenia itd a ja bym ci napisał jedź do ASO na EXAMINERa to faktycznie bym się nie popisał ale w tym przypadku jak już będziesz po problemie i będziesz się cieszył naprawioną klimą okaże się że ten wredny gość blackalfa kurde mial rację i zaoszczędziłbym kilka tygodni dyskusji i może wielu godzin pracy.

i nie pisz proszę uniesiony emocjami że moje wypowiedzi są na mizernym poziomie bo gdybym byl złośliwy to tez bym sobie trochę popisał w twoim kierunku. Czy mamy sie czepiać słów ? Proszę bardzo ! żartobliwie napisałem
    Cytat Napisał blackalfa166
    pewnie już zauwazyłeś że alfa 166 to nie fiat 126. Fakt koncernt ten sam a nazwa modelu różni się jedną cyferką
    a ty nerwowo odpisałeś
    Cytat Napisał maly_swd
    O Tym ze Alfa rozni sie od malucha to kazdy wie - sory ale Twoje odpowiedzi sa smieszne i na poziomie... (szkoda slow)
    czepiając się to mogę powiedzieć że faktycznie alfa różni się od wspomnianego przez ciebie malucha ale nie potrafisz odróżnić malucha od fiata 126

ponadto wracajc do powaznej rozmowy to czytujac to forum pewnie wiesz ze jestem w posiadaniu dwoch 166 jedn uzytkuje ja druga moj ojciec i wierz mi ze troche z nimi przezylismy i co nieco wiem na ten temat

na koniec pragne podziekowac koledze
    Cytat Napisał kmito
    kolega blackalfa166 to skarbnica informacji w zakresie 166
    normalnie sie zarumienilem :wink: a powaznie mowiac kolego maly_swd, to musisz wiedziec ze kolega kmito, ja i wielu innych ktorzy troche ze swoimi bellami przezyli nie maja na celu cie wyszydzic i obrazic i zle doradzic

pozdro 8)

maly_swd
    Gość

Domyślnie

blackalfa166-> moze i faktycznie zle Cie odebralem, ale podlaczanie do kompa w ASO itp kosztowalo mnie ostatnio ponad 1500zl i nic z nich nie wyszlo (chodzilo o padnieta preplywke - ktora sam zreszta kupilem nowa bosha za 400zl - a nie tak jak doradzali mechanicy w wawie za 1600zl).

Stad kaza rada podlaczenia pod komputer mnie trafia bo stracilem na tym kupe kasy i nic nie wyszlo dobrego, zawsze wychodzilo ze samochod jest w 100% ok.

Np. pseldo serwis na arkuszowej 2a (tam chcieli 400zl za wymiane bezpiecznika od radia w ICS).

Twoje wypowiedzi czytalem i niektore (moze i wiekszosc) jest b.przydatna. Sa tez takie gdzie odsylasz do opcji szukaj (ok, siedzisz na forum dlugo znasz kazdy temat.. ale nie kazdy znajdzie po opcji szukaj... sa zle wpisane tematy itp).

Ok nic do Ciebie nie mam, ale prosba na przyszlosc aby nie odsylac odrazu na komputer (o tym wiedza prawie wszyscy 99,9%) a starac sie wskazac na standardowe usterki.. ja pytalem np o bezpiecznik - i na to pytanie nie odpowiedziales

kmito->dzieki za linki

pozdrawiam

Użytkownik Romeo Avatar blackalfa166
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 166 3.0 V6 1999; AR 166 3.0 V6 2002; JEEP Grand Cherokee V8 5.9 1998; Cadillac Seville STS

Domyślnie

maly_swd, nie musisz jeździć na EXAMINER do serwisu ALFY ROMEO wiadomo że alfa ma swój świat cenowy a dotego jeszcze warszawski świat cenowy. Przykład w ASO w wawie awaryjnie musiałem podjechac i za kompa i głupie gadki musiałem zabulić 300zł w łodzi w serwisie ASO FIAT+ALFA ta sama operacja kosytuje 150zł ale już np pod łodzią w takim Konstantynowie Łódzkim w malutkim ASO FIATa którego zresztą mechanik jeździ również alfą 166 komp kosztuje 80zł można też jechać zupełnie poza ASO i w zaprzyjaźnionym warsztacie gdzie chłopaki mają kompa i podpinaja się do każdego auta kosztuje to u nich 50zł. Warszawa to duża aglomeracja i na 100% znajdziesz jakiś porządny mniejszy warsztat gdzie ktoś będzie miał pojęcie o alfach. Zresztą do mechaniki nie potrzeba kompa ale do wspomniajej przez ciebie klimy a w zasadzie mieszalnika powietrza trzeba inaczej nie będziesz wiedział czy błędnie podawane powietrze to zacięty silniczek łopaty mieszalnika czy może któryś czujnik temeratury inaczej się nie da

maly_swd
    Gość

Domyślnie

Ok, udalo sie z ta klima, dla osob, ktore maja podobny problem:
    1. okazalo sie iz po nabiciu klimy byla pusta (popsula sie maszyna do nabijania klimy w warsztacie ktory mi to robil -pojechalem wczoraj do nich i nabili ponownie)
    2. w miedzyczasie zjaral sie bezpiecznik 25a w podszybiu od wentylatora klimatyzacji.

po wymianie bezpiecznika, smiga jak nalezy.

dziekuje wszystkim za pomoc

Użytkownik Rowerzysta Avatar Wrona
    Mieszka w
    Zielona Góra/Jeleniów
    Auto
    była 156 jest 166 2.4 jtd

Domyślnie

witam wszystkich mam mały problem klimy w moim przypadku podczas próby nabicia okazało sie ze chłodnica jest dziurawa oczywiście wymieniłem pojechałem nabić ponownie i wszystko jest szczelne nawet sie tym faktem cieszyłem bo zima latem w aucie to super sprawa gdy nagle ics wywalił mi AIRCONDITIONER FAILED PLEASE CONTAKT WORK SHOP no czy jakoś tak nie wiem teraz od czego zacząć gdzie może być przyczyna żeby uniknąć wymiany całej klimy proszę o rady podpowiedzi idzie lato a ja mam w czarnej skórze wiec będzie masakra moja alfa 166 2.4 jtd z 2000r pozdrawiam

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    166 2.4JTD , 159 2.4JTD automat, Fiat Doblo 1,9JTD

Domyślnie

temat przyklejony na stronie głównej