mOŻE ROZRUSZNIK PADŁ I ROBI ZWARCIE ALE MYŚLĘ ,ŻE PRZEDMÓWCY MAJA RACJĘ PROBLEMY Z MASĄ ALBO KLEMAMI
mOŻE ROZRUSZNIK PADŁ I ROBI ZWARCIE ALE MYŚLĘ ,ŻE PRZEDMÓWCY MAJA RACJĘ PROBLEMY Z MASĄ ALBO KLEMAMI
koledzy sprawdzilem. masy glowne na skrzyni przy aku przy chlodnicy wszystkie glowne masy sa podpiete i dalej nic. aku w pelni sprawny. jest teraz tak ze pompa paliwa nie podaje paliwa i rozrusznik wogole nie kreci nic a nic. moze na rozruszniku sie rozpieło cos ??
Może masz zwarcie na rozruszniku.
Podepnij pompę na krótko i sprawdź, czy będzie pracowała.
Wyjmij rozrusznik i sprawdź, co go boli.
Zakładam, że aku jest sprawny, tak jak napisałeś.
a gdzie znajde pompe bo nie wiem gdzie ona sie znajduje i gdzie jej wogole szukac
Pompa znajduje się w zbiorniku paliwa - dostęp do pompy po zdjęciu tylnego siedziska
no ok. rozloze moja belle na czesci pierwsze i moze sie znajdzie przyczyna tego wszystkiego
- - - Updated - - -
a przycisk zabezpieczeniowy ten pod fotelem. go mozna nacisnac??? czy on wyskakuje a pozniej normalnie sie go spowrotem wciska??
Po co rozbierać przekręć zapłon nasłuchaj czy pompa podaje paliwo. A patrzyłeś przy rozruszniku czy przewody nie są luźne lub zaśniedziałe ? Alternator na stół za pomocą aku można sprawdzić czy działa może bendiks się podwiesił lub szczotki.
pompa nie podaje paliwa bo sciaglelem przewodu paliwa i nic. po przekreceniu kluczyka nie podala paliwa
jeśli rozrusznik w ogóle się nie oddzywa to proponuje najpierw na nim się skupić. przed awarią jak ci kręcił? jeśli uruchomisz rozrusznik i nie będzie odpalała wtedy szukaj dalej, bo podawanie paliwa przez pompkę nie spowoduje pracy rozrusznika. a z rozrusznikiem nie ma cudów. słyszysz chociaż bendix -czy wyrzuca czy nie? jeśli aku w szyku to albo połączenia na rozruszniku albo sam rozrusznik. może być też tak, że stacyjka odmówiła współpracy. możesz na krótko sprawdzić rozrusznik. kabelek z ,,+" na aku i do rozrusznika na śrubkę ,,+" gdzie powinno się pojawić napięcie po przekręceniu kluczyka.
Ja proponuje auto odstawić do elektryka. Będzie szybciej i coś czuje że taniej.
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.
Albert Einstein