Witam na imie mam Marcin i w niedługim czasie planuje zakup mojej pierwszej alfy romeomam nadzieje ze dobrze sie do tego przygotowałem przeglądajac forum alfaholicy ale wiedzy nigdy za wiele i wszelkiego rodzaju porady i uwagi które mam nadzieje od was koledzy otrzymam w przyszłości sa szalenie mile widziane
Interesuje mnie model 156 po faceliftingu z roku 2004-2005 silnik 1.9 jtd 16v chociaz ostatnio często zastanawiam sie nad większym 2.4 jtdm 20V mam nadzieje ze pomożecie mi z wyborem
jak zaczęła sie moja przygoda z alfą? wszystko przez mojego kuzyna który posiadał kiedyś alfe 156 z silnikiem 2.0 ts i to było pierwsze auto które samodzielnie prowadziłem, było to z 14 lat temu ale od tego czasu alfa stala sie moim marzeniem a teraz marzenie moze sie spełnić nie bedzie to juz model który prowadziłem bo to był rocznik 98' no i benzyna (pewnie bedzie brakowało tego brzmienia które pamiętam do dziś) ale mama nadzieje ze moja nowa alfa również zapewni mi takie doznania jak moja pierwsza wycieczka
pozdrawiam i mam nadzieje że ze szybko dołączę do waszego grona