Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Temat: Skajka rozciągajka na fotel

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał marekkoczta Zobacz post
    Widzę że tak jak na każdym forum zamiast pomóc to ludzie piszą na forum bo nudzą sie w domu.
    Jak nie rozumiesz co pisze to nie odpowiadaj na posty a nie krytykujesz innych .
    A co ja Ci napisałem w moim pierwszym poście?! To nie była rada? Zrób po swojemu a potem się pochwal na forum, jak to można za grosze cuda sprawić.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Neiss
    Mieszka w
    Nysa
    Auto
    Alfa GT JTD 2005

Domyślnie

Linka do aukcji tez dostal na PW, namiar na sprzedajacego tez dostal na forum... No nic, bywa ;]

marekkoczta
    Gość

Domyślnie

Dziekuje za link i namiary juz skontaktowalem sie ze sprzedajcym,

Użytkownik Romeo Avatar redek83
    Mieszka w
    Raszyn
    Auto
    Inny

Domyślnie

WITAM
    Któs może przerabial temat skóry czerwonej w swoim aucie Troche popękala i chcialbym wymienic naprawic kupic gdzieś podobną tak aby tapicer mógl naprawic.
    Na aledrogo czerwonej nima.

nie widziales jeszcze tapicera profesjonalnego takiego jak robi np.jawa fotele w skórze. itp.
    czerwonej skóry i prawie nowy fotel trudno znalezc.

Widzę że tak jak na każdym forum zamiast pomóc to ludzie piszą na forum bo nudzą sie w domu.
    Jak nie rozumiesz co pisze to nie odpowiadaj na posty a nie krytykujesz innych .
    Ja np mam problem żeby zrozumieć o co Ci chodzi. Zacznij pisać w języku polskim a wtedy nie bedziesz musiał się denerwować że ludzie zamiast Ci pomóc zajmują się rozkminianiem co autor miał na myśli.
    STOP CIOTOM DROGOWYM
    Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
    Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR GT JTS 2004

Domyślnie

Tu popytaj, ale nie wiem czy dobierzesz skórę akurat, żeby była dokładnie taka jak w AR, na fotelu oryginalnym:

http://www.tapicerki.pl/index.htm

Mają chyba włoskie skóry, różne, tańsze i droższe, z b. wysokiej półki. Najlepiej jednak zapytać, zobaczyć, czy da się dobrać.

Tapicer - dobry, tak zrobi, że da się wymienić kawałek skóry, na jednym elemencie i nie będzie widać różnicy, pod warunkiem, że będzie ta sama skóra lub da się dobrać. No chyba, że całe fotele kwalifikują się do wymiany. Ja wymieniałam dwa kawałki na fotelu, ale miałam tą samą skórę, co robił fotele poprzedni właściciel. No i kwestia tapicera.

Zapytać możesz.

Ja wymieniałam te niżej elementy na fotelu, to po wymianie:

Była wytarta.

PS) A nie zauważyłam, że już się skontaktowałeś z kimś i że nieaktualne. To najwyżej może kiedyś ktoś inny skorzysta.
    Ostatnio edytowane przez Majka ; 30-06-2012 o 10:27

marekkoczta
    Gość

Domyślnie

Witam
    Dzieki za info.Jednak ktos potrafi przeczytac ze zrozumieniem i poradzic i sam nawet to robił w swoim aucie.
    A nie tylko pisać aby pisac.
    Kolega z forum ma fotele do sprzedania ale starsze niz moje.

Użytkownik Ogier Avatar Aleks_K
    Mieszka w
    Wałbrzych
    Auto
    Alfa Romeo GT 2.0 JTS

Domyślnie

Jak poradzisz sobie z tym problemem to prosiłbym o informacje na ten temat bo też mam wytarty fotel kierowcy w GT również czerwony i nie za bardzo wiem co z nim zrobić

marekkoczta
    Gość

Domyślnie

witam
    Kolega z kącika wyslal mi link do hurtowni.
    Hurtownia ta wysle mi próbiki skóry jesli bedzie podobna ,to dam do zrobienia swojemu tapicerowi.
    O efektach poinformuje.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Witam
    Dzieki za info.Jednak ktos potrafi przeczytac ze zrozumieniem i poradzic i sam nawet to robił w swoim aucie.
    A nie tylko pisać aby pisac.
    Kolega z forum ma fotele do sprzedania ale starsze niz moje.
    Ktoś Ci poradził ale nie wziął pod uwagę, że masz fotele na tyle zniszczone, że jeśli się wstawi nowy kawałek to będzie widać różnicę. Różnica będzie chociażby z racji matowej powłoki każdej skóry motoryzacyjnej i połysku na starych elementach. Z hurtownią Alberta Ponzetti (ta z linku powyżej) mam do czynienia od prawie 10 lat i wiem jakie mają skóry. Idealnego odpowiednika do Twojej wersji (domyślam się, że to GT z nowszymi fotelami bo w profilu nie masz rocznika...) nie mają. I nie chodzi mi o kolor (bo zdjęć też nie podałeś a jest 3 odcienie czerwieni w GT...) tylko o fakturę/wzór skóry. Poza tym to my nawet nie wiemy czy chodzi o siedzisko, czy oparcie a to dość duża różnica. Jak Ci to zrobią to załącz zdjęcia.

marekkoczta
    Gość

Domyślnie

witam
    Jesli bede wymienial to oczywiscie cale siedziska na obu fotelach to zrozumiale.
    Z tego co wiem skóra czerwona, bordowa byla jedna tak wychodzi z epera ,mój rocznik auta 2007r.
    Kupiłbym w aso 1500zl ale nie mozna zamówic