Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Temat: Jakie radio CD do AR 156 FL+bose+tuba+zmieniarka? Oryginał czy coś innego?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Czarnecki Zobacz post
    Co tutaj taka cisza? Wszyscy jeździcie bez radia?
    Cisza bo już Ci koledzy napisali, gdzie szukamy odpowiedzi na takie pytania. Ja ze swojej strony mogę polecić coś z pioneera np to: http://moto.allegro.pl/pioneer-deh-5...427280863.html Dobra jakość, ma USB, AUX filtry HPF, LPF i dość rozbudowaną konfigurację. Poza tym Alpine ale te są już droższe z podobnymi parametrami.

Użytkownik Ogier Avatar Czarnecki
    Auto
    AR 156 2.4 JTDm 20V 175KM 2005r.

Domyślnie

Dzięki Belfer, temat został już przeniesiony do odpowiedniego działu

Ogólnie sam nie wiem co mam robić... Mam fajny system Bose. Czytam, że fabryczne radio daje słabej jakości dźwięk, ale z drugiej strony idealnie komponuje się z wnętrzem i działa sterowanie z kierownicy co jest wygodą. Znowu jak pomyślę, że mam wykorzystywać Bose w 30-50%, mieć problemy ze złapaniem stacji radiowych kupując fabryczne radio to jestem zagubiony... Mógłbym przeznaczyć nawet 500zł na radyjko w 100% wykorzystujące moje nagłośnienie z nowoczesnymi funkcjami. Tylko czy jest szansa znaleźć takie, aby ładnie pasowało do srebrnej konsoli środkowej, z czerwonym podświetleniem, nie wystawało i czy w jakiś sposób można zrobić tak, aby sterowanie z kierownicy w niefabrycznym działało? Co robić? DORADŹCIE!!!

Użytkownik Romeo Avatar Mask
    Mieszka w
    Grudziądz
    Auto
    Lex IS200 SC

Domyślnie

Sterowanie z kierownicy można zrobić, trzeba dokupić tylko adapter do danego radia do Alfy, kosztuje to najczęściej 150-200 zł. Sam szukałem jakiegoś radyjka co wkomponuje się w konsole środkową, ale nie znalazłem niestety nic, co by spełniało moje wymagania (bluetooth, USB). Niestety więc będę miał radio, które się nie wkomponuje
    Gdybym u siebie miał jednak BOSE, to chyba bym został przy seryjnym

Auto

Domyślnie

Mask dzięki za odpowiedź
    A znalazłeś może coś ciekawego bez bluetooth/usb pasującego z czerwonym podświetleniem. Przyznam szczerze, że ja nie jestem aż tak wymagający co do funkcji. Zależy mi tylko, żeby w pełni wykorzystywało możliwości Bose, czytaj pięknie i głęboko grało oraz w miarę pasowało do wnętrza

- - - Updated - - -

Chyba zdecyduję się na jakieś radyjko Alpine, tylko z czerwonym podświetleniem
    http://www.youtube.com/watch?v=KJ31rFfHnXY

Mieszka w
    Grudziądz
    Auto
    Lex IS200 SC

Domyślnie

Na forum widziałem gdzieś fotkę ciekawego radyjka, które nawet się komponowało, ale nie pamiętam co to był za model. Muszę poszukać

- - - Updated - - -

Znalazłem!
    http://www.forum.alfaholicy.org/car_audio/34011-czarne_radio_do_156_fl.html

Auto

Domyślnie

Mask a myślałeś nad radyjkiem Pioneer DEH-4400BT??
    http://www.youtube.com/watch?v=tuEBH...eature=related

Ma ktoś linka do ramki do AR 156 FL pasującej do srebrnej konsoli? W tym starym temacie od Ciebie Mask były linki, ale teraz nie mogę znaleźć na Alledrogo...
    Ostatnio edytowane przez Czarnecki ; 02-07-2012 o 17:18

Mieszka w
    Grudziądz
    Auto
    Lex IS200 SC

Domyślnie

Ramkę kupiłem w zeszłym tygodniu do radyjka, ale nie mam jeszcze radia, więc nie powiem Ci czy jej dopasowanie jest idealne Kupiłem tutaj:
    http://allegro.pl/ramka-radiowa-alfa...378497028.html

Jeśli chodzi o wybór radyjka, to jak już będę kupował to na bogato Bez dziury na płytę z przodu i z USB z tyłu (na kablu wyprowadzone do schowka) - kulturalniej, no i z tego co widzę po opisach to model, który mnie interesuje 8400BT ma chyba więcej możliwych ustawień audio. Taki model:
    http://allegro.pl/pioneer-deh-8400bt...435980477.html

Auto

Domyślnie

Dzięki za linka do ramki.

Widzę, że celujesz już w bardzo porządny sprzęt Masz u siebie nagłośnienie Bose, czy będziesz budował cały zestaw z prawdziwego zdarzenia?
    Swoją drogą pamiętam, że razem w podobnym czasie szukaliśmy podobnych aut i teraz mamy podobne "problemy"

Ja na radyjko mam budżet ok 500zł... Już chyba zawężyłem pole wyboru do dwóch radyjek, mianowicie:
    PIONEER DEH-4400BT - nowe
    lub
    ALPINE CDE-9882Ri - używane
    Czy ktoś z forum zna się na tyle, aby ocenić które będzie się prezentowało lepiej jakościowo przy fabrycznym Bose?

BTW. Przydałoby się też pomyśleć o sterowaniu radia za kierownicy, a to dodatkowe 150zł :/
    http://allegro.pl/listing.php/search...ategory=0&sg=0

Mieszka w
    Grudziądz
    Auto
    Lex IS200 SC

Domyślnie

Nie mam BOSE, ale przy w miarę dobrych głośnikach gra to przyzwoicie (testowałem na jakimś Pioneerze z górnej półki, ale starszym). Potem można będzie dorzucić wzmak i skrzynkę
    Gdyby mi nie zależało na Bluetooth to bym wybrał Alpine, podobno grają lepiej i to w zasadzie klasa sama w sobie Jednak do używania BT w nich potrzeba dodatkowy adapter, a dokupowanie go już mi się nie uśmiecha. Sterowanie z kierownicy chyba sobie na razie odpuszczę.
    No mamy podobne auta i pewnie będzie podobny sprzęt Skąd jesteś? Może kiedyś na jakimś spocie będzie okazja polukać na swoje Belle

Auto

Domyślnie

Jestem z Lubina, także jest kawałek
    Najpierw chcę doprowadzić swoją Bellę do należytego porządku, dopiero założę swój temat w dziale "Nasze Belle" i pomyślę o zlotach, a trochę roboty jest

Dzisiaj sprawdziłem jak gra fabryczne radyjko z Bose u mnie i naprawdę nie ma się czego przyczepić. Zdecydowałem ostatecznie, że kupuję fabryczne. Koszt ponad 3 x niższy, wygląd idealny, bez mieszania w kablach, sterowanie z kiery w gratisie. Używkę dorwę praktycznie w cenie adaptera do sterowania z kierownicy dla nieoryginalnego. W przyszłości najwyżej dołożę głośniczki wysokotonowe (opisane w tym temacie) pod zaślepki Bose przy klamkach.

Pozdro!