Q
Qbatron
Guest
Chcialbym sie zmiescic w 15k
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Qbatron napisał:Diesli poprostu nie lubie. Jestem mlodym czlowiekiem, lubie czasem pocisnac pod odciecie, szkoda by mi bylo diesla. Kiedys przyjdzie na niego pora, ale to kiedysGaros napisał:Jak chcesz jeżdzić taniej to kup diesla,wiem iż jest droższy od benzyny ale on zawsze mniej pali.
A co do zalozenia13-14l lpg - to nie jest juz chyba taka oszczednosc? Wartosc raczej realna?
Garos napisał:Pamiętaj iż Alfy w większości przypadków nie znoszą gazu.
co do diesla też kiedys tak myslałem że dla emerytów są ale po zmianie Kappy 3.0 V6 benzyny na Alfe 156 2.4JTD - nie odczułem dużej rożnicy - no może na wysokich obrotach V6 ciągneła lepiej ale spalała 15 litrów a moja obecna 156 max spali 7 litrów ON a ma pod maską 185 KM i 395Nm - pięknie ciągnie juz od 2 tys obr - wciska w fotel i mija ciężarówki lewą strona bez spresu czy zdąże czy nie - dodatkowo nie kopci jak to diesle - moze dlatego że leję tylko V-power diesel na shellu - omijam serokim łukiem stacje no name .
moniczka_23_wwa napisał:klekot desla zawsze mnie zniechęcał do kupna takiego auta… teraz chyba już bym się tym nie sugerowała i ewentualnie zastanowiła się nad 2.4 JTD. Podobno super się zbierają…
Fakt, nie brałem, bo sam bym nie założyłQbatron napisał:Twoje przeliczenia nie biora pod uwage gazu, ktory bede na pewno zakladal jesli kupie benzyne, wiec roznica cenowa miedzy jtd a benzyna znika - zalozmy ze zupelnie. Ale ladnie mi zobrazowalo sytuacje
Qbatron napisał:moniczka_23_wwa , tomkap:
Na waszym przykladzie widac ze wszystko zalezy od oczekiwan. Skoro opisywane 2.0 ma 9s do setki to nie moze byc zbyt zarypane, tylko kierowca sie przyzwyczail. (Jak sie przesiadlem z duzego fiata na lanosa to tez mi sie rakieta wydawala, a teraz... :roll: )
norbiwolow: 185 KM i 395Nm - to juz musi byc jakis agresywny chip? Jaki byl koszt takiej zabawy? Rozumiem ze objezdza 2,5v6?
ozzy: Twoje przeliczenia nie biora pod uwage gazu, ktory bede na pewno zakladal jesli kupie benzyne, wiec roznica cenowa miedzy jtd a benzyna znika - zalozmy ze zupelnie. Ale ladnie mi zobrazowalo sytuacje.
Tak wiec podjalem decyzje: bede szukal, 2,0 2,5 lub 2,4jtd. Kupie takiego jaki sie trafi w dobym stosunku stan/cena.
Qbatron napisał:Tak wiec podjalem decyzje: bede szukal, 2,0 2,5 lub 2,4jtd. Kupie takiego jaki sie trafi w dobym stosunku stan/cena.