"Strzała" mi nic nie mówipodłącz się kablem do skrzyni i zobacz co w niej siedzi, ewentualnie zresetuj parametry adaptacyjne,
Jednak bardziej bym stawiał na to, że masz coś co tłumi silnik i skrzynia nie kręci go w pełni
podłączyć się kabelkiem ze skrzynią i zrobić reset, FES chyba ma tę funkcję nie wiem jak z Alfaobd
- - - Updated - - -
łączyłeś się kiedykolwiek do czegokolwiek w sowim aucie??
- - - Updated - - -
jak masz kable z przełącznikiem 11/12 to ze skrzynią łączysz się tak sam jak z silnikiem lub airbagiem przez złącze obd II
Kapselek tak jak pisałem wcześniej przejedz się na sporcie na gazie i na benzynie i zobaczysz różnicę, wskazówka od obrotów płynnie pnie sie w górę a tyłek wciska w fotel. Jesli tak nie jest to szukasz przyczyn. Przewertowałem mase manuali, rozbierałem skrzynię, przekładałem sterowniki, skrzynię, konwerter. Naprawdę masę czynników, o których pisałem wcześniej ma wpływ na pracę skrzyni bo jest sterowana elektronicznie a nie tylko hydraulicznie.
Poza tym kiedys pisałem o "adaptacji". ZF4HP nie uczy się, ma wgrane kilka programów (pamięć flash eeprom), które wykorzystuje zależnie od stylu jazdy, obciążenia i warunków na drodze (to wszystko jak jedziesz na drive) - pracuje nieco inaczej niż skrzynki w amerykanach z overdrivem - jak chcesz mieć nad nią większą kontrolę to śmigaj na sporcie, nie musisz też zmieniać ręcznie, sama to zrobi tylko na wyższych obrotach.
dokładnie ... skrzynia adaptacyjna ... niektórzy mówią samoucząca się ... ale prawda jest taka że tak jak klepin mówi jest kilka trybów na epromie i ona się przełącza między trybami i tyle ...
To dlaczego widzę różnicę w zachowaniu skrzyni po "self-adaptation reset"?
a na czym ta różnica polega ?
Zmienia biegi przy innych prędkościach obrotowych. Ogólnie zachowuje się inaczej. To są detale, które trudno opisać.
A jakim programem robiłeś reset? AlfaOBD?