Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39

Temat: Auto rodzinne?

Użytkownik Świeżak Avatar sprint
    Mieszka w
    wawa
    Auto
    Stelvio Veloce

Domyślnie Auto rodzinne?

Witam Wszystkich Serdecznie,
    Zastanawiam się nad kupnem Julki i mam pytanie do rodziców malych dzieci, czy do bagażnika Julki wejdzie wózek malutkiego dziecka? A jeżeli wejdzie to czy coś się jeszcze upchnie? Wprawdzie dzieciak jeszcze nawet nie jest w drodze ale od czegoś trzeba zacząć

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    MA TCT

Domyślnie

Zalezy jaki wozek i czy rozlozony czy zlozony. Spacerowka (czyli lekka konstrukcja ktora po zlozeniu zajmuje niewiel miejsca na szerokosc i glebokosc a troche wiecej na dlugosc ) na szerokos wchodzi bez wiekszego problemu. Normalny wozek w moim przypadku maxi cosi mura duze 4 kola, gdy wybieramy sie na zakupy to wystarczy wypiac tylko gadole lub siedzisko i zlozyc, wchodzi z zalozonymi kolami na szerokosc bagaznika i zostaje jeszcze w miare duzo miejsca, Im wiecej mam innych szpargalow tym bardziej go rozkladam, tylne kola, przednie, wypinam polke ze sztywnego materialu aby go bardziej zlozyc, siedzisko tez mozna bardziej rozlozyc tak aby oparcie do pozycji lezacej wtedy zajmuje mniej miejsca.. Gondole da sie tez wyplaszczyc szybko. Ja podczas zakupu zwrocilem tylko uwage aby wozek zajmowal malo miejsca gdy jest na maxa zlozony i w miare sprawnie dalo sie ten proces przeprowadzac. Zlozenie wozka w zaleznosci od stopnia rozlozenia zajmuje mi od 5 s do minuty max. A co ogolnie do ladownosci wole miec 350l w kompakcie nicz 500 w sedanie bo nie ma jak tego wykorzystac a przez otwor tudno cos wiekszego wlozyc. Wiadomo w autach typu kombi duzo sie zmiesci, zaladunek na jakis dlugoweekendowy wyjazd bedzie trwalo zamiast 5 minut 2,5 minuty, bo ie trzeba tak kombinowac z ustawianiem, ale w bagazniku wozi sie wiecej niepotrzebnych rzeczy i panuje wiekszy bajzel. Cala pojemnosc wykorzystasz tylko podczas przeprowadzki, a i tak np. lodowki nie przewieziesz bo raczej trzeba to robic w pionie. Ja ogolnie nie lubie niczego transportowac w kabinie pasazerskiej wiec zawsze wszystko ukladam rozmyslnie w bagazniku a w kabinie zostawiam tylko potrzebne elementy podreczne butelka, pielucha,chusteczka torebka, telefony , portfele ulubiona zabawka, ipad. Ostanio np. W bagazniku na weekend zmiescilem: walizka podreczna moja, torba duz zony, torba syna, dwie duze siatki z zakupami, kosmetyczka duza zony, reklamowka z obuwiem kilka par, duza torba z dokumentami i laptopem druga torba z laptopem mala, wozek duzy z siedziskiem, wozek spacerowka, walizka metalowa 35x35x20 z plytami CD, rowerek biegowy, kask, gasnica alfy i nawet polki nie musialem zdejmowac, az sam w to nie moge uwierzyc. W poprzedniej Kia Ceed bagaznik byl podobny (ciut mniejszy i mniej ustawny) i tez dawalem rade.
    Ostatnio edytowane przez teon ; 04-07-2012 o 23:43

Użytkownik Rowerzysta Avatar Ciastek C
    Mieszka w
    Mazowsze :)
    Auto
    Escorcik ;)

Domyślnie

Wczoraj widziałem, jak jakiegoś 3- kołowca rodzinka (oczywiście składając) upchała w spokojnie w bagażniku
    A że bagażnik głęboki, to powinien jeszcze coś zmieścić
    najlepiej pójść z wóżkiem do salonu i samemu sprawdzić
    1+1 = 69 czyli Wyższa Matematyka Stosowana

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

X-lander wchodzi bez problemu po złożeniu
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Mieszka w
    wawa
    Auto
    Stelvio Veloce

Domyślnie

Dzieki teon za wyczerpującą odpowiedź. Z tego co piszesz to faktycznie nie jest źle z tym bagażnikiem albo jeteś mistrzem pakowania

Użytkownik Rowerzysta Avatar pawelek
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Giulietta 1.4 TB

Domyślnie

Bagażnik nadaje się do wózka typu spacerówka (składanego) bo jest szeroki (szerszy niż w Corolli/ Golfie). Z całym osprzętem 4-latka, w tym rowerek! bez problemu się ładuję.
    Skoro na przyszłość - polecam wózki uniwersalne z odpinaną gondolką (1-3 mies) / fotelikiem samochodowym (3-12 mies) / siedzonkiem (1 rok +) - ja miałem Peg Perego: wchodził do Golfa II i Corolli HB (ostatniej przed Aurisem)
    Uważam że jest bagażnik Julki jest dużo bardziej funkcjonalny od sedanów - ostatecznie można złożyć część tylnej kanapy. Się pochwalę, że przewiozłem komplet mebli ogrodowych (duży dębowy stół + 6 drewnianych składanych krzeseł) któremu nie dały rady połączone siły 2 sedanów: mondeo i a4

Mieszka w
    wawa
    Auto
    Stelvio Veloce

Domyślnie

Jeszcze alternatywnie chodzi mi po glowie 159SW, zostalo jeszcze kilka sztuk z 2011, sam nie wiem...

Użytkownik Znawca Avatar lechtak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Mito TCT 135 KM / Giulia Veloce Pakiet Q

Domyślnie

Cytat Napisał Maciek-156 Zobacz post
    X-lander wchodzi bez problemu po złożeniu
    Heh. Potwierdzam X-lander po rozłożeniu mieści sie w bagażniku, gondola lub spacerówka + torba i koniec. Nosidełko MxiCosi z bazą na tle z praewj strony z lewej opiekun. Kierowca na miejscu kierowcy a na fotelu pasażera wszystkie inne graty. Na długie podróże, gdy pociecha jest starsza ( 8-10 mieś) proponuje spacerówkę typu parasolka, głównie chodzi o resztę bagaży.

Użytkownik Rowerzysta Avatar janek
    Mieszka w
    Warszawa / Porto
    Auto
    było: 147, Giulietta, Giulia, Spider '85 jest Tonale '24

Domyślnie

Dziecka nie posiadam, ale 4 osoby ze sprzętem narciarskim w miarę komfortowo mogły podróżować (2 pary nart w rękawie).

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał sprint Zobacz post
    Jeszcze alternatywnie chodzi mi po glowie 159SW, zostalo jeszcze kilka sztuk z 2011, sam nie wiem...
    A za jakim silnikiem można jeszcze dostać 159 ? Z jakim chciałbyś kupić Giuliettę?
    159 w kombi bardziej sprawdziło by się jako samochód użytkowy ale powinieneś wziąść pod uwagę jeszcze inne walory obu samochodów.