Witam. Wczoraj zauważyłem, ze podczas przyspieszania miedzy 60km/h a 80km/h niezależnie od biegu "buja" samochodem na boki. Dziwna i denerwująca sprawa. Koła były wyważane. Może ktoś spotkał się z takim problememModel 159 '06 150KM 1.9JTDM
Witam. Wczoraj zauważyłem, ze podczas przyspieszania miedzy 60km/h a 80km/h niezależnie od biegu "buja" samochodem na boki. Dziwna i denerwująca sprawa. Koła były wyważane. Może ktoś spotkał się z takim problememModel 159 '06 150KM 1.9JTDM
Alfa Romeo 146 1.4 TS '98, 156 1.8 TS '00, 159 1.9 JTDM '05
Moze przyjrzyj sie poduszkom pod silnikiem i skrzynia.Moze ktoras jest juz uwalona i motor badz skrzynia przechodzi w rezonans,przez co w okreslonych zakresach obrotow,zaczyna bujac autem
Przeub wewnetrzny,zobzcz jakie ma luzy poloska i bedzie wszystko jasne.
Buja tzn myszkuje?
Moj myszkuje strasznie na nierownej drodze podczas max przyspieszania ze startu,
ale na rownym jest idealnie...
moze to przez 235 45 18 a moze przyspieszenie jest tak wielkie ze kierownicy nie mozna utrzymac hehe bo w zakretach prowadzi sie jak F1:-)
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
A jak przy hamowaniu?
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
No jestem po wizycie w serwisie i okazało się ze na prawej półosi jest luz. Powiedziano mi, że wymienić trzeba kielich i krzyżak. Dodatkowo zauważyłem też ze czasami słychać stuk po zwolnieniu sprzęgła który spowodowany jest właśnie tym luzem. No nic trzeba będzie to naprawić zobaczymy czy wszystko wróci do normy
Czyli misiu7911 przewidział sytuacje![]()
Alfa Romeo 146 1.4 TS '98, 156 1.8 TS '00, 159 1.9 JTDM '05
Niema za copo to tu jestesmy
pozdr