Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Maniak resoraków Avatar radzik2908
    Mieszka w
    Siemiatycze, Podlaskie
    Auto
    159

Domyślnie

Cytat Napisał Dominik12 Zobacz post
    Sorry - SOSNICOWICE, a o co chodzi z tym: SGS II?

Samsung Galaxy SII, taki telefon.

Wysyłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 2

ramon
    Gość

Domyślnie

Witam wszystkich serdecznie przymierzam się do zakupu mojej pierwszej Alfy. Jestem z Krakowa i poszukuję Alfy Romeo 159 SW 1.9 JTDM 8V 120km maksymalnie do 40 tys zł . W mojej okolicy zapoznałem się z paroma sztukami ale żadna nie była godna uwagi wiec mam zamiar ruszyć na śląskie po to autko http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-sko...C24714374.html
    czy może jakiś forumowicz widział tą piękność i może doradzi czy warto.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Ciechanowiec
    Auto
    159 1.9 mJTD

Domyślnie

Mając taki budżet nie odrzucaj wersji 150km. Po 1 będzie Ci łatwiej znaleźć po 2 mówią że 8v nie jedzie wcale

Użytkownik Pirat drogowy Avatar babus11
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    159 JTDm 150KM

Domyślnie

Cytat Napisał ramon Zobacz post
    Witam wszystkich serdecznie przymierzam się do zakupu mojej pierwszej Alfy. Jestem z Krakowa i poszukuję Alfy Romeo 159 SW 1.9 JTDM 8V 120km maksymalnie do 40 tys zł . W mojej okolicy zapoznałem się z paroma sztukami ale żadna nie była godna uwagi wiec mam zamiar ruszyć na śląskie po to autko http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-sko...C24714374.html
    czy może jakiś forumowicz widział tą piękność i może doradzi czy warto.
    a byles u Tomka_KRK

http://deft.otomoto.pl/tab?page=1

ja tam swoja kupilem

ramon
    Gość

Domyślnie

No tą niebieską chyba pojadę zobaczyć tylko kurcze takie małe przebiegi coś podejrzane. A czy kolega babus11 jest zadowolony i czy autko nie miało ukrytych wad :]

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Więcławice Stare
    Auto
    159 JTDm 16v

Domyślnie

Na przeciwko komisu masz ASO, sprawdzą przebieg, lakier itp za ok. 300

Dominik12
    Gość

Domyślnie

To nikt nic nie wie o tej Alfie: http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-max...C25029656.html ?
    Ostatnio jeździ po polskich drogach.

ramon
    Gość

Domyślnie

A panowie jak z tym zawieszeniem bo wszyscy mnie straszą że na Krakowskich drogach rozleci się szybko a naprawa jest kosztowna. Oczywiście zdziwienie jest wielkie jak mówię że szukam Alfy 159 i nie brakuje opinij że auto awaryjne i lepiej jakiegoś niemca kupić. Dodam na koniec że te porady i opinie dają mi osoby co z Alfa mieli tyle do czynienia co ja z Jednorożcem ;] Wiec pytanko do was użytkowników jak to jest z tymi 159kami

Użytkownik Pirat drogowy Avatar babus11
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    159 JTDm 150KM

Domyślnie

No tą niebieską chyba pojadę zobaczyć tylko kurcze takie małe przebiegi coś podejrzane. A czy kolega babus11 jest zadowolony i czy autko nie miało ukrytych wad :]
    jakbym nie byl zadowolony to bym ich nie polecal

jak chcesz wiecej informacji to napisz do mnie na pw wtedy Ci wysle nr telefonu

Użytkownik Fachowiec Avatar pampik
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    była - AR 166 2.4 JTD / 159 1.9 JTDm 16V 07r - jest 159 2.4 210 :)

Domyślnie

A panowie jak z tym zawieszeniem bo wszyscy mnie straszą że na Krakowskich drogach rozleci się szybko a naprawa jest kosztowna. Oczywiście zdziwienie jest wielkie jak mówię że szukam Alfy 159 i nie brakuje opinij że auto awaryjne i lepiej jakiegoś niemca kupić. Dodam na koniec że te porady i opinie dają mi osoby co z Alfa mieli tyle do czynienia co ja z Jednorożcem ;] Wiec pytanko do was użytkowników jak to jest z tymi 159kami
    jak ja słysze takie głupoty to sie pytam czy miał - najczęściem mówi że nie następnie pytam czy jeździł - znowu że nie. To ja mu wtedy że jak się nie znam na balecie i nie tańczę to się na temat baletu nie wypowiadam. Żeby wyrazić zdanie na jakis temat i żeby było ono wirygodne trzeba mieć jakieś doświadczenie. To jest tak jakby naukowiec przedstawił Ci swoją teorię nie udowadniając tego w praktyce. Nie miał nie jeździł a ma najwięcej do powiedzenia a jak usłysze ze najlepsze jest VW to mówię że wyczerpał temat i nie mamy o czym gadać. Wrócmy do baletu bo tu oboje jestesmy teoretykami.

Odnośnie zawieszenia - to jest wielowahacz i jakiego auta nie kupisz będzie coś klękało. Czy to VW czy alfa