Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 95

Temat: Udoskonalanie audio

krzychuk
    Gość

Domyślnie

[quote="ap2"]Liczylem to tak:
    Dobre glosniki, np powerbasy - okolo 500 PLN
    dobry wzmacniacz (moze byc uzywany i dwukanalowy - przod) - okolo 500 PLN
    wygluszenie - 250 PLN drzwi w jakims serwisie CA przy uzyciu APP/Boll

Fakt pominalem kable ale nie ma ich az tyle - caly czas pisalem o zestawie na SAM przod bez tylu i SUBa.
    Pominalem SUBa, bo przy takiej wielkosci samochodu, jego wygluszeniu tapicerka,siedzeniami itp, itd to w bagazniku musi byc cos mocnego zeby dawalo rade - sedan to sedan...

Ja tez pisalem tylko o opcji na przód a wzmacniacz 4-ro kanalowy przyjąłem z premedytacją bo będzie bardziej rozwojowy. Kabli trochę będzie. Trzeba puścić glośnikowe od wzmaka w bagażniku do przodu, sygnałówki radio/wzmacniacz, zasilanie z bezpiecznikiem. U mnie np dodatkowo doszedł filtr przeciwzakluceniowy na alternator bo przez to, ze aku jest w bagażniku kable lapaly straszne zakłucenia (taki filtr to 150zeta)
    No to faktycznie porazka jest na calej linii... Ale powiedz mi z tym wzmakiem na HIGH OUT - przeciez byl oferowany system Bose - on tez mial wzmaki na H-O? Moze byly dwa rodzaje ICSow?
    Teraz juz nie pamietam jak to było podpinane ale na 99% szlo po high out

Cytat Napisał Marcin166
    Tak przy okazji, wie ktoś jak się wyjmuje głośniki wysokotonowe w alfie 166, chodzi mi o to czy zdejmuje tą obudowę od przodu?
    musisz sciągnąć boczki tapicerki i od środka go zdemontować,

krzychuk
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Marcin166
    Tak przy okazji, wie ktoś jak się wyjmuje głośniki wysokotonowe w alfie 166, chodzi mi o to czy zdejmuje tą obudowę od przodu?
    musisz sciągnąć boczki tapicerki i od środka go zdemontować,

Marcin166
    Gość

Domyślnie

Nie no, aby wyjąć głośnik WYSOKOTONOWY trzeba rozebrać całą tapicerkę drzwi??? Myślałem że wystarczy zdjąć osłonkę albo chaciaż tę plastikową obudowę od klamki.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Oswiecim
    Auto
    BMW

Domyślnie

Cytat Napisał krzychuk
    Ja tez pisalem tylko o opcji na przód a wzmacniacz 4-ro kanalowy przyjąłem z premedytacją bo będzie bardziej rozwojowy. Kabli trochę będzie. Trzeba puścić glośnikowe od wzmaka w bagażniku do przodu, sygnałówki radio/wzmacniacz, zasilanie z bezpiecznikiem. U mnie np dodatkowo doszedł filtr przeciwzakluceniowy na alternator bo przez to, ze aku jest w bagażniku kable lapaly straszne zakłucenia (taki filtr to 150zeta)
    Ja bym to jednak zrobil na dwukanalowym umieszczonym gdzies pod fotelem lub nad nogami pasazera. Odpada ciagniecie kabli tam i z powrotem. No ale 166 nie mam i nie wiem czy tam gdzies jest na taki wzmak miejsce, choc dwukanalowce nie sa zbyt duze bo nie musza byc jakies ogromnej mocy - max 2x100W (IMHO)

krzychuk
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał ap2
    Cytat Napisał krzychuk
    Ja bym to jednak zrobil na dwukanalowym umieszczonym gdzies pod fotelem lub nad nogami pasazera. Odpada ciagniecie kabli tam i z powrotem. No ale 166 nie mam i nie wiem czy tam gdzies jest na taki wzmak miejsce, choc dwukanalowce nie sa zbyt duze bo nie musza byc jakies ogromnej mocy - max 2x100W (IMHO)
    odpadnie Ci ciągnięcie kabli glośnikowych (będą krótsze) ale będziesz mial długie zasilające - przypominam akumulator w 166 jest w bagażniku a nie pod maską więc kosztowo wyjdzie na to samo. Miejsca nie jest zbyt dużo ale przy odrobinie szczęścia, gdyby wzmacniacz byl dlugi a wąski dalo by się go upchnąć pod deską, a jakiegoś płaskiego kwadraciaka pewno dalo by się upchnąć pod fotel, tylko że bylby narażony na kontakt z wodą w zimie i kopanie przez pasażerów z tylnych siedzeń

Mieszka w
    Oswiecim
    Auto
    BMW

Domyślnie

No to sprawa jasna - jak juz napisalem nie mam 166 i nie wiedzialem ze aku jest w bagazniku...
    BTW Jaki cel ma taki patent?

krzychuk
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał ap2
    No to sprawa jasna - jak juz napisalem nie mam 166 i nie wiedzialem ze aku jest w bagazniku...
    BTW Jaki cel ma taki patent?
    moge się tylko domyślać, że chodziło o poprawienie rozkladu masy a dodatkowo przy większych motorach troche brakuje miejsca pod maska :?: :roll:

Mieszka w
    Oswiecim
    Auto
    BMW

Domyślnie

A tak maja wszystkie 166 czy tylko te z silnikami 3.0, 3.2?
    W kazdym razie dla samego SUBa jest spoko bo tylko sygalowka leci. W zasadzie nawet na przod jest OK, bo zasilanie jest najgrubsze i ciezko to sie kladzie. Same plusy, panie

smuz
    Gość

Domyślnie

dobra Panowie czy wie ktos jaką moc ma fabryczne radio?
    i czy instalacja do wzmaka jest juz czy nie?

Mieszka w
    Oswiecim
    Auto
    BMW

Domyślnie

Moc radia fabrycznego waha sie najczesciej pomiedzy 16 a 19 Wat.
    O istnieniu takiej instalacji nie wiem co nie znaczy ze jej nie ma.