Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Temat: FELGA 17" do 166

Użytkownik Romeo Avatar FifthGear
    Mieszka w
    Dublin
    Auto
    Obecnie Volvo S80 T6

Domyślnie

Cytat Napisał Masa625 Zobacz post
    zender kit z auto DS czy ori? I koniecznie pochwal się efektami modowania bo zapowiada się ciekawie
    Oryginalny Zender Wziolem calego ze zderzakami bo nie chcialem uszkodzic przy demontazu, zaplacilem 120e niezle co ? A w Polsce ten na allegro koles wola 1000 zl tylko za same dokladki Lakier nie jest w super stanie ale nie ma tragedii, zawsze mozna odmalowac, za taka cene to i tak jak za darmo i mam dodatkowe zderzaki Nie mam tylko spojlera na klape niestety, ale kupie jak bede za miesiac w Polsce od DS.

Jasne ze sie pochwale, zaloze nawet nowy watek bo bede tez robil silnik na 190 kucy, zmiana walkow rozrzadu na zbalansowane ( te z Włoch ) , wydech i nowa mapa do kompa. Powinno to mi dac spokojnie 190 kucy. Nie chce zadnego doladowania bo silnik nie wytrzyma.
    Ostatnio edytowane przez FifthGear ; 14-07-2012 o 14:41

ZBANOWANY Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 2.5V6 CF2 4HP20

Domyślnie

To nie lepiej włożyć V6? Koszt podobny (gdy sprzedasz TS) i przyrost mocy 100% pewny.

Mieszka w
    Dublin
    Auto
    Obecnie Volvo S80 T6

Domyślnie

Feecle

v6 jest za ciezka do tego samochodu, w TS masz vmax przy 3800 v6 przy 5000 Jak bede mial okolo 200 bhp to objade v6 Przy zmianie walkow na zbalansowane przyrost mocy to okolo 20 bhp + 20 przy zmianie mapy ECU i wydechu. Poza tym jest problem z podatkiem tutaj w Irlandii ktory rosnie z 600 do 1200 rocznie w przypadku silnika 2,5 i ubezp. ktore tez wzrosnie o kolejne pare setek euro.

W Polsce jeszcze podatku od ekologii nie ma ( juz niedlugo ) tutaj niestety jest.

Użytkownik Pasjonat Avatar Masa625
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

hehe Szczerze to ja przed takim modem zrobił bym kapitalke bo w tych motorach zdarza się że padają panewki. A strach pomyślec co to się tam wewnątrz tego teesika będzie działo na tych wałkach +45HP to nie takei byle co...
    [C

Mieszka w
    Dublin
    Auto
    Obecnie Volvo S80 T6

Domyślnie

Cytat Napisał Masa625 Zobacz post
    hehe Szczerze to ja przed takim modem zrobił bym kapitalke bo w tych motorach zdarza się że padają panewki. A strach pomyślec co to się tam wewnątrz tego teesika będzie działo na tych wałkach +45HP to nie takei byle co...
    Zgadzam sie ze +45 to juz spory przyrost mocy. Oddam to kolesiom w UK wiec mysle ze dobrze sie zajma tym silnikiem. Wszystko jednak z czasem bo koszt potworny min 2000 GPB. Na chwile obecna mam zamontowany kit zendera. Czekam na te fele i musze opony kupic. Sprezyny juz mam wiec jeszcze jakies amory. Pozniej hamulce i pare gumek w zawieszeniu Na koncu zajme sie silnikiem.