Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Temat: Jak wymienic filtr kabinowy.?????

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD

Domyślnie

A sie panowie rozpisali, ja mam takie za 40 z weglem i nie sadze zeby ten wegiel byl aktywny wiecej niz kilka miesiecy, ale mnie to jeb.. kto ile wyda, jak mi zacznie parowac to znowu sobie wymienie tymbardziej ze teraz wiem jak to sie robi i mozna to w 15 minut zrobic, kiedys jechalem przez jakas wioche i jak smierdzialo na zewnatrz to i nawet wegiel aktywny nie pomogl

:]

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

Cena nie jest tutaj istotna, bo jaki by nie był to spełni swoją funkcję w czasie w którym ma być na swoim miejscu

- - - Updated - - -

Cytat Napisał zasit Zobacz post
    kiedys jechalem przez jakas wioche i jak smierdzialo na zewnatrz to i nawet wegiel aktywny nie pomogl
    A kto powiedział, że węgiel aktywny uchroni Cię od odoru?...
    Po to są sensory... albo zwyczajnie zamknięcie obiegu powietrza

Użytkownik Pasjonat Avatar @sdero
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    RAV4 / Ducati Diavel Carbon

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    i uj nam do tego ile kto płaci
    Niby racja. Wreszcie ludzie muszą na kimś.... yyyy na czymś zarabiać
    Ja tam wolę różnice wydać na piwo

- - - Updated - - -

Cytat Napisał zasit Zobacz post
    kiedys jechalem przez jakas wioche i jak smierdzialo na zewnatrz to i nawet wegiel aktywny nie pomogl
    :]
    Bo i nie jest od tego. Ma wyłapać związki szkodliwe, a nie zapach gnoju
    Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.

Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
    Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
    Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF

Użytkownik Romeo Avatar Avari
    Mieszka w
    Włodawa
    Auto
    AR 147 2003r 1,9JTD 115KM

Domyślnie

Cytat Napisał @sdero Zobacz post
    Domniemam, że na tym forum osób nabierających się na "renomowana niemiecka firma" nie ma lub jest to znikomy procent Swoja drogą, to MAXGEAR, to taki sam pakowacz ale nie ma tak rozpoznawalnej nazwy jak Valeo i nie może sobie pozwolić na cenę +60%. Ta firma nie produkuje. Ta firma zamawia i pakuje w swoje pudła. Jakość/cena ? To było kiedyś. Obecnie jest kilku producentów (lokalizacja tam gdzie jest tania siła robocza) i wielu pakowaczy. Im bardziej znany, tym większa marża. Produkt ten sam. Podpisuje się umowę np. z Filtronem aby stemplował nazwą "DUPA BLADA" i sprzedaje się produkt renomowanej szwajcarskiej firmy "DUPA BLADA"
    Tak na marginesie, pracowałem na rzecz pewnej firmy, gdzie delegacje do Chinoli były dość powszechne. Zakładano centrale sterujące procesami produkcyjnymi. Widać było dla kogo jest produkcja. Teraz widzę jak goście kupują jedną sztukę amortyzatora firmy XX podczas gdy za niewiele więcej jest cały komplet ale mniej znanej firmy YY. Tymczasem jest to jedna i ta sama produkcja ale kończąca się innym oznakowaniem produktu.
    Ale powiedz tu komuś, że to co kupił, to to samo co tańsza rzecz ale znaczek inny...

Ale może się mylę ? Może te filtry się różnią ? Może węgiel aktywowany jest innej jakości ? Może wychwytywanie cząstek jest inne ?
    Rozumiem, że wiesz coś na ten temat i jesteś w stanie nam tutaj przytoczyć dane techniczne i zrobić swego rodzaju porównanie tych produktów.
    Chętnie się czegoś dowiem, nauczę. Proszę Cię podaj nam takie powiedzmy skrótowe porównanie tych danych. Z góry dziękuję.
    Hm z wielką chęcią jednak przyznam rację dla kogoś kto wie o tej jakości filtra więcej. Zdaje sobie sprawę że znaczek jest to wszyscy kupują choć można znaleźć znacznie lepsze a tańsze.
    W pewnym sensie chciałbym dlatego poznać więcej szczegółów i nie piszę jako wrogo nastawiony.
    Zastanawia mnie tylko to że ciężko znaleźć coś dobrego w dobrej cenie i dobrze wykonanym.
    I nie ukrywam że sam dałem za zwykły filtrona 70 więc i mnie zmartwiło to co napisałeś.

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

No, ja też czekam na jakieś porównanie.
    Filtron, to całkiem dobra marka. Przynajmniej wiadomo, że faktycznie produkują filtry, a nie opakowania Należą do jednej z najlepszych firm produkujących filtry WIX Filters( http://www.wixfilters.com ). Niestety nie ma znaczka właściwego "pakowacza" i nie jest z za zachodniej granicy. To w Polsce deklasuje Nie można się jarać nazwą i stąd dość pogardliwe opinie. Opinie głównie oparte na tym jak to wujka, szwagra, kobyły syn...
    Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.

Mieszka w
    Włodawa
    Auto

Domyślnie

Może tak może nie. Ale sam przyznaj rację żę wobec wszech obecnego napływu taniego gówna z chin trzeba być ostrożnym.
    O Filtronie wiem że dobry.

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Ostrożnym ? Hm... ciężko to ominąć. Większość towarów, to Chiny i te okolice Azji. Firmy, które nie brały pod uwagę ekonomi dawno już padły nie wszystko co jest z tamtych okolic ma jakość śmieciową. Duży udział w tym mają cła zaporowe. Po prostu tych lepszych produktów nie opłaca się sprowadzać, bo towar + zaporowe cło = zła cena. więc głównie sprowadza się śmieci. Wiem, bo sprowadzałem od nich DOM-y do swoich urządzeń. Z drugiej strony gdyby nie te cła, to bylibyśmy zalani towarem z tamtych rejonów. Ceny byłyby rewelacyjne ale zapewne byłby problem z rentownością naszych firm i bezrobociem
    Swoja drogą, to nasz kraj jeśli chodzi o tania siłę robocza nie wiele się różni od tych azjatyckich.

Sorki za ten OT

Mieszka w
    Włodawa
    Auto

Domyślnie

Spoko Wiadomo już o co chodzi.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6 (88KW)120KM LPG OMVL DREAM XXII

Domyślnie

A ta strzałka w którą stronę ma być skierowana , czy to jest obojętne ?

Użytkownik Romeo Avatar psylo
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Audi A5 Sportback

Domyślnie

Powietrze przepływa od przodu samochodu w stronę kabiny. Strzałka ma być ustawiona zgodnie z tym kierunkiem przepływu, czyli do kabiny.