Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 48

Temat: szukam adrenalinki:)

ViP Romeo Avatar Alfamaniak156
    Mieszka w
    Luboń
    Auto
    Seat Leon FR 186KM/413Nm - Lancia Y 1,2 8V 1998r/ 60KM

Domyślnie

Jeździłem na gaziku AR 33 1,4 fakt że instalka była...hmmm...fatalna i miałem z nia same problemy...

Jesli instalka to tylko naprawde dobra sekwencja, ale to juz koszty, choc z drugiej strony cena oleju napędowego tez nie jest zbytnnio zachęcająca...

Jedyny atut diesla teraz to to że mnie pali niz benzynka i gazik...

W sumie to sam juz do końca nie wiem jak to z tym wszystkim jest...mysle że za duzo tu zmiennych żeby jednoznacznie stwierdzić którym lepiej smigać...

Dieslem nie jeździłem tak dużo, choc kilka kilosów zrobiłem i w sumie nieźle chodzą...

Pewnie jak zwykle prawda jest po środku :mrgreen:

Pozdrawiam
    "Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
    Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
    Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz

Użytkownik Romeo Avatar alfasound_mania
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 155 1.8 8V;Alfa Romeo GT 1.9 JTD;Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Domyślnie

zapomnieliście o jednym iż jadąc samochodem na gaz zawsze możemy przełączyć na benzynke i wtedy mamy swoją adrenalinke w 166 mam instalacje sekwencyjną i powiem szczerze że jedyny plus dla mnie to taki że jest taniej nie sprawdzam nawet czy jest spadek mocy czy nie bo nie interesuje mnie to , ważne że jak chce gdzieś dojechać to jest z klasą i tanio a gdy czas na szaleństwa mam "zwinny guziczek" :mrgreen: i szał by night :twisted:
    oczywiście napiszecie jak chciałeś tanio to mogłeś kupić 2.0 TS ale to wasze bolączki nie moje :wink:
    Pozdrawiam
    Alfa Romeo 155 1.8 8v 1993r.
    Alfa Romeo 166 3.0 V6 2000r.
    Alfa Romeo 145 1.9 JTD 1999r.

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Cytat Napisał alfasound_mania
    zapomnieliście o jednym iż jadąc samochodem na gaz zawsze możemy przełączyć na benzynke i wtedy mamy swoją adrenalinke
    To raz

Dwa- jak się gazu używa z głową- czyli uruchamia na benzynie i robi 100km na gazie i 100 na benzynie to silnik zużywa się normalnie. Oczywiście na gaz przełącza się po rozgrzaniu silnika. Także ja wielce strasznego zboczenia w lpg nie widzę. Minus- butla zajmuje sporo miejsca w i tak mnieszych bagażnikach Alf.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

Mieszka w
    Luboń
    Auto

Domyślnie

oczywiście napiszecie jak chciałeś tanio to mogłeś kupić 2.0 TS ale to wasze bolączki nie moje
    Pozdrawiam
    Oj 2.0 nie jest za tani w utrzymaniu :wink: Uwież mi na słowo :mrgreen:

Mam nadzieje że często używasz tego magicznego guziczka :mrgreen:

Pozdrawiam

Mieszka w
    Gdańsk
    Auto

Domyślnie

Moja instalacja zawsze odpala się na benzynce i przełącza na gaz jeśli temperatura przekroczy 60 stopni i z reguły wyjeżdżam bak gazu i robie jeszcze min. stówke na benzynie
    a Butle mam schowną w kole zapasowym .
    Instalacja BRC Mady in Italy :mrgreen:

provokator
    Gość

Domyślnie

alfamaniak tak swoją droga, jak to jest że jesteś wielkim zwolennikiem diesla a kupujesz benzynę?PPP

tomkap
    Gość

Domyślnie

Osobiście także współczuję ludziom że jezdzą Alfami na benzynie, a te mało nie palą, wyrzucając pieniądze w błoto. Może dlatego; bo ich na to stać i nie chcą zaprzątac sobie głowy gazem. Bądz też jezdzą bardzo mało i szybko instalacja im się nie zwroci...
    Jednak z obserwacji forum wynika, że wiekszośc jest przekonana że zniszczy silnik. Sam uważam że już prędzej obróci się panewka na korbowodzie Nie dziwię się jednak przeciwnikom gazu, bo wile osób miało problemy z winy zlej instalacji i tak będzie dopóki w zakładach montujących instalację będą pracowali partacze.
    Sam mam instalację BRC i w całym mieście nie mogę znalezc fachowca, który sprawdziłby czy mam dobrą mieszankę.

Mieszka w
    Gdańsk
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał tomkap
    Sam mam instalację BRC i w całym mieście nie mogę znalezc fachowca, który sprawdziłby czy mam dobrą mieszankę.
    mógłbyś się jakoś wypowiedzieć na temat tej instalacji bo ja mam te alfe od dwóch miesięcy i miała już te instalajce gdy ją kupowałem , a nigdy wcześniej nie miałem w samochodzie gazu

tomkap
    Gość

Domyślnie

mógłbyś się jakoś wypowiedzieć na temat tej instalacji bo ja mam te alfe od dwóch miesięcy i miała już te instalajce gdy ją kupowałem , a nigdy wcześniej nie miałem w samochodzie gazu
    Mam BRC SEQUENT. Jest to sekwencyjny wtrysk gazu, na którym jest przejechane ponad 100.000km. Silnik jak nowy, oleju nie bierze wcale ( co podobno zrozumiałe, bo gaz tak nie zmywa filmu olejowego z gładzi cylindra) Na gazie jezdzi tak samo jak na benzynie, chociaż w górnych partiach obrotów zauważam że na benzynie przyśpiesza lepiej, dlatego jak chcę poszaleć do odcięcia zapłonu, to pykam przełącznik na benzynkę. Silnik zimny na gaz przechodzi płynnie, automatycznie po przejechaniu ok. kilometra ,rozgrzany od razu. Mam chyba zbyt bogatą mieszankę. Spalanie 9L w trasie ok.12l miasto.
    Teraz dostaniemy bana za pisanie nie na temat. Zapraszam do właściwego działu
    :wink: :wink: :wink: :wink:

Mieszka w
    Luboń
    Auto

Domyślnie

alfamaniak tak swoją droga, jak to jest że jesteś wielkim zwolennikiem diesla a kupujesz benzynę?PPP
    Bo dieselka tez brałem pod uwagę, ale benzynka była w lepszym stanie i bardziej mi do gustu przypadła...Nie wykluczam że następny będzie dieselek 2,4 jtd...pod warunkiem że ropa nie będzie kosztowała 6 złociszy

Największym zwolennikiem to ja jestem Alfy Romeo jako całości, a to to juz polemika, czysta teoria..bo jaka Alfę bym nie dosiadł to i tak mam frajdę i cieszę się jak dziecko :mrgreen:

Pozdrawiam