Temat: Irlandia, laczmy sie ::P

Użytkownik Alfa i Omega Avatar czester085
    Mieszka w
    athlone irl
    Auto
    brak ;/

Domyślnie

fifthgear

no no, slicza!
    do mnie juz ida czesci na nct! jesli przejdzie test to tez mysle o nowych kapciuszkach na jesien !
    podpinalem tego zapasowego ics, dziala bez zarzutu! gdyby nie to ze brak w nim tel strzelil bym podmianke z moim!

przy okazji- szukam "doktora/magika" do ICS!
    kilkakrotnie rozkrecalem i jedno zlacze na tasmie nie trzyma, przyokazji pewnie nowy softwear bo pokazuje magiczne liczby na kompie!!

Użytkownik Romeo Avatar FifthGear
    Mieszka w
    Dublin
    Auto
    Obecnie Volvo S80 T6

Domyślnie

Cytat Napisał czester085 Zobacz post
    fifthgear

no no, slicza!
    do mnie juz ida czesci na nct! jesli przejdzie test to tez mysle o nowych kapciuszkach na jesien !
    podpinalem tego zapasowego ics, dziala bez zarzutu! gdyby nie to ze brak w nim tel strzelil bym podmianke z moim!

kilkakrotnie rozkrecalem i jedno zlacze na tasmie nie trzyma, przyokazji pewnie nowy softwear bo pokazuje magiczne liczby na kompie!!
    Dzieki

Przy okazji zmiany opon okazalo sie ze mi prawe kolo chodzi na boki?! nie gora dol tylko prawo lewo, co to moze byc ? Jutro porozkrecam zobacze, mam nadzieje ze to nie zwrotnica

Daruj sobie telefon Jak ci ten nowy ICS dziala bez zarzutu to po co sie meczyc. Chyba ze ten nowy pokazuje ci jakies fajerwerki tez ? Nie mozesz podmienic telefonu ? Jak porzebujesz cos polutowac to ja moge pomoc.

Te drewienko bym od ciebie wziol, dalbym ci moje srebrne obramowanie? Do murzyna juz chyba nie pojade bo jak zobaczy nowe fele to sie wkurwi Musialbym kogos poprosic zeby mi kiere zdjol od niego.

Opony zalozylem uzywane oczywscie ale w bardzo dobrym stanie i Continetale Sport 2 wiec calkiem niezle, wszystkie 4 takie same. Jak ktos chce to podam namiar na warsztat w Dublinie gdzie maja badzo dobre opony. Najtaniej nie jest ale maja tylko dobre gumy. Bylem w innym to mi chcieli wcisnac jakies gowno totalnie zjechane na bokach i kazda inna!
    Ostatnio edytowane przez FifthGear ; 18-07-2012 o 23:10

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    newbridge ie
    Auto
    159sw 2.4jtdm po sofciku ;)

Domyślnie

Cytat Napisał czester085 Zobacz post
    moze moj elektromechaniorotechnik to ogarnie - bedziesz na rejonie to daj znac

- - - Updated - - -

Cytat Napisał FifthGear Zobacz post

Przy okazji zmiany opon okazalo sie ze mi prawe kolo chodzi na boki?! nie gora dol tylko prawo lewo, co to moze byc ? Jutro porozkrecam zobacze, mam nadzieje ze to nie zwrotnica
    Wyglada zacnie!!!!

A co do luzu to moze byc koncowka albo przekladnia niestety. Ale jesli masz wybite dolne wachacze tez moze tak sie dziac

- - - Updated - - -

No i wlasnie udalo mi sie booknac NCT na jutro (dzisiaj ) Wieczór - no chyba nie ma opcji zeby nie przeszla

Użytkownik Alfa i Omega Avatar czester085
    Mieszka w
    athlone irl
    Auto
    brak ;/

Domyślnie

kolo na boki??
    KONCOWKI DRAZKA, do mnie juz ida dwie! spoko drewno zostaje dla ciebie!
    a co do ICS, to szkoda mi tego tel,! jak nic nie wymysle to wloze tego bez!

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    newbridge ie
    Auto

Domyślnie

No i NCT oblane
    Spaliny - CO 28% powinno byc 20% - katalik do wymiany

Przyczepil sie tez do BIALYCH LED`ow z przodu i do tego ze rozporka zaslania nr nadwozia - grzecznie odebralem swistek i poszedlem sprawdzic - jak sie schylic to wszystkie numerki widoczne.
    Polecialem nazad do goscia i mu tlumacze ze widac i ze ledy sa biale a nie niebieskie (takie same jak w podswietleniu tablicy do ktorych sie nie przyczepil) i zapytalem czy pokryje mi koszty podwojnego ustawiania geometrii (po zdjeciu i zalozeniu rozporki) - a on na to ze nie moga byc ledy tylko zwykle zarowki i ze go sprawa moich wydatkow nie obchodzi i trzasnal mi okienkim przed nosem.
    Jak dostalem cisnienia otworzylem sobie drzwi do ich kantorka i zwyzywalem go od leniwych s*********, z****** itp bo mu sie schylic nie chce zeby dokladnie VIN sprawdzic.
    Jak to pozostalych dwoch uslyszalo to polecieli do samochodu sprawdzic powyzsze, po czym stwierdzili ze jakby nie spaliny to by mi dzisiaj NCT dali - CZYLI RACJA PO MOJEJ STRONIE i najwidoczniej trzeba czasami pare fu*** zapodac zeby wygrac

neon
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał pabloilala Zobacz post
    No i NCT oblane

Przyczepil sie tez do BIALYCH LED`ow z przodu i do tego ze rozporka zaslania nr nadwozia - grzecznie odebralem swistek i poszedlem sprawdzic - jak sie schylic to wszystkie numerki widoczne.
    Polecialem nazad do goscia i mu tlumacze ze widac i ze ledy sa biale a nie niebieskie (takie same jak w podswietleniu tablicy do ktorych sie nie przyczepil) i zapytalem czy pokryje mi koszty podwojnego ustawiania geometrii (po zdjeciu i zalozeniu rozporki) - a on na to ze nie moga byc ledy tylko zwykle zarowki i ze go sprawa moich wydatkow nie obchodzi i trzasnal mi okienkim przed nosem.
    Jak dostalem cisnienia otworzylem sobie drzwi do ich kantorka i zwyzywalem go od leniwych s*********, z****** itp bo mu sie schylic nie chce zeby dokladnie VIN sprawdzic.
    Jak to pozostalych dwoch uslyszalo to polecieli do samochodu sprawdzic powyzsze, po czym stwierdzili ze jakby nie spaliny to by mi dzisiaj NCT dali - CZYLI RACJA PO MOJEJ STRONIE i najwidoczniej trzeba czasami pare fu*** zapodac zeby wygrac
    no leniwe są te chłopaki z nct centre...
    na ballymunie to samo, chciał mnie oblać za pozycyjne ledowe... szkoda gadać ...a i pas z tylu na środku byl pod fotelem(306 hatchback), ok mój blad ale bez przesady ...
    tak wiec zależy na kogo się trafi ...

Użytkownik Romeo Avatar Cool_Kid
    Auto
    AR 145 1,8 T.S 144KM - nero - 1998r. / Giulietta Veloce 2,0 JTDm 170KM - etna nero - 2012r.

Domyślnie

Cytat Napisał pabloilala Zobacz post
    No i NCT oblane

Hehehe. No cóż, czasami grzecznie się nie da Jesteś pewnie, że to katalik? Moja poprzednia Ala oblała test na CO i wystarczyła wymiana lambdy. A skubana tak dymiła, że się czujka przeciwpożarowa w NCT centre włączyła

145 1,8 TS 144KM - nero - 1998
    Giulietta Veloce 2,0JTDm 170KM - etna nero - 2012
    "Jak wszyscy wiemy moderator zawsze punkt znajdzie, więc lepiej nie fikać. I tyle w temacie." - Wrażliwy Administrator.

http://i.imgur.com/m4g6E.jpg

Użytkownik Romeo Avatar Arthrm
    Mieszka w
    Dublin, Ireland, Ireland/Kraków, Bochnia
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTS Sportivo,

Domyślnie

mnie czeka nct w styczniu :/ mam nadzieje ze w Polsce wszystkie rzeczy naprawie i dobrze przygotuje autko czesci juz mam, mechanik zabookowany
    IRLANDIA

____________Jest:_______________________Były:____ _______________________________

______Alfa Romeo 159 1.9 JTS Sportivo______ Alfa Romeo 156 1.6 Lusso________Alfa Romeo 147 1.6 Lusso
    __________________ _____

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    newbridge ie
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Cool_Kid Zobacz post
    Hehehe. No cóż, czasami grzecznie się nie da Jesteś pewnie, że to katalik? Moja poprzednia Ala oblała test na CO i wystarczyła wymiana lambdy. A skubana tak dymiła, że się czujka przeciwpożarowa w NCT centre włączyła
    Lambda chodzi prawie idealnie tylko minimalne odskoki ma od normy - katalik jest zasyfiony - przed przebudowa silnika Bella brala 600ml oleju na 350 mil

Użytkownik Romeo Avatar Cool_Kid
    Auto
    AR 145 1,8 T.S 144KM - nero - 1998r. / Giulietta Veloce 2,0 JTDm 170KM - etna nero - 2012r.

Domyślnie

Jedzie ktoś z Was do Killarney w niedziele?

145 1,8 TS 144KM - nero - 1998
    Giulietta Veloce 2,0JTDm 170KM - etna nero - 2012
    "Jak wszyscy wiemy moderator zawsze punkt znajdzie, więc lepiej nie fikać. I tyle w temacie." - Wrażliwy Administrator.

http://i.imgur.com/m4g6E.jpg