Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Temat: [147] Zakup nowych opon

provokator
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Alfista
    najlepiej kupuj na www.opony.com.pl
    też polecam ten sklep, ostatnio kupowałem komplet do polo, szybka wysyłka za którą nie płacisz i dośc konkurencyjne ceny)

Pitus25
    Gość

Domyślnie

Taką będę chciał kupić

provokator
    Gość

Domyślnie

rainsport? albo rain albo sport heheP bo jak coś ma za dużo zastosowań to sam wiesz jak to jest

"Alfista napisał/a:
    najlepiej kupuj na www.opony.com.pl

też polecam ten sklep, ostatnio kupowałem komplet do polo, szybka wysyłka za którą nie płacisz i dośc konkurencyjne ceny)"

pomyliły mi się sklepy, ja kupowałem w opony.pl )

ja chwilowo mam u siebie to:
    http://www.opony.pl/opony.asp?oid=111437&rodzaj=1

ale naprawdę nie można narzekać, jak planujesz używki to polecam te michały bo się dobrze spisują, za swoje dałem 50zł za sztukę

Użytkownik Alfa i Omega Avatar alfaholik-Bioły
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    147 1.9JTD, Lybra 1.9JTD, Delta 1.6JTDm

Domyślnie

Najważniejsze jak zamawiasz np 2 sztuki opon zaznacz przy zakupie,że potrzebujesz oopony np: komplet na tył lub komplet na przod!!!! Ja zamówiłem tylko 2 sztuki nie napisałem,ze na przod a sa kierunkowe i przyszły obie na lewa strone po czym wyszło,ze jedna jest załozona odwrotnie i musiałem odsyłac i jest juz ok. W 147 mam założone michelin energy i są naprawde świetne, w 166 mam pirelli P7 i tez są super, w kazdych warunkach sa dobre tylkno nie w zimie bo sa letnie...

Pitus25
    Gość

Domyślnie

ale zastanawiam się jeszcze nad jednym, czy mogę założyć na tył 225/45/R17 a przód 215/45/R17 pytam bo mam okazje kupić te wieksze dwie sztuki- dobra cena

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

no wlasnie juz sam teraz nie wiem czy to bylo opony.com.pl czy opony.pl ale wydaje mnie sie ze obie firmy tak samo fachowo pracują...

Pitus25, 225/45 to juz ladny laczek (chodz obecnie szeroko stosowany w nowych samochodach i dlatego mozna znaleźć w atrakcyjnej cenie ten rozmiar) i jak masz 115km w swoim JTD zmulisz samochod.. moim zdaniem dobra opona 205 jest w sam raz na nasze szutry..

Pitus25
    Gość

Domyślnie

no tak, wiesz dziś jeżdzę na 215 i jest ok ale tak jak mówiłem mam 3 opony do wymiany a jedna jest super funkiel nówka nie śmigana więć zastanawiam się kupie 3 takie jak ta jedna wydam ok 1200 zł, jak kupie jedną nową a dwie szersze 225 ale taki sam model to wydam 750zł wiec zastanawiam sie czy mogą być np z tułu dwie szersze i czy wejdą mi do auta

będą 4 takiego samego modelu ale dwie szersze dwie mniejsze

Czy oprócz słabszych osiągów będą jeszcze jakieś przeciwskazania??

provokator
    Gość

Domyślnie

będzie ok

obserwator737
    Gość

Domyślnie

szersze opony na osi bez napędu w tym wypadku tylnej mogą doprowadzić do szybszej utraty przyczepności przy ostro pokonywanym zakręcie (docisk rozkłada się na większej powierzchni , deszcz , ostry zakręt i możesz się zdziwić)

do tego większe opory toczenia mają wpływ na osiągi i spalanie , większa masa opony wpłynie na żywotność zawieszenia

u siebie mam ciche Nokian NRVi 215/45/17

Pitus25
    Gość

Domyślnie

czyli lepiej dać szersze do przodu?? bo juz nie kapuje