też polecam ten sklep, ostatnio kupowałem komplet do polo, szybka wysyłka za którą nie płacisz i dośc konkurencyjne cenyNapisał Alfista
)
też polecam ten sklep, ostatnio kupowałem komplet do polo, szybka wysyłka za którą nie płacisz i dośc konkurencyjne cenyNapisał Alfista
)
Taką będę chciał kupić![]()
rainsport? albo rain albo sport heheP bo jak coś ma za dużo zastosowań to sam wiesz jak to jest
"Alfista napisał/a:
najlepiej kupuj na www.opony.com.pl
też polecam ten sklep, ostatnio kupowałem komplet do polo, szybka wysyłka za którą nie płacisz i dośc konkurencyjne ceny)"
pomyliły mi się sklepy, ja kupowałem w opony.pl)
ja chwilowo mam u siebie to:
http://www.opony.pl/opony.asp?oid=111437&rodzaj=1
ale naprawdę nie można narzekać, jak planujesz używki to polecam te michały bo się dobrze spisują, za swoje dałem 50zł za sztukę![]()
Najważniejsze jak zamawiasz np 2 sztuki opon zaznacz przy zakupie,że potrzebujesz oopony np: komplet na tył lub komplet na przod!!!! Ja zamówiłem tylko 2 sztuki nie napisałem,ze na przod a sa kierunkowe i przyszły obie na lewa strone po czym wyszło,ze jedna jest załozona odwrotnie i musiałem odsyłac i jest juz ok. W 147 mam założone michelin energy i są naprawde świetne, w 166 mam pirelli P7 i tez są super, w kazdych warunkach sa dobre tylkno nie w zimie bo sa letnie...
ale zastanawiam się jeszcze nad jednym, czy mogę założyć na tył 225/45/R17 a przód 215/45/R17 pytam bo mam okazje kupić te wieksze dwie sztuki- dobra cena
no wlasnie juz sam teraz nie wiem czy to bylo opony.com.pl czy opony.pl ale wydaje mnie sie ze obie firmy tak samo fachowo pracują...
Pitus25, 225/45 to juz ladny laczek (chodz obecnie szeroko stosowany w nowych samochodach i dlatego mozna znaleźć w atrakcyjnej cenie ten rozmiar) i jak masz 115km w swoim JTD zmulisz samochod.. moim zdaniem dobra opona 205 jest w sam raz na nasze szutry..
no tak, wiesz dziś jeżdzę na 215 i jest ok ale tak jak mówiłem mam 3 opony do wymiany a jedna jest super funkiel nówka nie śmiganawięć zastanawiam się kupie 3 takie jak ta jedna wydam ok 1200 zł, jak kupie jedną nową a dwie szersze 225 ale taki sam model to wydam 750zł wiec zastanawiam sie czy mogą być np z tułu dwie szersze i czy wejdą mi do auta
będą 4 takiego samego modelu ale dwie szersze dwie mniejsze
Czy oprócz słabszych osiągów będą jeszcze jakieś przeciwskazania??
będzie ok![]()
szersze opony na osi bez napędu w tym wypadku tylnej mogą doprowadzić do szybszej utraty przyczepności przy ostro pokonywanym zakręcie (docisk rozkłada się na większej powierzchni , deszcz , ostry zakręt i możesz się zdziwić)
do tego większe opory toczenia mają wpływ na osiągi i spalanie , większa masa opony wpłynie na żywotność zawieszenia
u siebie mam ciche Nokian NRVi 215/45/17
czyli lepiej dać szersze do przodu?? bo juz nie kapuje