a zamykasz auto przyciskami w kluczyku ,czy osobnym pilotem,bo u mnie jak zamykam przyciskami w kluczu to nic nie bipa ,a jesli z pilota osobnego to dzwieki są lub nie ale to jest dodatkowy alarm wiec moze u Ciebie jest podobnie (masz dodatkowy alarm)
nikt nie pisze że bagaznik zamyka sie pilotem!!!
teoretycznie (nigdy nie sprawdzałem ale na chłopski .....)trzeba zostawić otwarte okno od strony kierowcy,zamknąć auto z pilota ,poczekać aż sie uzbroi,nastepnie przez otwarte okno pociągnąc dzwignie bagażnika ,jak bedzie uzbrojony to zawyje teoretycznie powinno sie udać .
Wiem,że są takie alarmy w których możesz wyłączyć w pilocie sygnał przy zamykaniu lub otwieraniu, spróbuj przy włączeniu lub wyłączeniu alarmu przytrzymać dłużej przycisk w pilocie, może to coś zmieni.
... a to moja historia AR : 155 2.0 TS, 164 3.0 V6, 166 2.4 JTD
Robiłem taki test. Zostawiłem otwarte okno, zamknąłem auto z pilota, pociągnąłem za dźwignie i zero reakcji nawet po otwarciu klapy, natomiast zawył jak pociągnąłem za klamkę drzwi.
Dziś zauważyłem, że infocenter przestał pokazywać informacje o otwartym bagażniku i pewnie to ma związek z tym alarmem.