Oto kilka obiecanych zdjęć i link do aukcji z tą folią: http://allegro.pl/folia-ochronna-na-...478839102.html
Oto kilka obiecanych zdjęć i link do aukcji z tą folią: http://allegro.pl/folia-ochronna-na-...478839102.html
Belfer, a ty to czyściłeś czymś, te odpryski i zmatowienia, odbarwienia tego poliwęglanu przed naklejeniem tej folii? Czy nakleiłeś prosto na ten reflektor? Bo efekt widzę zacny.
Co do folii - efekt jest super! Bardzo mi się podoba.
Co do łuszczenia się- w mojej byłej Alfie zlazł caluśki laminat niemal i tak jak Mówicie- to co było bez tej powłoki strasznie matowiało. Naturalnie- całość zaczęła się w zimie, po 400km trasie przez nasz piękny dziurawy kraj.
Co do lamp Depo- same kadłubki są wykonane poprawnie i nie mogę powiedzieć złego słowa, bo z czarnym wnętrzem wyglądają zacnie. Resztę jednak można przełożyć zawsze ze starych lamp. Ja mam akuratnie depo, gdyż poprzedni właściciel wymienił z powodu jaki jest tematem tutaj i jestem zadowolony...acz chętnie przesiądę się kiedyś na zenka w soczewce od Proximy.
Ja swoje spolerowałem i jest ok..ale niestety efektu nie widac bo od wewnątrz są matowe od kurzu i paprochów pełno jakby ktos bez pokryw jeździł kiedyś;-(
do polerki papier 2500 lub drobniejszy a potem pasta polerska do plastikow ( dostepna nawet na allegro) i efekt wychodzi ladny
To jak tą folią taki jest efekt zacny, to ja pierdziele polerowanie.
Jeszcze jedno pytanie do Belfra. Ściągałeś reflektory do oklejania i robiłeś jakieś zakładeczki czy na równo naklejałeś na reflektor na samochodzie?? Ciekawi mnie technika naklejenia tej folii bo wygląda jak z fabryczki. ( podgrzewałeś opalarką?) Też bym musiał swoje tak obkleić bo pożółkły i miejscami ta folia złazi.
Ostatnio edytowane przez Woland83 ; 22-07-2012 o 15:41
Reflektory ściągałem bo akurat czyściłem też ich wnętrze. Każda lampa jest oklejona jednym kawałkiem a folia jest zawinięta poza widoczną część. To się robi na mokro ze specjalnym płynem (lub woda z małą ilością np mydła w wpłynie). Jak znajdę czas to może zrobię manual. Tylko nie oszukujmy się, że wszystko ta folia zniweluje. Jeśli ubytki w poliwęglanie są duże a lampy mocno się łuszczą to najpierw trzeba to usunąć (np myjką ciśnieniową na aucie).
No fakt, wygląda nieźle, ale nie widać z bliska tej folii?
Ci ludzie jeżdżą jak szaleni! Ledwo ich wyprzedzam!
Uzależnienia można leczyć... Ale po co, kiedy są przyjemne?
Ja swoje zregenerowałem - zarówno polerka kloszy i ponowne napylenie odbłyśnika - i właśnie regeneracja odbłyśnika (ponowne napylenie aluminium) sprawia, że lampy świecą tak jak nowe. Klosz daje sporo, ale odbłyśnik jeszcze więcej. Koszt 240 za parę lamp (odbłyśnik z polerką - czyszczą wnętrze, polerka lamp, regeracja odbłyśnika - na całość czekałem 48h). Koszt - może i dość sporo, ale efekt wart swej ceny. Do kompletu polerka halogenów - efektem jest przód jak w nowym aucie, a folię właśnie zamawiam dla utrwalenia efektu.