Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Temat: Zapaliła się moja Alfa - przyczyny

Użytkownik Znawca Avatar kubicze
    Mieszka w
    Wrocław, Poland
    Auto
    AR Spider 3.0 V6 98 rok Hardtop

Domyślnie

jak coś to się odezwij też mam trochę gratów do 3.0 w dobrych cenach
    Była AR 166 3.0 V6 24V, 156 GTA, 164 3.0 V6 12V
    Jest Spider 3.0 V6

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    alfa romeo 166 2.5 v6 2004. 159 2.4 jtd sw 2006

Domyślnie

no kolego , kondolencje . Dasz radę , klamoty nie są tragicznie drogie , na początek oczyść wnętrze zdemontuj wszystko co uważasz za uszkodzone spisz co i jak a potem matka allegro . w międzyczasie małżonce przejdzie

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Też mi się wydaje że problemem tu będzie tylko żona to tak żartem ale wiem o czym piszesz. Też tak mam. Jak ma gorsze dni to nie mogę przeforsować nawet 100zł a co dopiero Ty. Ale tak jak masa pisze. Daj jej czas. Na początek zajmij się bezinwestycyjnie. Czyść, wykręć co do wymiany. A powoli będziesz coś kupował. Małymi kroczkami. I nie mów jej kiedy koniec i ile to wyjdzie

kapselek
    Gość

Domyślnie

Jeździć mam czym ( Chrysler Voyager - niesamowity samochód - nie do zajechania "odpukać w niemalowane")
    co robić to będę myślał od jutra ale nie jestem zbyt "biegły" w mechanice i raczej sobie nie poradzę.

ps. teraz komorę muszę wyczyścić karcherem ale myślę że przy obecnym stanie jej to nie zaszkodzi

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Wiesz..... jak się nie znasz na mechanice to niestety koszty będą duże. Chyba za duże. Może jednak spróbuj to sam ogarnąć. Na prawdę nie jest żadną filozofią odkręcać śrubki. Masz forum, kolegów. Każdy Ci podpowie co gdzie i jak wymienić. Pamiętaj że to odwlecze się w czasie ale da Ci frajdę i żona nie będzie Cię męczyć że ciągle kasę z domu wynosisz. A jak dasz to komuś to już pomijam czy dobrze zrobi ale jak Ci walnie rachunek to nogi Ci się ugną.

Użytkownik Znawca Avatar szkodnik
    Mieszka w
    Radom,okolice
    Auto
    była 156:)jest GT Q2

Domyślnie

Cytat Napisał kapselek Zobacz post
    Jeździć mam czym ( Chrysler Voyager - niesamowity samochód - nie do zajechania "odpukać w niemalowane")
    co robić to będę myślał od jutra ale nie jestem zbyt "biegły" w mechanice i raczej sobie nie poradzę.

ps. teraz komorę muszę wyczyścić karcherem ale myślę że przy obecnym stanie jej to nie zaszkodzi
    kolego i tak miałesc szczescie ze ludzią nic sie niestało,ize cała niespłoneła,jak taka jedna u nas w Radomiu

Użytkownik Pasjonat Avatar Masa625
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

Jedź do mistrza Strzały i niech zerknie i oceni. Dopiero potem myj karcherem bo woda może więcej bałaganu zrobić niż ogień...
    [C

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    alfa romeo 166 2.5 v6 2004. 159 2.4 jtd sw 2006

Domyślnie

Cytat Napisał kapselek Zobacz post

tylko nie wodą, pojedź do najbliższego lumpeksu kup tam szmaty na kilo i preparaty do mycia silnika : po czyszczeniu wodą możesz narobić jeszcze więcej zniszczeń , ja raz to zrobiłem i skończyło się na nowym kompie silniczku krokowym i alternatorze - 2500zł

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

Cytat Napisał mikell0 Zobacz post
    tylko nie wodą, pojedź do najbliższego lumpeksu kup tam szmaty na kilo i preparaty do mycia silnika : po czyszczeniu wodą możesz narobić jeszcze więcej zniszczeń , ja raz to zrobiłem i skończyło się na nowym kompie silniczku krokowym i alternatorze - 2500zł

W jakim aucie ze az tyle te czesci kosztowaly? ;>

a co do tematu, na zdjeciach przewod paliwowy wyglada na caly, od naciagniecia na metalowy kruciec az do listwy wtryskowej?! ;/ czy mi sie zdaje, bo niebieski od par paliwa jest wytopiony no chyba ze zle widze.
    Ostatnio edytowane przez -BamBosZek- ; 22-07-2012 o 17:00
    Genetics makes the champions, want to compare?!

kapselek
    Gość

Domyślnie

Panowie czy pompa paliwa działa cały czas z taką samą mocą czy jeżeli obroty są wyższe (większe ładowanie z alternatora) to pompuje on mocniej?