jak coś to się odezwij też mam trochę gratów do 3.0 w dobrych cenach
no kolego , kondolencje . Dasz radę , klamoty nie są tragicznie drogie , na początek oczyść wnętrze zdemontuj wszystko co uważasz za uszkodzone spisz co i jak a potem matka allegro . w międzyczasie małżonce przejdzie![]()
Też mi się wydaje że problemem tu będzie tylko żonato tak żartem ale wiem o czym piszesz. Też tak mam. Jak ma gorsze dni to nie mogę przeforsować nawet 100zł a co dopiero Ty. Ale tak jak masa pisze. Daj jej czas. Na początek zajmij się bezinwestycyjnie. Czyść, wykręć co do wymiany. A powoli będziesz coś kupował. Małymi kroczkami. I nie mów jej kiedy koniec i ile to wyjdzie
![]()
Jeździć mam czym ( Chrysler Voyager - niesamowity samochód - nie do zajechania "odpukać w niemalowane")
co robić to będę myślał od jutra ale nie jestem zbyt "biegły" w mechanice i raczej sobie nie poradzę.
ps. teraz komorę muszę wyczyścić karcherem ale myślę że przy obecnym stanie jej to nie zaszkodzi
Wiesz..... jak się nie znasz na mechanice to niestety koszty będą duże. Chyba za duże. Może jednak spróbuj to sam ogarnąć. Na prawdę nie jest żadną filozofią odkręcać śrubki. Masz forum, kolegów. Każdy Ci podpowie co gdzie i jak wymienić. Pamiętaj że to odwlecze się w czasie ale da Ci frajdę i żona nie będzie Cię męczyć że ciągle kasę z domu wynosisz. A jak dasz to komuś to już pomijam czy dobrze zrobi ale jak Ci walnie rachunek to nogi Ci się ugną.
Jedź do mistrza Strzały i niech zerknie i oceni. Dopiero potem myj karcherem bo woda może więcej bałaganu zrobić niż ogień...
[C
Panowie czy pompa paliwa działa cały czas z taką samą mocą czy jeżeli obroty są wyższe (większe ładowanie z alternatora) to pompuje on mocniej?