Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: Mikoda + trw nigdy wiecej

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał viciu_gt Zobacz post
    Co masz na mysli mowiac zle założona tarcza ?
    Tak to właśnie bywa... Wiedza w temacie znikoma a potem zdziwienie i frustracja. Ja mam w obydwu 156 mikody (w jednej właśnie z TRW z przodu a w V6 takie tarcze na obu osiach) i buczenie słyszalne wyraźnie mam dopiero przy ostrym hamowaniu z co najmniej 120km/h. Najpierw trzeba było poczytać (chociażby na forum) jak się zachowują hamulce z takim zestawem, potem obejrzeć tarcze przed montażem (na nich są naklejki oznaczające stronę) a ewentualnie założyć temat. Inna sprawa, że pierwsze 200-500 km trzeba delikatnie je traktować dla lepszego ułożenia klocka itd. Buczenie i wibracje mogą się też zwiększać gdy tarcza została założona na brudną/zardzewiałą piastę.
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 21-07-2012 o 22:32

Hanys Romeo Avatar george11
    Mieszka w
    slask
    Auto
    GT, Lancia Ypsilon 1,3 JTD 03'było jest BMW 225xe, Ford Custom 2.0 2018.

Domyślnie

na rzie nie oceniajmy jakosci montazu bo nic o tym nie wiemy, ja mam zalozone mikody+premiery i jakos to hamuje, kazdy kto ma Gt wie ze jesli chodzi o heble to jest kupa totalna.

pzd.

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał george11 Zobacz post
    na rzie nie oceniajmy jakosci montazu bo nic o tym nie wiemy, ja mam zalozone mikody+premiery i jakos to hamuje, kazdy kto ma Gt wie ze jesli chodzi o heble to jest kupa totalna.

pzd.
    Ale to te same hamulce co w większości 156 a i waga auta jest podobna więc skoro tylu osobom na forum nie buczały aż tak, to coś musi być na rzeczy.

Użytkownik Romeo Avatar slejerek
    Mieszka w
    Warszawie
    Auto
    Alfa Romeo:)

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    Ale to te same hamulce co w większości 156 a i waga auta jest podobna więc skoro tylu osobom na forum nie buczały aż tak, to coś musi być na rzeczy.
    Np. subiektywne odczucie...ja mam aktualnie taki zestaw i nie widzę nic nadzwyczajnie negatywnego (zarówno w hałasie jak i skuteczności hamowania)
    145 1,7 16V - była
    147 1,9 8V - była
    GT 1,9 16V - była
    156 SW FL 1,9 8V - była
    164 3.0 V6 super - była
    90 2.5 V6 quadrifoglio oro - jest
    159 1,9 16V- jest

Hanys Romeo Avatar george11
    Mieszka w
    slask
    Auto
    GT, Lancia Ypsilon 1,3 JTD 03'było jest BMW 225xe, Ford Custom 2.0 2018.

Domyślnie

Belfer pogadaj z userami którzy przesiedli sie z 156 na GT, potwierdzą to.

jakosc montazu ma wplyw na skutecznosc i odgłosy jakie wydobywaja sie z hamulców, ale na Boga, niic wiecej nie wiemy oprócz tego ze glosno pracuja.

pzd.

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał george11 Zobacz post
    Belfer pogadaj z userami którzy przesiedli sie z 156 na GT, potwierdzą to.

jakosc montazu ma wplyw na skutecznosc i odgłosy jakie wydobywaja sie z hamulców, ale na Boga, niic wiecej nie wiemy oprócz tego ze glosno pracuja.

pzd.
    My nie wiemy nic więcej, bo to nie nasze auto ale właściciel mógł najpierw poczytać na forum dlaczego tak może być, potem spytać mechanika lub samemu sprawdzić a nie od razu larum robić. Zanim kupiłem je do moich 156 jeździłem innymi 156/146 i GT z takimi hamulcami i między innymi dlatego zdecydowałem się na te tarcze. O Mikodzie można dużo opinii znaleźć i najczęstszą wadą są przypadki pękania ale zazwyczaj wynika to ze zbyt agresywnej jazdy (niektórym się wydaje, że kupili wyczynowe tarcze bo mają nawiercenia i nacięcia). Nie są to tylko opinie z internetu ale też z rozmów ze sprzedawcami, którzy często przyjmują przegrzane tarcze i to nie tylko mikody. Według mnie pozostaje koledze demontaż, sprawdzenie wszystkiego i wtedy się okaże, co było przyczyną.