Zbyt proste, pseudośruby uroku nie dodają.
Zbyt proste, pseudośruby uroku nie dodają.
Dla mnie zbyt prosty wzór...może na niższym profilu by się lepiej prezenciły..
- - - Updated - - -
...Że mi się nudzi to z "alledrogo" wychaczyłem kilka wzorów felg ( wszystkie 17" ) innych niż oryginały a zarazem w dobrych cenach ( jedyny wyjątek GTA za 1200pln![]()
1.
2.
3.
4.
5.
6.Wszystkie w granicach 1000pln. Aktualne oferty....Myślę ,że ciekawe wzory a GTA po fajnej cenie
![]()
A mnie się te ostatnie jakoś nie widzą, chyba że to przez ten kolor, może jakby były w srebrnym połyskującym na lekko czarnym kolorze to spoko![]()
Jesli chodzi o te pierwsze to już o nich rozmawialiśmy - chyba nawet w tym temacie. Wyglądają znakomicie na 147. Nad tymi drugimi sam nawet jakiś czas temu myślałem bo są podobne do RH ZW6 tyle że nie są skręcane, ale i tak ciekawe.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Witam, mam pytanie, czy istnieje cos takiego jak adapter do felg czy cos tego pokroju, żeby podpasować inny rozstaw śrub do alfy, konkretnie chodzi mi o to ze mam na oku felgi ktore byly w toyocie suprze, rozstaw srub to 5x114 bodajze, w alfie mamy 5x98 wiec czy jest jakas mozliwosc zamontowania felg o innym rozstawie??
Są dystanse zmieniające rozstaw. Mają najczęściej 20mm i więcej grubości. Jednak jest duże prawdopodobieństwo, że rozstaw kół tak się zwiększy, że nie będą mieściły się w nadkola.
Działa to tak że taki dystans przykręcasz do piasty, a do dystansu przykręca się felgę.
Wygląda to tak:
![]()
nr 5 bez gadania
Ale się wkurw.. odarłem wczoraj moje piękne felgi na naszych zarąbistych drogach - jechałem w koleinach i wpadłem w coś rodzaju dziury idącej tak jak koleina...
Na przyszły sezon będę musiał oddać wszystkie felgi do regeneracji w takim razie :/
Powiedzcie mi jak to jest - jak będą mi je regenerować (piaskować, uzupełniać ubytki i malować) to wtedy odrazu też muszą je sprawdzić pod kątem skrzywień i wyprostować ewentualnie? I ile taki pełen zabieg kosztuje dla 17 " ?
Nie każdy zakład regenerujący felgi bierze się z miejsca za ich prostowanie i to jest zasadniczy błąd. Ostatnio poszukując felg znalazłem właśnie takie po regeneracji - stan idealny wizualnie - tylko co z tego gdy nie były idealnie proste. No więc jeśli masz podejrzenia, że coś może być z felgami nie tak to przed regeneracją sprawdzić trzeba czy są proste a jeśli nie to wyprostować. Następnie poddać regeneracji. Ceny mają dość spory rozrzut. Ostatnio było na forum to poruszane i regeneracja może kosztować od 100zł/szt. Co do prostowania to ceny też wahają się w okolicach 100zł/szt. Wniosek z tego taki, że lepiej gdy zakład zajmuje się tym kompleksowo i zrobi całość w cenie regeneracji. Za 4 sztuki w takim układzie powinieneś zapłacić w okolicach 450zł.