Witam wszystkich kolegów oraz oczywiście koleżanki

Jako że całkiem niedawno zostałem szczęśliwym posiadaczem Alfy 156, postanowiłem dołączyć do społeczności alfaholików...

Nazywam się Jacek i pochodzę z Rybnik (woj. Śląskie). Swoją alfę nabyłem w sumie przez przypadek, ponieważ poszukiwałem zupełnie innego samochodu dla siebie. Mianowicie miała to być Laguna II lecz po długich poszukiwaniach tego właśnie auta w pewnym komisie zauważyłem piękną srebrną Alfę 156 kombi, 1.9 JTD z 2000 roku. Była to miłość od pierwszego wejrzenia Tak naprawdę nic o tej marce nie wiedziałem więc postanowiłem pojechać do domu i poczytać trochę w sieci o tym właśnie modelu... no i po zapoznaniu się z opiniami użytkowników samochodu na drugi dzień już byłem pełnoprawnym właścicielem Alfy ;D

Alfina spisuje się bardzo dobrze jak na razie... teraz czeka mnie wymiana rozrządu, oleju oraz wszystkich filtrów czyli lekki serwis. Muszę też powalczyć z modyfikacjami jakie zastosował poprzedni właściciel tzn założone niby xenony w zasadzie same żarówki xenonowe które świecą niby ładnie i wyraźnie lecz oślepiają innych tak, że co chwilę muszę tłumaczyć przez CB że to światła mijania tak świecą a nie światła drogowe... ;/

Tak więc witam jeszcze raz