Przeszukiując internet spotkałem taką alfę:
http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-sko...C25220788.html
Co i niej myślicie? Jakieś wskazówki? Jada ją oglądać w najbliższym czasie. Czy mam się niepokoić brakiem oznakowania na klapie bagażnika?
Przeszukiując internet spotkałem taką alfę:
http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-sko...C25220788.html
Co i niej myślicie? Jakieś wskazówki? Jada ją oglądać w najbliższym czasie. Czy mam się niepokoić brakiem oznakowania na klapie bagażnika?
teoretycznie powinno być
no ale może ktoś sobie nie życzył i nie ma
jedna sprawa mnie zastanawia :
nie wiem jak w 147 ale w gt jak jest navi z gsm to na kierownicy multi są po 4 przyciski na stronę , bez navi po 3
a tu jest navi a są tylko po 3 --- jakiś debil po wywaleniu poduchy kierowcy wstawił kierownicę z modelu bez navi i gsm ? Albo ktoś navi dołożył ale bez sterowania z kierownicy
masz dla porównania foto kierownicy ze 147 z navi z 4 przyciskami :
- - - Updated - - -
dzwoniłem nawet przed chwilą ale poczta się wł.
ciekawy byłem odpowiedzi na pytanie o navi
hmmmm w eperze sprawdziłem tą Alfe po VIN i sa 3 przyciski na stronę wg rysunku. bocian a nie było jakiegoś liftu wnętrza który zmieniał by właśnie ilość przycisków ?
Hah przeglądałem oferty z Allegro i różnica pomiędzy 147 a GT z navi to właśnie ilość przycisków na kierownicy. Chyba że się myle
Ostatnio edytowane przez sebawroc ; 25-07-2012 o 10:40
hmmm swoja sprawdziłem w eperze tez pokazuje 3 przyciski na strone
Przepatrzyłem wszystkie 147 z navi na allegro i zdarza się, że są 3 przyciski ;-/
Czy nasuwają się Wam jakieś uwagi na temat tego auta oprócz guzików z navi?
Rozmawiałem z właścicielem i nie ma kodów do nawigacji. Obawiam się, że tez nie będzie płyty z mapą. Czy taka płytka jest dużym problemem?
Podobno w aucie zrobione są hamulce i zawieszenie. Zostaje więc do zrobienia rozrząd i pewnie sprzegło ;-)
Ostatnio edytowane przez miksell ; 25-07-2012 o 11:10
Jedź z kimś kto ma kompa niech podłączy Alfe i sprawdzi ( wrzuć prośbę o pomoc w forum regionalnym ), przejedz się podjedz na stację diagnostyczną niech prześwietla samochód pod katem stanu technicznego i bez wypadkowości.
Poza tym rzuciła mi się w oczy jedna rzecz - osłona poduszki pasażera - odstaje dolna część. Więc albo była bita albo poluzowały się zaczepy osłony. Wiem ze w 156 to normalna sprawa z luzowaniem zaczepów i czasem osłony odstają a koszty zaczepów to groszowe sprawy ale w 147 pierwsze widzę / słyszę żeby coś takiego się działo. Do sprawdzenia.
Brak karty z kodami do navi to masz w razie W jedna karta przetargowa, odstająca osłona 2gą, spytaj o adapter dla karty sim do nawigacji tu masz 3. Facet nie pisze o książce serwisowej - najważniejsze - tu masz wpisany 5cio cyfrowy kod do awaryjnego uruchomienia samochodu w razie W. Także masz małe pole do negocjacji ceny
Powodzenia
P.S. rzuć jeszcze okiem do działu BAZAR jest kilka 147 do sprzedania
Ostatnio edytowane przez sebawroc ; 25-07-2012 o 11:33
Ok, a ile może kosztować:
- karta z kodami do Navi
- płytka do Navi
- adapter karty SIM
Co to za kody z książki serwisowej i ile może kosztować ich wyrobienie w serwisie. Podczas rozmowy dowiedziałem się, że nie ma książki serwisowej, ale ma jakieś faktury z Austrii i instrukcję.