Kilka ładnych stówek, co do braku książki serwisowej to mam mieszane uczucia i mocno bym się zastanawiał nad tym samochodem. Ale to tylko moje zdanie.
Kilka ładnych stówek, co do braku książki serwisowej to mam mieszane uczucia i mocno bym się zastanawiał nad tym samochodem. Ale to tylko moje zdanie.
Panie kolego, w książce gwarancyjno-serwisowej masz wpisy z przeglądów z ASO Alfy które gość musiał robić żeby nie stracić gwarancji - wpisują przy jakim przebiegu był robiony przegląd + data na tej podstawie jesteś w stanie określić jakie właściciel robił rocznie przebiegi. Nie mówię o rzeczach robionych po gwarancji bo tu już można sobie dorabiać pieczątki. W tejże książce masz wpisany 5cio cyfrowy kod, do odpalenia awaryjnego samochodu, który jest przypisany bezpośrednio do konkretnego samochodu więc nie opłaca się podrabiać tego bo podejrzewam że jak ktoś by się uparł to przede zakupem sprawdził by i to.
A o co chodzi z tym 5 cyfrowym kodem do odpalenia samochodu? Załóżmy, że będę oglądać auto z książką serwisową i tam będzie ten kod. Jak sprawdzić czy on działa?
Padnie Ci immobilizer to bez znajomości tego kodu + procedury uruchamiania samochodu ( opisana w instrukcji do 147 ) nic nie zrobisz. Pozostanie Ci wyjść z samochodu zadzwonić po lawetę i kurs do ASO. Z samochodem w ASO Alfy powinni CI to sprawdzić. Ale jak już jest książka serwisowa do ASO to bym ewentualnie jechał na sprawdzenie stanu technicznego
Ostatnio edytowane przez sebawroc ; 25-07-2012 o 14:46
A da się w ASO odzyskać ten kod?
Zadzwoń do ASO i się upewnij + i od razu podadzą Ci koszt