Strona 4 z 19 PierwszyPierwszy 1234567891011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 181

Temat: Jakie pióra wycieraczek ?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar daro1906
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM 16 V Distinctive

Domyślnie

Ja mam we Fiacie ALGI - jestem, z nich bardzo zadowolony. Do Belli też chciałem kupić Algi ale nie mogłem dostać odpowiednich rozmiarów. Za opinią forumowiczów kupiłem MOTOGUMY ( ok rok temu).Powiem tylko, że nie zawiodłem się na tych piórach wycieraczek. Pracują cicho i fajnie zbierają. Polecam Algi jak i Motogumy.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Jaworze
    Auto
    AR: 75 Busso/159 1,9Jtdm/ Fiat Coupe 2,0

Domyślnie

Jak już pisałem - po co zmieniać całe wycieraczki jak można same gumki - bosch lub VW

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    159

Domyślnie

Z samych gumek mogę polecić Wurtha.

krissis
    Gość

Domyślnie

hej,
    chciałem się z Wami podzielić moją opinią na temat oryginalnych wycieraczek kupionych w ASO. Mianowicie kupiłem je w kwietniu, cena jeśli dobrze pamiętam ok 200 zł za komplet na przód. Jakież było moje zdziwienie jak w październiku zaczęły "pierdzieć". Rozumiem zużycie wycieraczek w pół roku, jeśli pracują w ciężkich warunkach, ale te od kwietnia do teraz raczej trudnymi nazwać nie można. Normalnie jestem zawiedziony bo jednak spodziewałem się trochę więcej solidności. Teraz zamówiłem MOTGUMA, wedle opinii innych forumowiczów powinno być lepiej. 56 zł razem z przesyłką za komplet. Nawet jeśli też podziałają pół roku, to po co przepłacać

Użytkownik Romeo Avatar CodeMaker
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 1,9 JTS

Domyślnie

Ja w pasku używałem chińskiego badziewia importowanego przez firmę DIPP. Okazało się że sprawują się równie dobrze co BOSHowskie Aerotwiny a kosztują 1/4 ceny. Teraz zamówiłem takie do AR i zobaczymy czy też się sprawdzą...

Użytkownik Rowerzysta Avatar kriswin
    Mieszka w
    Kraśnik
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 2008r.

Domyślnie

Cytat Napisał CodeMaker Zobacz post
    Ja w pasku używałem chińskiego badziewia importowanego przez firmę DIPP. Okazało się że sprawują się równie dobrze co BOSHowskie Aerotwiny a kosztują 1/4 ceny. Teraz zamówiłem takie do AR i zobaczymy czy też się sprawdzą...
    Przez ostatnie lata BOSH mocno obniżył jakość, pewnie jak większość produkuje w Chinach, stąd brak różnicy. Teraz w TV reklamy puszczają, chyba sprzedaż zmalała.
    "Jeśli celujesz w nic, zawsze trafisz!"

UniqueSilver
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał kriswin Zobacz post
    Przez ostatnie lata BOSH mocno obniżył jakość, pewnie jak większość produkuje w Chinach, stąd brak różnicy. Teraz w TV reklamy puszczają, chyba sprzedaż zmalała.
    Bo ja wiem? Kupiłem boshowskie dedykowane do ar 159 i zbierają przepieęknie każde zabrudzenie. Warto jeszcze zrobić hydrofobizację szyby przedniej. Z tyłu mam gumkę no name wsadzoną i tez jakoś sobie radzi.

krissis
    Gość

Domyślnie

Nie wiem gdzie produkują wycieraczki Motgum, ale jest to polska firma więc wolę wspierać naszych przedsiębiorców, czasy i tak mamy ciężkie

Cytat Napisał UniqueSilver Zobacz post
    Bo ja wiem? Kupiłem boshowskie dedykowane do ar 159 i zbierają przepieęknie każde zabrudzenie. Warto jeszcze zrobić hydrofobizację szyby przedniej. Z tyłu mam gumkę no name wsadzoną i tez jakoś sobie radzi.

Użytkownik Rowerzysta Avatar kriswin
    Mieszka w
    Kraśnik
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 2008r.

Domyślnie

Cytat Napisał UniqueSilver Zobacz post

Jeśli robiłeś hydrofobizację to każda "gumka" będzie się dobrze sprawować
    "Jeśli celujesz w nic, zawsze trafisz!"

Użytkownik Rowerzysta Avatar mercury
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDM 8v

Domyślnie

Ja dziś kupiłem oryginalne w ASO i powiem szczerze że chyba od teraz przy nich zostane. Jak kupiłem samochód miałem już troszke zjechane championy, więc kupiłem polecane motgumy i przy deszczu niemiłosiernie przeskakiwały. Na sucho czy tylko na spryskiwaczu no problem... acz idealnie nie zbierały. Natomiast dziś kupione w ASO naprawde rewelacja. A cena po zniżkach akceptowalna...