Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 22 z 22

Temat: fachowca trzeba !!!

provokator
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Alfista
    z tymi problemami przy rozruchu to jakby czujnik polozenia wału juz sie konczył a jesli chodzi o rozrzad to pewnie mieli na mysli czujnik halla. Oba czujniki muszą sie sygnałem wzajemnie pokrywac aby silnik dobrze chodził..
    a to bardzo ciekawe co napisałeś, to by wyjaśniało chyba moje problemy, zamiennik podaje sygnał o trochę innej częstotliwości i ani jeden ani drugi czujnik wtedy nie działa...

tak na marginesie to zauważam że parę dni zrobiło się ciepło i raptem z 10 osób na forum ma ten sam problem z autem...

Użytkownik Rowerzysta Avatar talar44
    Auto
    Była AR 146 TI, AR 147 1.6 TS,AR GT 2.0JTS, już wkrótce AR Giulia Q4

Domyślnie

Cytat Napisał Strzala_1
    ostatnio walczyło z tym samym problemem 6 warsztatów i serwis, nikt problemu nie rozwiązał, kolega oddał auto mi do szukania problemu i za czołem wszystko sprawdzać, bo jest to problem z nagrzanym silnikiem, zimny będzie zawsze palił i śmigał do pewnej temperatury potem już nie.

pod maska koło przepływomierza są przekaźniki(chyba 3) jeden z nich jest odpowiedzialny za parametry zimnego i ciepłego silnika, nie pamiętam który to przekaźnik, ale obstawiam właśnie to (99%). Przekaźnik pasuje od każdego innego auta, aby tylko tego samego typu (oryginał koło 100zł, polonez aż 8zł - rożni sie wyglądem)

najpierw alfa śmigała jak należy, potem już nagrzany silnik nie odpalał, zimny palił w końcu zaczęły sie problemy ze gasł w trakcie jazdy, na koniec przestał w ogóle chodzić czy zimny czy ciepły, wymieniliśmy przekaźnik alfa ożyła i śmiga już miesiąc bez problemów hehehe

155 2,0 ts
    raczej bym obstawiał tak jak kolega pisze i do tego silniczek krokowy dorzuce, ale najpierw te przekaźniki.
    talar44/AR 146 2.0ti/AR 147 1.6TS/ AR GT 2.0JTS/