Nie wydaje mi się aby to były felgi. Jeżeli felgi są oryginale to na pewno nie felgi- problem musi tkwić gdzie indziej. Ja na razie mam alu i zjawisko dziwnych dźwięków u mnie nie występuje.
Nie wydaje mi się aby to były felgi. Jeżeli felgi są oryginale to na pewno nie felgi- problem musi tkwić gdzie indziej. Ja na razie mam alu i zjawisko dziwnych dźwięków u mnie nie występuje.
Witam Ponownie
Wątek felg w miom przypadku nie ma sensu.
Mam dwa komplety kół alu. Niezależnie które są założone hałas zacierającego łożyska zależy od temperatury zewnętrznej.
Jak jest zimno "trze jak diabli" naszczeście kilkadziesiąt sekund.
Ja stawiam na łożysko w skrzyni.
Czekam na sensowne porady.
sam napisałeś kilka odpowiedzi na swoje pytanie.... te w cytacie.
więc skoro jadąc na luzie i podnosząc obroty silnika usterka znów się pojawia to chyba nie powinno być to związane ze skrzynią biegów....
Spróbuj jadąc na luzie dodać gazu do wystąpienia objawów i jednocześnie wciskaj sprzęgło.... zobaczysz czy dźwięk cichnie czy nie...
Dla ciekawostki podam pewien przykład....
Mój znajomy wymienił rozrząd w Audi A4 1.9 wraz z pompą wody i zaczęły się problemy..
dziwny dźwięk się pojawiał jakby pisk zacierającego się elementu...
okazało się ze w nowym komplecie naprawczym kupionym w sklepie była pompa wody po regeneracji.....która właśnie dawała takie dźwięki...
w sklepie facet twierdził że dostaje te komplety z hurtowni więc nie mógł wiedzieć co jest w komplecie....
Przyznam że zdziwiłem się trochę tym iż kupując nową część nie możesz być pewien że nie dostajesz części po regeneracji...
Pozdrawiam i życzę szybkiego uporania się z usterką.
Ostatnio edytowane przez eilat1 ; 10-12-2011 o 11:58
U mnie bardzo podobne objawy - metaliczne dźwięki z komory silnika przez kilka, kilkanaście sekund w pierwszych 5-10 minutach jazdy (szybciej w zimie). Diagnoza w ASO brzmiała: nie wiedzą co to, jeździć aż winowajca sam odpadnieJeździłem więc trzy lata, a przy okazji wymiany rozrządu okazało się ze mam uszkodzone koło zamachowe. Jego wymiana załatwiła sprawę.
kolo zamachowe czy dwumasowe??