Strona 2 z 15 PierwszyPierwszy 123456789101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 145

Temat: FiatECUScan

Mareczek1122
    Gość

Domyślnie

Daj linka sprawdzę to

Mareczek1122
    Gość

Domyślnie

Niestety następna wersja też nie pomogła dalej nie mogę się połączyć z poduszką czy ABS jak daję na skan to też wykrywa tylko moduł silnika...może ktoś pomóc?czy jedyne wyjście to kupić licencję?Może ktoś pomorze przy usunięciu sygnału pasów???z góry dzięki za pomoc

Użytkownik Znawca Avatar mariuszoles
    Auto
    Porsche Panamera 4S

Domyślnie

Kolego odezwij się na priva do mnie, mam dobrą wersję FES-a, może ona coś da radę zdziałać.

Mareczek1122
    Gość

Domyślnie

Sprawdziłem kolejną wersję i lipa dodam tylko że na 2.6 z chomik po podpięciu adaptera nr 1 działa mi ABS poza tym bez adaptera tylko silnik..gdy zrobię scan widzi tylko sterownik silnika nie mogę się połączyć z poduszką deską itp może ktoś mi powiedzieć gdzie może być problem???kabelek od Viaken Windows 7.....

Z góry dzięki za pomoc

criss
    Gość

Domyślnie

złą wersje ELM-a masz dlatego nie łączy ci sie z CAN-em teraz to musisz usunąć rezystor 120 ohm tak jak w linku http://fiatpunto.com.pl/topic28042.html i powinno łączyć.

Mareczek1122
    Gość

Domyślnie

Ale kupowałem od Viaken i mówiłem mu że pod FES oraz do Alfy 159 więc chyba z kabelkiem wszystko ok

criss
    Gość

Domyślnie

tak tylko ze nie wszystkie obsługiwały CAN pod FES-em przeczytaj temat http://www.forum.alfaholicy.org/159_...bluetooth.html . Jak kupowałem mój to też miał wszystko obsługiwać a tu niespodzianka bo tylko silnik można było.

Mareczek1122
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał criss Zobacz post
    tak tylko ze nie wszystkie obsługiwały CAN pod FES-em przeczytaj temat http://www.forum.alfaholicy.org/159_...bluetooth.html . Jak kupowałem mój to też miał wszystko obsługiwać a tu niespodzianka bo tylko silnik można było.
    Wszystko śmiga Wielkie Dzięki CRISS

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Mam kabelek ELM oraz full wersję FiatECUScan 3.6.2. U mnie łączy się ze wszystkimi modułami i na ogół wskazania są poprawne, poza aktualnym przebiegiem... Tam pokazuje jakąś bzdurę ;]
    Programik ogólnie OK, na pewno przydatna rzecz dla każdego użytkownika samochodu.

Użytkownik Romeo Avatar interside
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    AR 159SW 1,9jtdm 8v

Domyślnie

A czy jest jakiś inny program który poprawnie potrafi odczytać przebieg coś innego od FES?? bo w ASO podobno ich sprzętem są w stanie odczytać poprawnie.