Ponieważ jestem w trakcie konfigurowania julki, chciałbym jeszcze zapytać (tych co posiadają) jak sprawuje się szklany dach. Czy da się jeżdzić z otwartym, czy wart jest swojej ceny, poza oczywistymi walorami estetycznymi?
Ponieważ jestem w trakcie konfigurowania julki, chciałbym jeszcze zapytać (tych co posiadają) jak sprawuje się szklany dach. Czy da się jeżdzić z otwartym, czy wart jest swojej ceny, poza oczywistymi walorami estetycznymi?
Nie, nie jest wart. Z otwartym da się jeździć do 60 km/h mniej więcej.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Witam, również jestem w trakcie konfiguracji mojej G. Poniżej wklejam to co ustaliłem ze sprzedawcą. Moje pytanie ile upustu powinno mi się udać wynegocjować. 5000zł z tak zwanej promocji powszechnej jest na wejściu, ale szczerze to liczyłem na co najmniej 10% od ceny katalogowej a sprzedawca kręci nosem, szukać w innych salonach?
Alfa Romeo Giulietta 1,4 TB M-Air
TCT 170 KM Distictive 2012
• Lakier BLU PROFONDO
• Pakiet Premium (Reflektory Bi ksenonowe z funkcją AFS ze
spryskiwaczami, System głośnomówiący Blue & Me z polskim
oprogramowaniem + Czujnik parkowania tylny
• Autoalarm
• Fotel pasażera z regulacją wysokości
• PAKIET WIDOCZNOŚĆ - Czujnik zaparowania i zapachów (występuje z lusterkiem elektrochromatycznym, podgrzewaną strefą wycieraczek przednich, szyba przednia z przyciemnionym pasem i czujnikiem deszczu)
• Nagłośnienie BOSE
• Radioodtwarzacz z podwójnym tunerem
• Pakiet SPORT 1 :
- 17" koła ze stopów lekkich z oponami 225/45
- czarne wnętrze z panelem ze szczotkowanego aluminium
- sportowe zawieszenie
- satynowe lusterka boczne
- tapicerka skórzana Venere z perforowanym siedziskiem i oparciem
czerwona
- reflektory przednie z ciemnym wykończeniem
Cena sprzedaży brutto:
113 720 zł
O! Wreszcie niebieska będzie. Daj zdjęcia po zakupie.
Więcej niż 10% nie dostaniesz, chyba, że poczekasz do września, października - wtedy powinno się udać, bo rok się kończy i zaczynają schodzić z ceną.
Dwie uwagi:
a/ przesłuchaj BOSE i zwykłe nagłośnienie - sporo osób jest mocno niezadowolona, a dopłacić trochę trzeba, w podwójny tuner z kolei naprawdę warto zainwestować
b/ przemyśl kwestię czerwonej skóry - strasznie szybko się brudzi; ja osobiście polecam półskóry, ta skóra wygląda strasznie delikatnie; może ktoś, kto ma auto ze skórami przynajmniej rok się wypowie, jak to wygląda, egzemplarze salonowe, które widziałem, były strasznie powycierane.
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Prywatnie czy na firmę.
b/ przemyśl kwestię czerwonej skóry - strasznie szybko się brudzi; ja osobiście polecam półskóry, ta skóra wygląda strasznie delikatnie; może ktoś, kto ma auto ze skórami przynajmniej rok się wypowie, jak to wygląda, egzemplarze salonowe, które widziałem, były strasznie powycierane.[/QUOTE]
Moja bella 10 miesięcy, 22k na liczniku. Mam czarną skóre i nie narzekam. Skóra jest delikatna, wentylowana, a więc lepiej nie jeść w samochodzie. Od czasu do czasu warto zając się pielęgnacją skóry. Jeżeli się ma porządek w samochodzie + pięlęgnuje skórę, to nie ma z tym absolutnie żadnych problemów. No i ten zapach skóry w Alfie... bezcenny
Widziałem też, że pojawił się temat dachu. Ja mam dach i uważam, że był to strzał w 10. Lekko otwarty (uchylony) można śmiało jeżdzic, nie hałasuję. Cały otwarty raczej tylko po mięscie, powyżej 80km/h zaczyna hałasować. Szczerze polecam dach szklany. Można się nacieszyć ładną pogodą, która w Polsce niestety nie jest standardem.
Na firmę. Znaczy się na działalność
No ze skóry raczej nie zrezygnuje
Dzięki za informacje co do nagłośnienia, muszę w takim razie to jakoś porównać, bo za cenę nagłośnienia może lepiej szklany dach
Hmm do września już tylko miesiąc może rzeczywiście warto poczekać.
Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi
Jesli na działalność to powinno Ci sie udać wynegocjować okolo 15-16 procent upustu ale nie łączy sie to wtedy z promocyjny leasingami/kredytami od fiata (no ale mozna skorzystać z innych firm).
Zawiera, a przynajmniej zawierał w marcu 2011 oba czujniki. Nie można zamówić jednego z nich, bo występują w komplecie.