Pływak - extra ujęcie. Tylko gril bardziej między nóżki bym wpasował.![]()
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Pływak - extra ujęcie. Tylko gril bardziej między nóżki bym wpasował.![]()
Spider znalazł się na poboczu, zapewne dlatego, że samo zdjęcie jest marne..
No chyba, że ideą konkursu jest pokazanie "najfajniejszej", "najstarszej", "naj..jakiejśtam" Alfy – obojętnie w jakim wydaniu i miejscu..
czyli niby te które są w konkursie są wszystkie lepsze od tej foty spidera ??
no wolne żarty ...
druga sprawa -- podobno regulamin dopuszcza poprawkę fotki przez jury - czyżby jury osrało tak rzadkie foto i nie zmusiło się do pracy nad nim ??
ale ok - wisi mi to w sumie
szkoda tylko fotki autka które zapewne nie prędko zobaczymy w konkursie
...
Mam więcej ciekawych fot z różnymi ujęciami ale co z tego jak jednosobowe jury ustala własne zasady i inne zdjęcia z tej samej sesji mimo, ze nie były wysyłane na konkurs wcześniej lądują na poboczu. Specjalnie poświęcasz kilka godzin żeby zrobić sesje, obrobić foty już nawet nie wspominam o namówieniu dziewczyny i to wszytko tylko po to, żebyś z nastu fajnych fotek mógł wysłać tylko jedną, a reszta wyląduje na poboczu bo już są "nieaktualne" na następny miesiąc. Widać lepsze foty strzelane smartfonami ;]
Więcej luzu Panowie i PanieJa mogę przegrać ze zdjęciem z kalkulatora, bo robienie zdjęć daję mi frajdę i najważniejsze, że podoba się ludziom którzy poświęcili swój czas i paliwo i wierzą że uda się zrobić ciekawe fotki ( i te Wariaty i tak będą mieli kalendarz ze swoimi Bellami
) a konkursy a szczególnie komentarze znawców dają trochę uśmiechu w te szare dni
![]()
Fakt jest jeden trzeba ustalić formę konkursu bo w tym momencie to wygrywa fajne zdjęcie,fajny samochód czy może zdjęcie najlepiej pasujące do miesiąca i czy zdjęcie nadaję się do drukubo w tym roku szczerze współczuje realizatorom którzy zajmą się produkcją
![]()
A jeśli się komuś podoba 1 zdjęcie to na http://www.flickr.com/photos/alfa_lucas/ jest trochę więcej zdjęc z tego dniana tym kończe autoreklamę
Jeszcze raz proszę przeczytajcie pierwsze moje zdanie w tym poście![]()
Oczywiście nr,1!!!komentarz zbędny.
Do konkursu wystarczy fota mająca 1000pix na dłuższym boku przy takiej rozdziałce nie idzie ocenić czy się nadaje do druku bo nawet foto z telefonu wygląda ładnie na monitorze pomniejszone z powiedzmy 5Mpix do niecałego 1Mpix. Na co dzień mam styczność z drukiem i właśnie przychodzą ludzie z fotami z telefonu albo kompakta kiepskiego bo na wyswietlaczu telefonu wygląda ładnie i na laptopie też, a jak już trzeba na większy format na offset puścić w 300DPI to wychodzą "mocne" strony takich fotek
A, ze ludzie głosują na auto, a nie an fotę to widać często komentarzach w temacie z fotami![]()
Ostatnio edytowane przez Pływak ; 01-08-2012 o 13:00