Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 45

Temat: Lakier

Użytkownik Rowerzysta Avatar lobov
    Mieszka w
    okolice Rzeszowa
    Auto
    była: 156, 159 Jest: Giulietta 1,4 170 Sport i jakieś Audi ;)

Domyślnie

Czy możecie mi polecić jakiś dobry wosk/nabłyszczacz w mleczku? Mam teraz bodajże Sonax NANO coś tam z carambą czy caranubą albo czymś jeszcze innym(twardy wosk w puszce). Wszystko super, ale robię się coraz starszy i nakładanie go to prawdziwa męka
    Kiedyś zastosowałem na połowie maski wosk w mleczku Shell i różnicy nie widziałem. Możecie może coś powiedzieć o woskach w mleczku? Może coś koloryzującego?

Użytkownik Romeo Avatar sickboy
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 16V Distinctive 2006r

Domyślnie

Przyłączę się do pytania. Mam czarny lakier i obecnie używam wosku koloryzującego sonaxa, coś z tych marketowych produktów. Próbowałem stosować inny wosk "turtle wax platinium series" ale nieźle się umordowałem żeby potem powyciągać nadmiar tego wosku ze wszystkich szczelin i odprysków. Ten wosk przy wycieraniu zmieniał się w biały pył który wchodził dosłownie wszędzie. Ostatecznie niektóre miejsca poprawiałem tym koloryzującym sonaxem żeby nie było widać białych śladów po turtle. Może ktoś polecić jakiś lepszy wosk do czarnych lakierów, taki który nie będzie zostawiał po sobie białych śladów.

Nero Provocatore - AR159
    Jedna mARka - Jeden Klub - Alfaholicy

Użytkownik Romeo Avatar CodeMaker
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 1,9 JTS

Domyślnie

Cytat Napisał ernest159 Zobacz post
    Ja po kupnie oddałem Bellę do profesjonalnej polerki, a już później tylko co ok. 2 tygodnie nakładam wosk koloryzujący SONAX ( w kolorze nadwozia).
    Też takiego używam. Są świetne...

BURATINO
    Gość

Domyślnie

Ja testuje teraz Meguiars,byl i Sonax,Nigrin,K2...a i tak wydaje mi sie ze moja Alfa jest jakos malo czarna.Kobieta i tak juz stwierdzila ze niedlugo wyrzuci mnie z domu,wszedzie sa jakies kosmetyki do samochodu i powoli auto ma wiecej kosmetykow niz ona.A tak naprawde to wszyscy fanatycy sa chyba dotknieci....syndromem niedoczyszczonego samochodu

- - - Updated - - -

Najlepiej szukac porad...forum.kosmetykaaut.pl/index.php?redirect=index.php&sid=a393030197eaa7ed3 b8ff6349c3607dc
    tu ostro leca z higiena
    Ostatnio edytowane przez BURATINO ; 03-08-2012 o 18:05

Użytkownik Rowerzysta Avatar Bllondas
    Mieszka w
    Nierada
    Auto
    ALFA ROMEO 159 2007R 1.9 JTDM 16V 174KM Bez dpf i egr po programie

Domyślnie

ja mam to samo , moja zona wiecznie sie drze jak widzi mnie czyszczacego Alfe , tak srednio 2 razy w miesiacu nakladam wosk koloryzujacy .

A mam pytanko , ile kosztuje orientacyjnie teraz polerka taka profesjonalna ....?
    RAFAŁ ...

Użytkownik Pirat drogowy Avatar xweb
    Mieszka w
    Wlkp
    Auto
    156 SW 1.9 JTD 16V 140@167KM

Domyślnie

Profesjonalny detailing od 300-500 w garażu, przez 1000-1500 w studiach, po parę k w najlepszych firmach. Cena zależna od kosmetyków na jakich pracują. Słoik wosku może kosztować parę tys. zł

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Maikel
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    ALFA ROMEO 159, ASTRA II

Domyślnie

Cytat Napisał lobov Zobacz post
    Czy możecie mi polecić jakiś dobry wosk/nabłyszczacz w mleczku? Mam teraz bodajże Sonax NANO coś tam z carambą czy caranubą albo czymś jeszcze innym(twardy wosk w puszce). Wszystko super, ale robię się coraz starszy i nakładanie go to prawdziwa męka
    Kiedyś zastosowałem na połowie maski wosk w mleczku Shell i różnicy nie widziałem. Możecie może coś powiedzieć o woskach w mleczku? Może coś koloryzującego?
    Witam śmiało mogę polcić wosk Duragloss Track Claw Racing Polish wosk świetny w działaniu długo utrzymuje sie na lakierze dobrze odprowadza wode
    ma bardzo miły zapach i można go nakładać w pełnym słońcu co ma niebagatelne znaczenie a i jeszcze jedno bardzo łatwo się go zapolerowuje
    wyciąga niesamowicie głębie lakieru szczerze polecam ....

a jeśli szukasz innych wosków musisz się zastanowić ile chcesz wydać na wosk i jakie ma mieć on działanie czy ma nadać belli blasku czy ma bardziej chronić lakier ....bo jest ich naprawdę sporo i od wyboru czasami naprawdę może głowa rozboleć

Użytkownik Rowerzysta Avatar Bllondas
    Mieszka w
    Nierada
    Auto
    ALFA ROMEO 159 2007R 1.9 JTDM 16V 174KM Bez dpf i egr po programie

Domyślnie

gdzie ten wosk mozna dostac polec strone ....
    RAFAŁ ...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Maikel
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    ALFA ROMEO 159, ASTRA II

Domyślnie

Cytat Napisał Bllondas Zobacz post
    gdzie ten wosk mozna dostac polec strone ....

Tylko musisz pamiętać że sam wosk to nie wszystko nie wsystarczy tylko umyć auto i nałożyć wosk i będzie gites .....
    jak auto nie przechodziło wcześniej innych zabiegow dobrze było by go chociać wyglinkować oczyścić nałożyć cliner pod wosk i dopiero na to wosk
    takie czynności sprawię że wosk na samochodzie bedzie się utzymywał wiele tygodni .......
    polecam forum kosmetykaaut.pl to jest niesamowita skarbnica wiedzy na temat pielęgnacji samochodu......