Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Byłam/widziałam 147 jtd

kariooka10
    Gość

Domyślnie Byłam/widziałam 147 jtd

Chcę nabyć AR 147 po liftingu i w ostatnią niedzielę oglądaliśmy dwie. Poniżej informacji o nich, może komuś się przydadzą.
    Pierwsza: http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-6-b...C25341397.html . Opisana jako bezwypadkowa, potwierdzaliśmy to przez telefon. Po dojechaniu na miejsce z kilkumetrowej odległości widać było fatalnie pomalowane prawe drzwi. Z drugiej strony było jeszcze gorzej, spod lusterek wyciekała rdza. Mieliśmy czujnik lakieru i myślałam że przestał działać - złapał lakier dopiero na dachu (sic!). Obsługa komisu powiedziała nam, że to że był malowany nie oznacza że był powypadkowy... Panowie byli nieuprzejmi i nawet nie oglądaliśmy samochodu w środku. Informacje te mogą być dla was istotne również dlatego, że na placu mieli jeszcze 4 inne alfy, różne modele. Szkoda, że rzetelnie nie informują o stanie samochodu, zaoszczędziło by nam to kilka godzin i litry paliwa.
    Druga to http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-14...515190971.html , stan mechaniczny bez zarzutu, ale każdy element blacharski ma zarysowania lub wgniecenia.

P.S.
    Jeśli wkleiłam post w złym dziale proszę Administratora o przepięcie.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

A przepraszam - łudziłaś się, że 150-konny polift z 2005 roku będzie przy cenie 15900 PLN w idealnym stanie? Za takie auto trzeba zapłacić za granicą conajmniej 5 tysięcy Euro.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Pawel_1979
    Gość

Domyślnie

Wez sobie jeszcze zmniejsz pułap cenowy do dychy i rocznikowo tak od 2006r napewno znajdziesz coś fajnego w super stanie i nie bedziesz rozczarowana takimi okazjami które tu wkleiłaś bez obrazy oczywiście
    Ostatnio edytowane przez Pawel_1979 ; 02-08-2012 o 09:20

Użytkownik Fachowiec Avatar maly_777
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 156 FL SW 1.9 16V

Domyślnie

Druga sprawa to uczciwość sprzedających. Jeżeli pisze że bezwypadkowy i cena nisko to mamy od razu zakładać że to ściema? Niestety w wielu przypadkach to gorzka prawda.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar szefuni0
    Mieszka w
    Leszno
    Auto
    Giulietta jtdm 170KM

Domyślnie

nie dołujcie koleżanki tylko pocieszcie
    Koleżanko na pewno coś znajdziesz fajnego... musisz tylko zacząc szukać odpowiedniego autka w odpowiedniej cenie...
    za 15900 to ja nie oddał bym mojej 147 z 2003roku na nawet...
    GDYBY BÓG NIE WYMYŚLIŁ ALFY ROMEO CHODZIŁBYM PIESZO !!!

kariooka10
    Gość

Domyślnie

OK. Po obejrzeniu tych dwóch zwiększyłam budżet. Chodziło mi głównie o uczciwość/nieuczciwość handlarzy. Sprzedając ostatni samochód opisałam go na tyle dokładnie, że kupił go pierwszy oglądający. Klient nie był zaskoczony tym co zobaczył, żadna ze stron nie zmarnowała swojego czasu, obie strony zadowolone z transakcji Chyba zbyt optymistycznie podeszłam do ofert opisanych w sieci.
    pozdrawiam

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał kariooka10 Zobacz post
    OK. Po obejrzeniu tych dwóch zwiększyłam budżet. Chodziło mi głównie o uczciwość/nieuczciwość handlarzy. Sprzedając ostatni samochód opisałam go na tyle dokładnie, że kupił go pierwszy oglądający. Klient nie był zaskoczony tym co zobaczył, żadna ze stron nie zmarnowała swojego czasu, obie strony zadowolone z transakcji Chyba zbyt optymistycznie podeszłam do ofert opisanych w sieci.
    pozdrawiam
    Na ŁADNĄ 147 1,9 JTDm 150KM po lifcie musisz mieć moim zdaniem conajmniej 23 tysiące (wersje z pierwszych lat produkcji). Za roczniki 2006-2007 - jeżeli będzie to wersja 5-drzwiowa i z jakimś lepszym wyposażeniem - trzeba położyć conajmniej 27-28 tysięcy. To jest REALNY budżet na samochód typu 147-ka, jeśli nie chcesz sobie robić bezsensownych wycieczek, żeby oglądać jakieś pseudookazje.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Świeżak Avatar NeroVolcano
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie - Dolnośląśkie.
    Auto
    Była AR 166 2.4 JTD Nero Volcano '00,Jest AR 166 2.5 V6 Nero Volcano '00 i Fiat Bravo 1.4 Nero '00

Domyślnie

Panowie,prawda jest taka,że w PL zwiększa się pułap cenowy,o 1000zł ,po każdym kolejnym obejrzanym egzemplarzu.

Auta dostępne w PL przykładowo za parenaście tysięcy, w dalszym ciągu wymagają nieprzerwanego (i nie wiadomo jak dużego) wkładu finansowego,a poza granicami PL,można kupić autko w przyzwoitym stanie,za NORMALNE pieniądze.

Nie będę rozwodziła się nad modelami i rocznikiem.

Koleżanka powinna napisać : "147 za 30 tysięcy? To ja podziękuję,rozejrzę się za GT".

Ps.Odnośnie 2 AR147...Miało być tragicznie (wg.Ciebie koleżanko),a ja widzę przyzwoitą 147 za odpowiedni pieniądz.
    Poprawki lakiernicze i wgniecenia - to jeszcze nie jest koszmar.
    Powinnaś cenić nadto lepszy stan techniczny,niżeli estetykę,bo tę zawsze idzie poprawić
    Ostatnio edytowane przez NeroVolcano ; 06-08-2012 o 15:37 Powód: wtrącam jeszcze swoje 3 grosze.

Nasza Alfa Romeo 166 2.5V6 24V '00 Nero Volcano -bez LPG

Użytkownik Romeo Avatar Barus91
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie / Wrocław
    Auto
    BYŁO: 12xAR BĘDZIE: numer 13 :)

Domyślnie

Ja dla przykładu za swoją 147FL z 2005r (3 drzwi; chyba najuboższa wersja; 100KM) wziąłem ostatnio 17500zł - auto nie wymagało wkładu finansowego.

... a co do tematu - myślę, że dobrze, że koleżanka napisała o autach, których nie warto kupić, albo przynajmniej pomyśleć przed wybraniem się do danego sprzedawcy ... Szkoda tylko, że ogłoszenia już nieaktualne i nie ma danych, o kogo chodziło ;/

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia