Witam,
mam w alfie 147 w connect nav wgrany soft 26.16, na ekranie wszystko mam w języku włoskim a chciałabym zmienić na angielski. Czy ktoś wie jak to zmienić? jaką kombinację przycisków trzeba wcisnąć? Proszę o pomoc.
Witam,
mam w alfie 147 w connect nav wgrany soft 26.16, na ekranie wszystko mam w języku włoskim a chciałabym zmienić na angielski. Czy ktoś wie jak to zmienić? jaką kombinację przycisków trzeba wcisnąć? Proszę o pomoc.
Wiele już napisano na ten temat na tym jaki na innych forach. Żadna kombinacja klawiszy nie zmieni języka. Musisz będąc na ekranie głównym (MAIN) wcisnąć prawy klawisz Enter. Pokaże się menu tam ostatnia na dole opcja SETUP, później LINGUA VOCE wybierasz INGLISE, potwierdzasz klawiszem/pokrętłem SEL i przechodzisz do przycisku OK potwierdzasz nim wybór, nav poprosi Cię o płytę, ja miałem płytę z mapą Polski 2010-2011, trwało to kilkanaście minut aż wgra się wybrany język. Musisz mieć załączony silnik. Opis zmiany języka jest w instrukcji connect nav+ strona 176.
sory ze tak odkopuje ale jak zmienić na angielski w mowie bo moja navi lubi pogadać ze mną po francusku ;D a wolałbym zdecydowanie angielski lub polski którego niestety nie ma ;D
\
http://www.forum.alfaholicy.org/147/...lfa_147_a.html
podaj mi swojego maila na pw to wyślę Ci plik do wypalenia płyty
Ostatnio edytowane przez andrzejm36 ; 03-01-2013 o 08:15
Na ekranie nawigacji wyświetla mi się raz na jakiś czas komunikat: Warning. Voice recognition language change has failed. To restore system operation, insert the navigation disk and wait a few minutes form procedure to end.
Komunikat blokuje mi wszystkie funkcje Connect Nav+ (nawet ściszyć i podgłośnić radia nie mogę). Mogę go "zgasić" tylko wyłączając silnik.
Auto kupiłem niedawno i żadnej płyty navigacyjnej nie mam.
Co mogę z tym zrobić? Jak zdobyć tę płytę?
ps dzwoniłem do ASO gdzie powiedzieli że taka płyta kosztuje 1 700 zł.