Witam. Niebawem będę sprzedawał swoją bellę i przymierzam się do zmiany na GT 1.9 JTD. Czy ktoś mógłby pomóc orientacyjnie w wycenie autka?
Więc:
Alfa Romeo 156 SEDAN
Silnik 1.6 T.Spark 88kW
Przebieg: 196 tys
Kolor: srebrny metalic (grigio chiaro 216/A)
Wyposażenie: skóra MOMO granatowa, klimatronik, radio CD Sony CDX-S2250 4x50W, wzmacniacz Alpine, tuba Jensen (słaba ale mi nie chodzilo o "bum bum", tylko przyzwoity bas), drzwi przód glośniki Infinity 165mm 90W RMS, podszybie głośniki Magnat 80mm 45W RMS, oświetlenie nóg kierowcy i pasażera pod kolor zegarów(zieleń) i cała gama podstawowych gadżetow jak el. szyby itp.
Co w aucie zrobiłem?
Przy przebiegu 195 tys zmiana kompletna rozrzadu z pompą wody i wariatorem, części zamienniki, wariator oryginalny z ASO, wyniosło mnie to 1200zł
Wymienione klocki z tyłu
Przewód elastyczny na tłumiku
Emblemat na masce(stary był totalnie wyblaknięty)
Nabita klimatyzacja w lipcu 2012 ze sprawdzeniem nieszczelności
Odmalowane lusterka (czarny mat), spody zaczeły się utleniać białym osadem
Odmalowane ramiona wycieraczek(czarny mat)
Zamontowane oświetlenie nóg, pod kolor zegarów(zielony)
Opony letnie 2011 rok Goodyear
Zimowe opony również posiadam, ale są już raczej do wymiany
Wymieniona stacyjka, środki kluczyka przełożone aby nie było problemu z immo, stara zacieła się na amen(posiadam starą w razie jakby ktoś chciał ją zregenerować)
Na wszystkie naprawy posiadam książkę która je potwierdza!
Auto od strony kierowcy miało masakryczną rysę którą zrobiła osoba nie potrafiąca parkować bez uszkodzenia komuś auta(mam zdjęcia archiwalne i kopie dokumentów z ubezpieczalni) naturalnie cały lewy bok zostal pomalowany na nowo (KOLOR Grigio Chiaro 216/A), śladu po tym incydencie nie ma.
Samochód zadbany, zawsze umyty, nawoskowany i wysprzątany w środku, skóra pielęgnowana preparatami do skóry samochodowej. Przeważnie raz w tygodniu przy nim "siedzę" i go doszczętnie sprzątam. Jeżeli o autko chodzi to jestem pedantem
Dziś porobię zdjęcia i dodam.![]()