Czyli co? Tylny pusty? Dziury nie ma a auto powyżej 3000 ma ewidentny rezonans w wydechu...
Czyli co? Tylny pusty? Dziury nie ma a auto powyżej 3000 ma ewidentny rezonans w wydechu...
166 2.4 JTD '00 - była
164 2.0 V6 TB '91 - była
156 1.9 JTDm '04 - już nie
156 1.8 TS '00 - juz nie ma
164 2.0 V6 TB '93 - jest
Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...
To coś z allegro wyciszy wydech. w belli 1.8 ts wywaliłem kata i miałem dzwiek sikającego konia na blache.
Dokupiłem tylni nowy i pupa. Musiałem kupic kata bosala i wreszcie był spokój.
Szczepan ma jtd to tak. Ja tez mam wszystko wywalone ale to diesel w turbo.
Wiem o czym piszą i najlepszym rozwiązaniem jest kupić kata metalowego bosala.
Moja ts zagazowana rozwaliła moment ceramiczny katalizator
Mógłbyś to rozwinąć? ;p
Czyli to -> http://allegro.pl/bosal-katalizator-...534159725.html ? Sorry za głupie pytania, ale o katalizatorach wiem mniej więcej tyle, co o fizyce kwantowej i koniach sikających na blache...
To co podałeś to jest bardzo malutkie. Zamuli 2.0. Dlaczego metalowe?
Metalowy ma wiekszy upust spalin czyli wiecej oczek.
Jak masz na dodatek z gazem to ceramiczny raz dwa poleci.
Chcecie wyciszyc belle. Polecam kata min. za 300zł
Ten mały wiecej zaszkodzi niż pomoże.
Niby do 3000cm3. Smiech!!!!!
Takie katy chyba do 1000.
Proste chcesz miec cicho i bez konia( he he ) kup wiekszego kata, tym bardziej ze zapewne niema też w aucie srodkowego rozpreżającego.
Mały kat - niski przelot spalin(małe oczka)
Duży kat - wiekszy przelot spalin(wieksze oczka)
Koń to taki nie do zniesienia dzwiek przy 2.5 - 3 tys. obr - własnie bez kata (podobny do starych polonezów)
Do swojego TS wkałdałem wydech supersport z kwasówki i dzwiek tez sie pojawiał.
Włożyłem wyżej wymienionego kata i wreszcie KON umarł
- - - Updated - - -
aHa dodam ze ta puszka z allegro to zwykły wydech z krzyżem w srodku do spowolnienia spalin czyli zmniejszenia ich.
Jest ciut ciszej ale KOŃ jest obecny.
Mam takie cudo w domu w garażu.
Żeby układ spełniał swoją rolę to w Twoim samochodzie musi być w środku kat+tłumik.
Najlepszy byłby oczywiście oryginał, ale ceny nowego to kosmos, a używany to zawsze kot w worku.
Dlatego z dwojga złego chyba lepiej kupić coś gotowego. niż uprawiać własną twórczość i doklejać jakieś bliżej nieokreślone rury.
Oczywiście jeśli założysz cokolwiek poza oryginałem, to zawsze dźwiek będzie zmieniony i nic na to nie poradzisz.
Ja niedawno wymieniałem tłumik końcowy wraz z rurą. Kupiłem na allegro i po założeniu od razu stwierdziłem, że dźwięk mojego wydechu trochę się zmienił, ale w sumie jestem zadowolony, bo nic nie ryczy i jest w miarę cicho.
Ostatnio edytowane przez SG0240 ; 09-08-2012 o 18:30
Dokładnie chodzi o konia!
Czyli najlepszym rozwiązaniem będzie:
http://moto.allegro.pl/katalizator-j...485241480.html
trochę drogo biorąc pod uwagę to, że końcowy już na końcu swego żywota a właśnie zrobiłem zawieszenie :/
Ostatnio edytowane przez premek ; 09-08-2012 o 23:20
166 2.4 JTD '00 - była
164 2.0 V6 TB '91 - była
156 1.9 JTDm '04 - już nie
156 1.8 TS '00 - juz nie ma
164 2.0 V6 TB '93 - jest
Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...
Dokładnie o to chodzi - KOŃ UMRZE.
Tylni wydech wymien - Ja kupiłem chyba za 140zł firmy krzak i dawał rade. Prosta robota - sam wszystko wymienis ,tylko kup paste do wydechów i złóz na nią.
W tym wydechu z allegro , również jest sródkowy rozpreżający. Strzał w dziesiątke.
- - - Updated - - -
Wiem że chodzi o kase ale na belle nie żałuj po sie zemśći skubana. W TS (1.8) wymieniłem i jezdziłem ok.2 lat (sprzedałem kupiłem jtd) zeby bylo smieszniej nie miałem potrzeby być na forum - nie działo sie nic , prócz stansard przepływka.
A w jtd to juz musiałem!!!!