Dzisiaj sprawdzilem night panel i faktycznie dziala. Podswietlony zostaje jedynie predkosciomierz. Ciekawa rzecz, szkoda ze nie wiedzialem o tym przed wyjazdem na wakacje. Chociaz automatyczne sciemnianie wskaznikow powoduje, ze nawet noca nie mecza wzroku.
Ja zawsze jeżdżę na maksymalnie ściemnionych. Natomiast zawsze brakowało mi takiego rozwiązania jaki jest w saabie. Tam zostaje podświetlony tylko prędkościomierz. Wszystko inny, łącznie z konsolą środkową jest wygaszane.
BTW. Na konsoli górnej, od strony lusterek ma takie 2 czerwone światełka które palą się zawsze podczas jazdy (chyba)... Co to jest?
to jest podswietlanie środkowego panelu swoistą, jedyna w swoim rodzaju, czerwoną poświatą...
Help! - co zrobic , żeby światło po otwarciu drzwi dłużej świeciło??? dziecko w nocy wyjmuje z fotelika po omacku! To niebezpieczne...
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
night panel działaZa dużo tam się nie wyłącza ale zawsze jakiś bajerek jest
Dzięki!
Aż z ciekawości poszedłem teraz do auta sprawdzić jak długo światełko świeci przy otwartych drzwiach i u mnie przy otwartych drzwiach świeci 3 minuty i dopiero gaśnie. Więc to chyba normalne, w większości aut świeci się przez jakiś czas i później gaśnie i raczej tak powinno być , bo jak robisz coś w aucie przy otwartych drzwiach przez godzine , to po co ma się światełko świecić cały czas ?
Ostatnia z Alf : Alfa Romeo 159 ,
Teraz: Mercedes CLS 55 AMG & Suzuki SV 1000S
OD DUŻEGO SILNIKA LEPSZY JEST ? ..... JESZCZE WIĘKSZY SILNIK
Jestem ponownie już sprawdziłem i tak nie jest![]()
za to zajrzałem do instrukcji i co wszystko szczegółowo opisanewystarczyło przeczytać
ale jak typowy polak najpierw pyta potem myśli
LAMPY SUFITOWE
PRZEDNIA LAMPA SUFITOWA
rys. 58
Nacisnŕç przycisk:
A: aby zaĘwieciç / zgasiç lamp´ punktowŕ
po stronie kierowcy;
B: aby zaĘwieciç /zgasiç lamp´ Ęrodkowŕ;
C: aby zaĘwieciç / zgasiç lamp´ punktowŕ
po stronie pasa˝era.
Po dΠu˝szym naciĘni´ciu przycisku B gasnŕ
wszystkie lampy sufitowe przednie i
lampy sufitowe tylne. Zgaszeniu towarzyszy
sygnalizacja akustyczna. Aby zaĘwieciç
lampy ponownie nacisnŕç krótko
przycisk B.
OSTRZE˚ENIE Nale˝y pami´taç, ˝e przy
drzwiach otwartych zgasnŕ automatycznie,
po kilku minutach, lampy sufitowe
przednie i lampy w drzwiach. Aby je zapaliç
otworzyç inne drzwi lub zamknŕç i
otworzyç ponownie otwarte drzwi.
W tabeli poni˝ej podsumowano przyczyny powodujŕce zaĘwiecenie / zgaszenie lampy sufitowej przedniej/ tylnej i ich tryb zaświecenia
cd w instrukcji![]()