Ja wymieniłem nr.2 (2szt) i nr 5 po czym dokładnie przesmarowałem smarem miedziowym.
Po tej naprawie sprzęgło chodzi cicho i lżej.
Te części kosztują grosze w ASO.
Ja wymieniłem nr.2 (2szt) i nr 5 po czym dokładnie przesmarowałem smarem miedziowym.
Po tej naprawie sprzęgło chodzi cicho i lżej.
Te części kosztują grosze w ASO.
Ok spróbuję w takim razie zamówić te części - z dostaniem się do nich nie ma zabawy?
mi tez skrzypi, ale po obejrzeniu tego schematu z eperu a mojego pedału, no to niestety ale mam całkiem inna konstrukcje pedału ???
Mam ten sam problem, jutro jadę z tym mechanika. Będzie rozbierał sprzęgło, przypuszcza że to wina tulejek. Jutro napisze co tak dokładnie poszło.
@wili60 - będziecie rozbierać sprzęgło? czy pedał sprzęgła? Napisz, jak coś zaobserwujecie. OK?
Rozebraliśmy pedał sprzęgła. W moim przypadku problem tkwi w pękniętej tulejce ( numer 2 na schemacie z eperu) zamówiłem taką w ASO jutro ma przyjść, więc jutro jeszcze napisze co i jak z tym wyszło, ogólnie chcemy przesmarować wszystko. Odbiegając od tematu zamówiłem też w ASO ogranicznik drzwi lewy przód (3D) wyobraźcie sobie że za pozmianowy trzeba zapłacić 150 złoty. Sporo kasy, kiedyś w 206'ce miałem podobny problem i płaciłem 60 zł. Jutro napisze co i jak.
Pozdrawiam !
cały czas Ci zgrzypiało sprzęgło? U mnie zgrzypienie pojawia się czasami (po długiej jeździe na przykład).
Sprzęgło kompletne miałem robione rok temu, w ASO, więc gwarancja się skończyła.
Daj znać, jakie są koszty tej tulejki.
- - - Updated - - -
Przy okazji, może ktoś się orientuje, jaka jest gwarancja na części samochodowe (sprzęgło
- - - Updated - - -
Który to element?
Wg eper'a nr 2 - nakładka pedału
http://eper.fiatklubpolska.pl/navi?S...-1&WINDOW_ID=1
Jak możesz, daj link, albo screen.
Mi podobnie skrzypiało. Próbowałem z WD40 i niestety nic nie pomogło.
Spróbowałem olejem w spray u do usuwania nagaru prochowego z lufy ( strzelam z broni historycznej) i po krótkiej przejażdżce problem ustał. Od kilku miesięcy mam spokój
Skąd wziąć taki olej do usuwania nagaru prochowego z lufy?![]()
u mnie też skrzypi, ale na dodatek jeszcze podczas wciskania sprzęgła pedał się "haczy" wie może ktoś co jest grane?