Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Temat: [33] Co zrobić żeby doprowadzić 33 do takiego stanu ??

Użytkownik Pirat drogowy Avatar DaniioDTB
    Mieszka w
    WZY
    Auto
    33 boxer dell'orto carbs

Domyślnie

Piękna 33,naprawdę genialnie wygląda widać że ma dobrego sponsora.
    P.S. AR_33 a te tarcze o których wspomniałeś to są wentylowane i nacinane?Jeśli tak to jak byś mógł to byś podał namiary może się skusze

Użytkownik Świeżak Avatar Kotlet
    Mieszka w
    Bieruń
    Auto
    najszybszy we wsi

Domyślnie

moje marzenie
    znalazłem podobne felgi na alledrogo:
    http://moto.allegro.pl/item385230649...ratis550g.html

Płotka
    Gość

Domyślnie

Piękna Alfa, wypieszczona, aż zachwyca. Piękne felgi zawsze mi się podobały w grafitowym kolorze. Może we wnętrzu zmiany trochę za daleko posunięte, ale jednak taka Alfa to rarytas.

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Cytat Napisał Spirit
    co zrobić żeby tak dopieścić auto?
    To ja się postaram odpowiedzieć na to pytanie, nie mam za dużo doświadczenia więc proszę o ewentualną korektę mądrzejszych ode mnie.
    Wydaje mi się, że jest kilka opcji. W kolejności od najlepszej (w mojej opinii).
    ≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡ ≡≡≡≡≡≡≡
    1. Musisz wiedzieć czego chcesz, co z silnikiem zrobić, jakie koła, hamulce, lakier. Znaleźć dobrego mechanika (bez niego ani rusz), najlepiej sobie znanego. I spokojnie, etapami wykonywać u niego remont autka.
    Koszt: średni.
    Czas zainwestowany: średni
    Czas realizacji: średni
    Radość z auta duża, bo sam zadecydowałeś co i jak. A robota fachowa, więc możesz jeździć bez obawy że coś się posypie. To jest opcja najlepsza w moim mniemaniu, a to dlatego iż w dzisiejszych czasach pracuje się bardzo dużo (czytaj: do późna, mi się zdarza wracać o 22 do domu). Zaplanować wszystko i powybierać można sobie wieczorkiem, rodzina nie cierpi na tym, a ty masz frajdę.
    2. Robisz wszystko sam. Sam blacharkę, silnik, montaż itd. To wymaga garażu z kanałem, masy narzędzi, i sporo wiedzy. I przede wszystkim duuuużo wolnego czasu. To taka dłubanina na emeryturę.
    Koszt: średni (ale jak się okaże że musisz kupić niektóre narzędzia... to może być różnie).
    Czas zainwestowany: ogromny
    Czas realizacji: bardzo długi, nawet kilka lat
    Radość z auta nie do opisania.
    3. Drukujesz zdjęcia tej alfy z netu, jedziesz do dobrego warsztatu i mówisz że chcesz to samo. I mają wycenić ile by to wszystko kosztowało i ile potrzebują czasu. Jak wycenią to idziesz raz jeszcze i stargowujesz 10%-20% i dodatkowo pytasz kiedy im auto przywieźć, żeby mieli wolne przebiegi aby szybciej zrobić niż przewidują. I zostawiasz im auto na 1-2 miesiące.
    Koszt: wysoki, bardzo wysoki.
    Czas zainwestowany: zerowy
    Czas realizacji: krótki
    Radość z auta średnia. Ale ponieważ zrobiłeś wszystko od a do z w 1 firmie, możesz żądać gwarancji na całość Więc możesz jeździć bez obawy że coś się posypie.

Są oczywiście możliwe hybrydy tych rozwiązań, niektórzy np. robią blacharkę sami (w garażu, szlifowanie, kompresorek i jazda) a mechanikę w serwisie.
    Zwróć uwagę, że nie napisałem żadnej konkretnej kwoty, a to dlatego że jak się ktoś za coś takiego bierze, to musi mieć kasę. Same felgi z oponkami klika tysi.
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

Spirit
    Gość

Domyślnie

Kotle dzięki za linka może się skuszę na te fele tym bardziej że można kupić śruby pływające i można jeździć

AR_33 jeżeli mogę prosić to podeślij mi namiary na te tarcze na PW jak możesz

AR_33
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał DaniioDTB
    AR_33 a te tarcze o których wspomniałeś to są wentylowane i nacinane?Jeśli tak to jak byś mógł to byś podał namiary może się skusze
    Jest taka możliwoąć aby tarcze były nacinane i nawiercane

Cytat Napisał Spirit
    AR_33 jeżeli mogę prosić to podeślij mi namiary na te tarcze na PW jak możesz
    Z racji tego, że zainteresowanych jest więcej podaję tutaj:

http://www.mikoda.pl/public/sklep.php?Content=pro

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    chełm
    Auto
    33 16V

Domyślnie

Auto na wypasie ale wydaje mi się że najdrozsze były koła i hamulce.Trzeba tylko trochę czasu.Szkoda że niema zdjęc silnika. Jak na moje oko dało by się wszystko zamknąc w kwocie 10 tys zł.( robiąc samemu większośc rzeczy)
    2xIMOLA; 33 16V;164 3.0 12V ;155 V6 - było
    33 16V- aktualny biały obiekt do dopieszczenia
    www.LKAR.pl - Lubelski Klub Alfa Romeo

Spirit
    Gość

Domyślnie

AR_33 powiedz mi czy są i jakie polecasz klocki do 33 ale tak samo, żeby nie zmieniać nic tylko założyć i jeździć ?

Użytkownik Pirat drogowy Avatar DaniioDTB
    Mieszka w
    WZY
    Auto
    33 boxer dell'orto carbs

Domyślnie

Dzięki za namiary na hamulce,no i tak jak kolega post wyżej w jaki klocki się zaopatrzyć najlepiej według waszej opinii :ferodo,ebc czy coś jeszcze innego?

W 33 z tego tematu podobają mi się również te kubełki wewnątrz i deska ładnie zrobiona.
    Ogólnie wygląda fantastycznie i na pewno gdybym spotkał taką 33 gdzieś na ulicy to bym stał tak długo i ją oglądał aż by się właściciel nie pojawił.

AR_33
    Gość

Domyślnie

Co do klocków to wszystko zależy od tego jak jeździsz, jak ostro to dobrze by było zinwestować w miękie klocki np. Mitex lub EBC (tylko starczają na krócej :? ), jak spokojnie jeździsz to wystarczą jakieś zwykłe. Ja osobiście ostatnio miałem Magnetii Marelli i po za tym że bardzo pylą są naprawdę dobre, nawet na KJS ie i Torze Poznań dawały radę.