Centralka poduszek dopiero po trzecim odpaleniu nadaje się do wymiany.
Centralka poduszek dopiero po trzecim odpaleniu nadaje się do wymiany.
Dzięki cuoreventi,
Rozumiem, że bez skrupułów mogę podmienić centralkę i sprawdzić, czy ze starą się łączy?
A co jeśli to cudo miało już wcześniej jakieś stłuczki o których nikt nie wie? Jak rozumiem nie powinno wypalić?
Bezpieczniki wszystkie sprawdziłeś?
Napinacze, poduchy, wszystko dobrze zmontowane?
Ja bym nie szukał przyczyny w podmienianiu podzespołów, a skupił się na własnym aucie.
Nie zrozumiałeś mnie. Auto nie moje, tylko znajomego. Kupił komplet poduszek, pasy i centralkę, wymienione wszystko i podpięte po bożemu, patrzyłem na ręce. Chociaż oczywiście nie wykluczam, że która kostka może nie kontaktować.
Z podmienianiem podzespołów chodziło tylko o centralkę sprzed dzwonka. Teraz jest wymieniona na używaną inną zakupioną razem z wszystkimi gratami. I w związku z tym że podejrzewam, że może właśnie ta "nowa" centralka jest padnięta zastanawiam się czy nie sprawdzić na "starej" na której dzwonek nastąpił.
No to możesz ją podłączyć bez problemu.
Dzięki za podpowiedzi - sytuacja wygląda tak. Centralka używana zakupiona w komplecie z poduszkami i pasami wygląda na martwą. Centralka dotychczasowa, po ponownym zamontowaniu i podpięciu FES łączy się bez problemu z poduchami, ale niestety nie kasuje żadnych błędów - w sensie nie tak jak normalnie jeśli awaria nadal występuje kasuje ale błąd pojawia się na nowo, tylko pojawia się komunikat kasowanie ale błędy nie znikają nawet na sekundę.
I teraz nie wiem - czy gdzieś najlepiej tę centralkę zaprogramować na nowo, czy szukać innej, bo z tą jest coś nie halo?
Błędy które są zapisane:
01. Jedn. sterująca; Nieznany/Błąd wewnętrzny; Opis: The ECU indicates the defect in the internal components. Status błędu - przejściowy. Wartość licznika błędu - 0
01. Jedn. sterująca; Nieznany/Błąd wewnętrzny; Opis: The ECU indicates the defect in the internal components. Status błędu - przejściowy. Wartość licznika błędu - 95
01. Jedn. sterująca; Przerwa/Brak sygnału/Aktywacja poduszki; Opis: The ECU indicates the defect in the internal components. Status błędu - przejściowy. Wartość licznika błędu - 96
0A. Wyzwalacz poduszki (2gi stopień, środk. ...); W opisie: Status błędu - wyst. uderzenie / przejściowy. Wartość licznika błędu - 116
1B. Wyzwalacz poduszki (2gi stopień, kierow...); W opisie: Status błędu - wyst. uderzenie / przejściowy. Wartość licznika błędu - 116
01. Jedn. sterująca; Nieznany/Błąd wewnętrzny; Opis: The ECU indicates the defect in the internal components. Status błędu - przejściowy. Wartość licznika błędu - 172
01. Jedn. sterująca; Nieznany/Błąd wewnętrzny; Opis: The ECU indicates the defect in the internal components. Status błędu - przejściowy. Wartość licznika błędu - 129
01. Jedn. sterująca; Nieznany/Błąd wewnętrzny; Opis: The ECU indicates the defect in the internal components. Status błędu - przejściowy. Wartość licznika błędu - 65
01. Jedn. sterująca; Nieznany/Błąd wewnętrzny; Opis: The ECU indicates the defect in the internal components. Status błędu - przejściowy. Wartość licznika błędu - 200
Będę wdzięczny za jakiekolwiek sugestie co z tym zrobić.