Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Temat: Nadkole przednie

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Tychy -> Pszczyna
    Auto
    ALFA ROMEO 147 1 .9 JTD 8 V 115 KM

Domyślnie Nadkole przednie

Witam,
    mam trochę popękane przednie nadkola i chcę kupić nowe . Znalazłem w internecie oferty z cenami od 24 do 60 zł , czy są miedzy nimi jakieś róznice , czy ktoś już mial z nimi do czynienia. Kupiłem kiedyś zamiennik do MB 170 CDI i nie bardzo pasował. Czy wybrać te droższe , czy tańsze.
    Serdecznie pozdrawiam...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Kup używany oryginał (albo nowy), tylko taki będzie na pewno pasować.
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Użytkownik Świeżak Avatar dzewo
    Mieszka w
    ŚWINOUJŚCIE
    Auto
    była alfa romeo 147 1.9 jtd .Jest 159 TI 1.9 jtd

Domyślnie

ja kopiłem lewe nadkole za jakieś 30 pln z wysyłką i wszystko ładnie pasowało!!żadnego problemu z założeniem!!

grubys
    Gość

Domyślnie

Pozwólcie, że się podepnę, nie chodzi mi stricte o samo nadkole a konkretnie o to, czy poprzez jego demontaż jestem w stanie dojść do kierunkowskazu i wymienić żarówkę ? Poprzedni właściciel był na tyle "mądry", że przykleił kierunek na klej i teraz nie mogę go normalnie zdjąć.

pozdro

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Tak po zdjęciu nadkola masz dostęp do kierunkowskazu od środka
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Użytkownik Świeżak Avatar gruber007
    Mieszka w
    SCI
    Auto
    147FL 1.6 Blu Montecarlo

Domyślnie

Cytat Napisał izych Zobacz post
    Witam,
    mam trochę popękane przednie nadkola i chcę kupić nowe . Znalazłem w internecie oferty z cenami od 24 do 60 zł , czy są miedzy nimi jakieś róznice , czy ktoś już mial z nimi do czynienia. Kupiłem kiedyś zamiennik do MB 170 CDI i nie bardzo pasował. Czy wybrać te droższe , czy tańsze.
    Serdecznie pozdrawiam...
    ja tez mam doświadczenie w tym temacie, jako że miałem dość mocno połamane nadkole przy progu postanowiłem wymienić.
    zamówiłem niby pasujące i jak już próbowałem przykręcić to ni hu hu nie pasuje, dość co nie spasowane to jeszcze nie miało kawałka który chroni, zachodzi na sam próg to i otwory za nic nie pasowały do oryginału i materiał(plastik, PCV czy tym podobne) twardy, cienki ogólnie tandeta
    w końcu kupiłem używany ori

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bercik556
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    była Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115KM 02r.

Domyślnie

Tak jak kolega wyżej pisał. Nie ma co się łasić na zamienniki moim zdaniem. Nie wiadomo co to warte. Lepiej ta oryginalna używka. Pozdrawiam

Użytkownik Maniak resoraków Avatar BomBel
    Auto
    Alfa Romeo 159 3.2 JTS

Domyślnie

Kupiłem nadkola w cenie 20 zł za sztukę i nie uważam je za tandetne. Przede wszystkim są bardzo elastyczne co ułatwia ich montaż.
    Nie sugeruje nikomu jechać na zamiennikach gdyż rożnie z nimi bywa. Ja akurat trafiłem na całkiem przyzwoite lecz myślę, że to była kwesta szczęścia.
    Akurat kupując nadkola miałem możliwość pomacania ich przed zakupem dlatego się na nie zdecydowałem kupując tak w ciemno przez internet można się rozczarować.
    Biorąc pod uwagę spadek cen tych części sugerował bym zakup oryginalnych bądź lepszej klasy zmieników.
    Warto dorzucić parę groszy i mieć spokój.

Użytkownik Świeżak Avatar gruber007
    Mieszka w
    SCI
    Auto
    147FL 1.6 Blu Montecarlo

Domyślnie

Cytat Napisał BomBel Zobacz post
    Kupiłem nadkola w cenie 20 zł za sztukę i nie uważam je za tandetne. Przede wszystkim są bardzo elastyczne co ułatwia ich montaż.
    Nie sugeruje nikomu jechać na zamiennikach gdyż rożnie z nimi bywa. Ja akurat trafiłem na całkiem przyzwoite lecz myślę, że to była kwesta szczęścia.
    Akurat kupując nadkola miałem możliwość pomacania ich przed zakupem dlatego się na nie zdecydowałem kupując tak w ciemno przez internet można się rozczarować.
    Biorąc pod uwagę spadek cen tych części sugerował bym zakup oryginalnych bądź lepszej klasy zmieników.
    Warto dorzucić parę groszy i mieć spokój.
    ori nadkola są chyba z jakieś mieszanki gumy z tworzywem, ponieważ są właśnie łatwe do zaginania i stosunkowo miękkie i wytrzymałe, a zamienniki które początkowo ja kupiłem to twardy czarny plastik totalne nieporozumienie.
    chyba faktycznie kwestia szczęścia co kupisz

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Tychy -> Pszczyna
    Auto
    ALFA ROMEO 147 1 .9 JTD 8 V 115 KM

Domyślnie

Znalazłem ofertę z nowymi nadkolami http://www.akuki.pl/towar,id-374,nad...lona_kola.html
    , ale cena powala , używki trzeba by było przed zakupem ogladać , bo kupione w ciemno przez internet mogą być gorsze niż te co mam.
    Czy zna ktoś może namiary na szroty w okolicach Tychów , najlepiej te w których są demontowane angliki.
    Ostatnio edytowane przez izych ; 17-08-2012 o 21:30